SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREŞTI

Drum liber spre Final Four » CSM București și-a aflat adversarele din grupele Ligii

Pentru Oana Manea, meciurile din LC nu reprezintă o premieră
Pentru Oana Manea, meciurile din LC nu reprezintă o premieră

Articol de - Publicat duminica, 28 iunie 2015 00:00

În acest an, CSM Bucureşti e una dintre echipele favorite la ajungerea în Top 4. Campioana României a nimerit la tragerea la sorţi într-o grupă acceptabilă, chiar dacă alături de campioana Europei, Buducnost Podgorica.

Debutantă în Liga Campionilor, CSM Bucureşti a nimerit într-o grupă accesibilă, alături de campioana Europei, Buducnost Podgorica, de campioana Suediei, IK Savehof, şi de campioana Poloniei, Selgros Lublin.

Primele trei clasate se califică în Main Round, acolo unde se vor forma două grupe de cîte şase echipe. CSM Bucureşti are toate şansele să ajungă în grupele principale, doar meciurile cu Buducnost fiind realmente dificile. Din grupele principale, primele patru se califică în "sferturi", jucîndu-se apoi după sistemul primul loc din grupa A cu locul 4 din grupa B, locul 2 din grupa A cu 3B, 3 A cu 2 B şi 4 A cu 1B.

Se va ajunge apoi la Final Four, care va avea loc la Budapesta, pe 7/8 mai 2016. Primele meciuri din grupă se vor disputa pe 16 octombrie 2015, ultimele pe 22 noiembrie 2015. CSM va debuta cu Selgros Lublin pe teren propriu.

Buducnost va veni la Bucureşti de două ori în sezonul viitor. Prima oară, pe 20-23 august, la Bucharest Trophy, ediţia a doua, organizată de CSM Bucureşti, şi a doua oară pentru meciul de Ligă, partida oficială cu campioana României.

Mulţumiţi de grupă

Constantin Căliman, directorul general de la CSM, a fost prezent la Viena, la tragerea la sorţi. "Am nimerit într-o grupă bună, zic eu. Se putea şi mai rău. La lotul nostru, puteam nimeri în oricare grupă, oricum obiectivul e acela de a ajunge în Final Four", a declarat Căliman.

Oficialul bucureştean spune că a avut şi primele discuţii cu adversarele. "Ne-am înţeles cu suedezii de la Savehof şi cu polonezii de la Lublin să facem reciprocitate în ceea ce priveşte cazarea şi masa. Cu Buducnost vom avea timp să discutăm la Bucharest Trophy, în luna august", a declarat Căliman.

"Lotul e conturat. Ne mai interesează Perianu, de la Brăila, dacă va fi declarată jucătoare liberă. Am fi dispuşi să o dăm la schimb pe Bianca Bazaliu"
Constantin Căliman, director general CSM

Grupele Ligii Campionilor

Grupa A Grupa B
Larvik FTC Budapesta
Krim Ljubljana Thuringer HC
Rostov Don Podravka Koprivnica
Echipa din grupa 2 de calificare (poate fi HCM Baia Mare) Fleury Handball
Grupa C Grupa D
FC Midtjylland Buducnost Podgorica
Vardar Skopje CSM BUCUREŞTI
Hypo Viena IK Savehof
Echipa din grupa 1 de calificare ( cel mai probabil Gyor) Selgros Lublin

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
catalynn
catalynn  •  28 Iunie 2015, 09:48

Daca CSM vor avea rezultatele pe care le speram cu toții sunt sigur ca Cristina Neagu va reveni cat de curând sa faca performață in orașul natal. Păcat ca HCM au renunțat, sau cel putin asa am înțeles eu, la jucatoarele străine din lot, am tot respectul pt Paula Ungureanu, Ardean, Geiger si restul fetelor de acolo, insa îmi e greu sa cred ca vor mai reuși sezonul asta macar performață din primăvara.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează