SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Doar victorie!

Articol de , - Publicat joi, 14 februarie 2008 00:00

Oltchimul are o singură şansă în meciul cu Lada Togliatti de mîine, după ce s-a împiedicat în prima etapă la Nurnberg, în Germania. "Galacticele" de la Vîlcea au călcat strîmb în prima etapă din faza a doua a grupelor Ligii Campionilor. Au fost egalate în ultima secundă, la Nurnberg, echipa considerată a fi "cenuşăreasa" grupei. După acel 28-28, Tadici şi-a avertizat jucătoarele: "Nu mai avem voie la paşi greşiţi pentru a ajunge în semifinale".

Oltchim va juca mîine, de la ora 20:00, pe teren propriu, cu finalista ediţiei trecute a Ligii Campionilor: Lada Togliatti. Rusoaicele au pierdut cu Gyor în prima etapă, 22-28, dar sînt foarte periculoase. Au patru campioane mondiale în lot, Irina Bliznova, Nadejda Muravieva, Maria Sidorova şi Ludmila Postnova, dar prima nu va juca la Vîlcea, fiind accidentată. "Ne aşteaptă un meci foarte greu, dar vom învinge. Nu e prima dată cînd ne întîlnim cu ele. Le-am bătut şi în Supercupa Europei. Trebuie doar să ne apărăm bine şi să fructificăm principala noastră armă, contraatacul", crede extrema dreapta, Adriana Nechita Olteanu. "Avem la dispoziţie mai multe casete cu jocul Ladei. Le cunoaştem foarte bine, nu ne pot surprinde. Important e ca noi să intrăm montate de la început şi să nu mai avem acele căderi pe final", spune antrenorul Gheorghe Tadici.

Calculele lui Tadici
Tehnicianul Oltchimului crede că punctul de la Nurnberg va fi de ajuns ca echipa să ajungă în semifinalele Ligii Campionilor. "Cu trei victorii pe teren propriu şi acel punct din deplasare, sîntem în primele patru echipe ale Europei. Oricum, vrem un rezultat bun şi în deplasările de la Gyor sau Togliatti", a subliniat Tadici. Selecţionerul e exasperat de victoriile pierdute în ultimele minute. "Am pierdut la Cupa Mondială accesul în finală, medaliile de bronz la Mondiale, apoi la Braşov şi la Nurnberg, în condiţiile în care facem antrenamente speciale pentru ultimul minut al reprizelor", a spus Tadici.

"Nu titlul de golgeter e important"
Ramona Maier e principala marcatoare a Oltchimului în grupele Ligii Campionilor, cu 59 de goluri în şapte meciuri. La 7 reuşite distanţă de unguroaica Timea Toth, de la Hypo, vîlceanca nu se gîndeşte la titlul de golgeter. "Nu fac un scop din cîştigarea acestui trofeu. Important e ca echipa să cîştige fiecare meci şi să ajungem în semifinale. Sînt sigură că vom bate Lada, avem nevoie de cele două puncte", a subliniat extrema stînga.

Cu casa închisă
Meciul dintre Oltchim şi Lada Togliatti se va juca cu tribunele arhipline. În numai două ore, miercuri, s-au vândut 750 din cele 1000 de bilete scoase la vînzare. "Am oprit 250 de tichete pentru a le vinde în ziua meciului, să încercăm astfel să alungăm bişniţarii", a declarat vicepreşedintele Petre Berbecaru. Un bilet la meciul cu Lada costă 20 de lei. Jumătate din locurile Sălii Traian vor fi ocupate de posesorii de abonamente.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
 •  14 Februarie 2008, 20:31

Bafta Oltchimului, sper sa castige, voi fi, oricum la meci... Ca de obicei, cei de la ziarele de sport sunt pur si simplu penibili!!! In loc sa posteze pe primele pagini imagini si comentarii despre echipele romanesti de handbal angrenate in cupele europene, ei vorbesc despre meciul amical al lui Dinamo cu Rabotnicki (???) sau despre accidentarea nu stiu cărui fomist sud-american adus cu surle si trambite in fotbalul nostru manelistic... SUNTETI PUR SI SIMPLU IDIOTI, ASTA CA SA FIU DELICAT! V-o spune un om caruia ii place fotbalul, dar care intelege sa acorde performantei pozitia principala. Iar handbalul feminin asta face- PERFORMANTA, domnilor ziaristi!!! De fapt, oricum, nu are rost sa ma enervez, sunteti sub orice critica, nu puteti fi numiti jurnalisti sportivi, nu ati fost niciodata cu adevarat. RUSINE!

 •  14 Februarie 2008, 15:35

Forţa Oltchim.

 •  14 Februarie 2008, 15:33

Domnule Oltchimul va ca

Vezi toate comentariile (11)
Comentează