SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL U20

Drum liber spre medalii » România a terminat la egalitate meciul cu Germania și va juca în optimi cu Japonia

Cristina Laslo a marcat cele mai multe goluri pentru România // FOTO Marius Ionescu
Cristina Laslo a marcat cele mai multe goluri pentru România // FOTO Marius Ionescu

Articol de - Publicat duminica, 10 iulie 2016 00:00

România a terminat la egalitate, 29-29 cu Germania, ieri, în grupa de la Moscova, și a terminat pe primul loc, urmând să întâlnească în ”optimi” a patra echipă din grupa D, Japonia.

Meci extrem de tensionat ieri, în sala ȚSKA din Moscova. România- Germania era reeditarea finalei Campionatului Mondial de acum doi ani, la junioare, la această generație. Dacă atunci România s-a impus clar, 34-21, ieri meciul a fost mult mai greu.

România a condus ostilitățile din start, s-a distanțat la 3, 4 și a ajuns chiar la 7 goluri diferență în prima parte. La cabine a intrat însă cu doar cinci lungimi diferență: 18-13. Jocul "tricolorelor" a rămas la cote înalte și în debutul părții a doua, când româncele s-au desprins iar la 21-14.

Cea mai bună jucătoare a României, centrul Cristina Laslo, a fost luată om la om, iar greul a căzut pe extrema Alexandra Dindiligan, pe interii Anca Polocoșer și Alina Ilie, dar și pe pivotul Lorena Ostase.

În ciuda prestației excepționale între buturi a Iuliei Dumanska, nemțoaicele s-au apropiat ușor-ușor, iar în minutul 54 au reușit să egaleze: 24-24. Au luat chiar conducerea 25-24, fiind prima dată când se aflau în avantaj. România a revenit și a trecut iar în avantaj.

Finalul a fost incredibil. Dindiligan și apoi Elena Dache au ratat șansa de a duce România în avantaj, din situație de 1 la 1, iar Germania a trecut la conducere, a doua oară în meci: 29-28.

Mai erau 30 de secunde doar. Tot Dache a găsit culoarul spre gol și a egalat. Egalul avantaja România, fiind rezultatul care păstra echipa pe primul loc. În ultimele 16 secunde, germancele nu au mai putut face nimic și meciul s-a terminat 29-29, cu hora româncelor la centrul terenului.

România termină pe primul loc și are teoretic un adversar mai slab în " optimi", Japonia, și nu Olanda, cum s-ar fi întâmplat dacă ar fi pierdut!

Au marcat pentru România: Laslo 9, Ostase 8, Ilie 4, Polocoșer 3, Dindiligan 3, Dache 1, Taivan 1.

23de mingi a parat portarul Iulia Dumanska în meciul de ieri. Ea a avut un procentaj de 45%

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
1642508769365610
Daniel Dany  •  11 Iulie 2016, 13:08
Postat de tihi pe 10 Iulie 2016, 09:46

Probabil vorbiti de handbalista Laszló Krisztina din Cluj.....

Nu, Cristina Laslo aici e Romania.

plischi
plischi  •  10 Iulie 2016, 10:16

de mici le-nvatati la blaturi!

tihi
tihi  •  10 Iulie 2016, 09:46

Probabil vorbiti de handbalista Laszló Krisztina din Cluj.....

Vezi toate comentariile (3)
Comentează