SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - MACEDONIA 31-18

"E ambițioasă și puternică" » Debut istoric la naționala României de handbal feminin! La 18 ani, Ana Maria Berbece are ocazia de a ajunge la Mondialul din decembrie!

Ana Maria Berbece alături de părinți, tatăl, Dumitru, fiind internațional român celebru în anii 80-90, foto: Marius Ionescu (Craiova)
Ana Maria Berbece alături de părinți, tatăl, Dumitru, fiind internațional român celebru în anii 80-90, foto: Marius Ionescu (Craiova)

Articol de - Publicat sambata, 25 noiembrie 2017 18:55

Fiica fostului mare internațional român Dumitru Berbece, Ana Maria, a debutat pentru echipa României și a marcat de 3 ori în fața Macedoniei, 31-18, la Trofeul Carpați.

Ana Maria Berbece, extrema dreapta a "naționalei" României, a debutat în tricoul primei reprezentative a României la doar 18 ani în meciul pierdut vineri seara de România, contra Poloniei, 21-27.

A jucat foarte puțin, dar antrenorul Ambros Martin a lăsat-o cu Macedonia pe teren pe toată durata partidei, menajând-o pe titulara Aneta Udriștoiu. Ana este fiica fostului mare internațional român Dumitru Berbece, cel care făcea parte din echipa României la Jocurile Olimpice de la Moscova 1980, cucerind bronzul, dar și la Mondialul din 1990, unde România s-a clasat tot pe 3!

"Am avut emoții mari pentru Ana. E mai greu de pe margine. Sper să mă întreacă, e o fire ambițioasă și puternică", a caracterizat-o tatăl ei.

Ana Maria Berbece are o șansă enormă să prindă Mondialul din Germania prin accidentarea Alinei Ilie și vrea să profite de ocazia imensă.

"A fost un sentiment plăcut să debutez în echipa națională. Sincer să spun, nu am avut emoții. Am fost motivată și m-am ambiționat pe parcursul meciurilor", spune Ana Maria, care anul trecut abia dacă prindea câteva minute la Corona Brașov.

Trecerea în vară la U Cluj Napoca a ajutat-o enorm. "Sunt foarte fericită că am ajuns într-un colectiv așa de frumos și sper să rămân în mijlocul lui cât mai mult", spune Ana.

"Toate fetele vin cu sufletul la echipa națională. Ne dorim enorm să facem un rezultat bun la Mondiale. Să nu uităm că anul trecut am început cu o înfrângere la 10 goluri în fața Ungariei, iar apoi le-am bătut la Europene. Aici sunt meciuri amicale, încercăm să punem la punct faza de atac, cea de apărare. Asta e important acum, să testăm mai multe variante, scheme. Să fim sănătoase și vom arăta ceea ce putem în Germania"
Mădălina Zamfirescu

Programul de duminică

14:00 Polonia-Macedonia
16:30 România-Brazilia (TVR1)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează