SPORTURI  »  HANDBAL  »  DECIZIE

Drumurile proaste ne depopulează sportul » O echipă de români înscrisă în campionatul Ungariei

Sânnicolau Mare este cel mai vestic oraș al României și are o populație de aproximativ 12.000 de locuitori. Dintre aceștia, circa 80 la sută sînt români și doar 8 la sută sînt de etnie maghiară. +1   FOTO
Sânnicolau Mare este cel mai vestic oraș al României și are o populație de aproximativ 12.000 de locuitori. Dintre aceștia, circa 80 la sută sînt români și doar 8 la sută sînt de etnie maghiară.

Articol de - Publicat marti, 13 octombrie 2015 00:00

Echipa din Timiș a ales această variantă pentru că nu avea bani pentru deplasările lungi din liga a doua, în România.

Unirea Sânnicolau Mare este prima echipă din România care joacă într-un campionat străin! Mai exact, formația din județul Timiș a ales să evolueze în liga a patra din Ungaria, în regiunea Csongrad, în detrimentul ligii a doua din România!

"Această hotărîre am luat-o cu acordul clubului, după ce ne-am sfătuit cu autoritățile locale, de unde primim finanțare, în speranța reducerii cheltuielilor echipei. În România, deplasările erau foarte lungi, nu-și avea rostul să facem sute de kilometri dus-întors pentru un meci", a declarat, pentru Radio România Actualități, Tiberiu Muntean, organizatorul de competiții al echipei.

Pe acordurile Voltaj

Unirea a debutat duminică, în prima etapă, pe teren propriu, cu FKSE Algyo II, vicecampioana ediției precedente în regiune.

"Îmi cere inima s-o mai spun o dată
Asta e țara mea, jur că-i minunată
Cei care simt la fel, să-nceapă nebunia
Din toată inima, pentru România!"

Acesta a fost refrenul trupei Voltaj cu care handbaliștii din Sânnicolau Mare au intrat pe teren. Meciul a fost la discreția timișorenilor, care au cîștigat cu 47-25!

Românii nu vor avea rival în această ligă regională. "Din păcate, noi nu o să avem drept de promovare, potrivit regulamentului", a adăugat Muntean.

Prezent la meci, președintele Asociației Județene de Handbal Csongrad a spus însă că dacă Unirea va termina pe primul loc şi se va ivi un loc vacant în liga a treia maghiară, atunci i se va permite accesul.

Deplasări foarte lungi

Dacă ar fi jucat în liga a doua din România, Unirea Sânnicolau Mare ar fi avut deplasări foarte lungi, cum ar fi Pitești (511 km), Brașov (493), Făgăraș (425), Sighișoara (421), Craiova (396), Cluj-Napoca (334), Sibiu (354), Satu Mare (315), Sebeș (288), Oradea (182).

Practic, timișorenii ar fi avut o singură deplasare mai scurtă, pînă la Timișoara (60 km). "În Ungaria, nu avem nici o deplasare mai lungă de 100 de km", a punctat Muntean.

"Forurile handbalistice din Budapesta și București nu au fost încîntate de idee, dar pînă la urmă nu a mai fost nevoie decît de aprobările asociațiilor județene de handbal din Timiș și Csongrad, pentru că activăm într-o ligă regională"
Tiberiu Muntean, organizator de competiții Unirea

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
steaua1986forever
steaua1986forever  •  13 Octombrie 2015, 12:58

@Claudiu Ionut- daca ii raspunzi unui troll bolnav inseamna ca esti in 2 situatii: ori nou pe aici ori pur si simplu vrei sa iti pierzi vremea ***....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

835956233189797
Claudiu Ionut  •  13 Octombrie 2015, 12:06

Nea @ottobraun - ce treaba au Burleanu si FCSB cu handbalul? Esti dus cu pluta? Este vorba de bani. Daca echipa din Sannicolau isi poate permite financiar sa participe acolo, treaba ei, nu vad care ar fi obligatia statului roman in sustinerea sportului, atata timp cat altele sunt sectoarele unde trebuie bagati banii publici - sanatate, educatie sau infrastructura.

ottobraun
ottobraun  •  13 Octombrie 2015, 11:07

Felicitari echipei din Sanicolaul Mare !! bine ca Burleanu premiaza trompetele fcsb-iste cu milioane de € la nationala!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează