SPORTURI  »  HANDBAL  »  GYOR - OLTCHIM (ÎN TUR: 24-22), JOI, ORA 20:00, ÎN DIRECT PE DIGI1, LIVETEXT PE GSP.RO

Doctorul şi economistul » Partida de la Veszprem va fi arbitrată de Nenad Nikolici şi Dusan Stojkovici

Doctorul Dusan Stojkovici, la finala Ligii Campionilor dintre Oltchim şi Viborg +1   FOTO
Doctorul Dusan Stojkovici, la finala Ligii Campionilor dintre Oltchim şi Viborg

Articol de - Publicat marti, 09 aprilie 2013 00:00 / Actualizat luni, 08 aprilie 2013 21:38

Cel mai bun cuplu de arbitri din Serbia, Nikolici şi Stojkovici au arbitrat finala Ligii Campionilor, la băieţi, sezonul trecut.

Partida retur, de joi, de la Veszprem, dintre Gyor şi Oltchim Rm. Vîlcea va fi arbitrată de sîrbii Nenad Nikolici şi Dusan Stojkovici. Aceştia formează cel mai bun cuplu din Serbia, la ora actuală.

Nikolici, 36 de ani, e născut la Leskovac, iar Stojkovici, 31 de ani, e originar din Nis. Primul e de profesie economist, în timp ce al doilea e doctor!

Sîrbii au arbitrat la Jocurile Olimpice de la Londra în 2012, dar şi la Euro 2012, turneul masculin. Vîrful carierei a fost însă finala Ligii Campionilor, la băieţi, sezonul trecut. În Final Four, la Koln, Nikolici şi Stojkovici au fluierat ultimul act dintre Kiel şi Atletico Madrid, nemţii cîştigînd trofeul după victoria cu 26-21.

Cu ei, Oltchim a bătut Gyorul
Campioana Românei, Oltchim Rm. Vîlcea, a mai fost arbitrată în două rînduri de-a lungul timpului de cuplul din Serbia. A cîştigat, chiar în faţa Gyorului, în 2009, în faza grupelor, cu 28-26, la Rm. Vîlcea. Anul viitor însă, în prima manşă a finalei Ligii Campionilor, Oltchim a pierdut la Viborg, 21-28. Şi Gyor şi-a trecut în cont un succes, cînd campioana Ungariei a fost "fluirată" de Nikolici şi Stojkovici. Se întîmpla în 2009, 20-14 succes în Spania, cu Itxako.

Nenad spune că, în cuplu, "întotdeauna eu sînt tipul temperamental, energic, iar Dusan e persoana calmă. Împreună facem echipă bună". Nenad este căsătorit şi are două fetiţe: Andela, 11 ani, şi Teodora, 7 ani. "Alături de soţia mea, Mirijana, ele sînt fanii mei cei mai înfocaţi".

ALTE ŞTIRI:

Fără Meiroşu şi Farcău
La antrenamentul de aseară al campioanei României, antrenorul Jakob Vestergaard nu a putut miza decît pe 11 jucătoare din cele 13 pe care le are la dispoziţie. Adina Meiroşu şi Ramona Farcău nu s-au antrenat, prima avînd genunchiul stîng umflat, iar cea de-a doua resimţind dureri la călcîiul drept. Se speră însă în recuperarea lor pînă la partida de joi. Meiroşu a mai avut genunchiul umflat şi înaintea altor partide din acest sezon, dar a jucat cu dureri.

Azi vin la Bucureşti
Fetele de la Oltchim au plecat imediat după partida de sîmbătă, de la Bucureşti, spre Rm. Vîlcea. Duminică, antrenorul Jakob Vestergaard şi-a chemat elevele doar la recuperare şi vizionare, iar aseară au efectuat primul antrenament. Bulatovici şi compania se vor mai pregăti azi, în sala proprie, urmînd ca seara să ajungă la Bucureşti.

"Echipa va dormi marţi noaptea la Bucureşti, iar miercuri, la ora 11:15, va zbura spre Viena. De acolo, ne vom deplasa cu autocarul pînă la Veszprem, iar la ora meciului, în aceeaşi seară, vom efectua antrenamentul oficial", a declarat, pentru Mediafax, vicepreşedintele Oltchim, Andrei Luca.

Cu casa închisă
Campioana Ungariei, ETO Gyor a anunţat ieri că tichetele pentru returul cu Oltchim, din 11 aprilie, s-au epuizat. "Biletele la meciul dintre Gyori ETO KC şi Rîmnicu Vîlcea s-au terminat. Ultimele bilete disponibile s-au vîndut luni dimineaţa", a anunţat clubul din ţara vecină.

Meciul retur se va juca în Veszprem Arena, joi, de la ora 20:00. Sala are o capacitate de aproximativ 5.500 de locuri.  În sezonul trecut, Oltchim a fost eliminată, în semifinale, tot de Gyor. După 35-31 la Vîlcea, Gyor a cîştigat la Veszprem cu 28-21.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
ceaiuri
ceaiuri  •  09 Aprilie 2013, 19:09

deobicei micile"smecherii"se fac in gr de cali,gr semifinale dar in semifinale se trimit arbitrii corecti care nu prea acorda nici acel 5%pt gazde(nemtii din tur au fost mai..catolici decat papa)deci fetele nu tb decat sa joace dupa"partitura"danezului care de aceasta data sa speram ca va fi castigatoare

gabrielaj
gabrielaj  •  09 Aprilie 2013, 18:04

Nu se poate sa se repete istoria cu asemena echipa Oltchim trebui sa intre in finala dar lasati-ne cu amarata de Meirosu ca nu are ce cauta la Oltchim mai bine sa stea pe tusa. In rest speram succes cu carul pt singura echipa care mai face performanta in handbal speram intr-o finala OLTCHIM -KRIM. DOAMNE AJUTA!!!

speedy73
speedy73  •  09 Aprilie 2013, 11:59
Postat de cor_dos pe 09 Aprilie 2013, 11:51

pai vor iesi, pro-maghiari bineinteles! doar la ultimele 2 toti au fluierat impotriva noastra.

desigur. si pt ratarile 1 la 1 si de la 7m tot arbitrii sunt vinovati

Vezi toate comentariile (4)
Comentează