SPORTURI  »  HANDBAL  »  DUNĂREA BRĂILA

Elena Voicu, portarul Brăilei, spune că handbalistele campioanei Europei le-au tratat de sus și asta le-a costat scump: ”Au fost prea sigure că ne bat!”

Articol de - Publicat miercuri, 28 septembrie 2016 00:00

Dunărea Brăila a detonat bomba începutului de campionat în etapa a 4-a a Ligii Naționale. Luni seară, brăilencele au învins cu 30-27 pe CSM București, campioana Europei, primul meci pe care bucureștencele îl pierd după câștigarea Ligii Campionilor!

Brăilencele au jucat entuziasmant, au luptat cu o dăruire ieșită din comun și la final au sărbătorit victoria alături de 2.500 de fani. Dintre jucătoarele Dunării, portarul Elena Voicu a ieșit clar în evidență. Goalkeeperul în vârstă de 26 de ani, convocat de curând și la naţionala României, a avut 12 intervenții extraordinare, care și-au ajutat echipa să câștige.

- Elena, cum ai dormit după victoria cu CSM București?
- Sincer, în dimineața de după meci ne-am întâlnit la vizionare, noi, fetele, și toate ne întrebam dacă e adevărat. Ne gândeam că a fost doar un vis. Sincer, nu ne vine să credem! A fost frumos, a fost minunat, un meci în care am dat totul, o partidă în care fiecare a avut aportul său.

"Nu s-au gândit nicio clipă la înfrângere!"

- Atitudinea voastră a fost total diferită față de cea a CSM-ului. Ați fost mai implicate, mai dornice de victorie?
- Într-o oarecare măsură poate fi o explicație a rezultatului. Diferența a făcut-o, într-adevăr, atitudinea. Sincer, cele de la CSM mi s-au părut mult prea sigure pe ele, ne-au tratat de sus. Așa mi s-a părut mie. Și când le conduceam cu cinci goluri parcă aveau siguranță că vor întoarce rezultatul.

- Tu cum ai trăit meciul din poartă?
- Am avut mari emoții! Mă uitam la tabelă la fiecare atac în repriza secundă. Și minutele se scurgeau și vedeam echipa mea tot în avantaj. Au mai fost meciuri în trecut cu Oltchim, cu Baia Mare, cu CSM chiar, în care am condus o repriză, am stat aproape, dar pe final ele întorceau rezultatul și câștigau. Acum nu a mai fost așa. Diferența a făcut-o unitatea grupului, noi ne-am remarcat ca echipă, nu ca individualități!

- CSM București a început cu 5-1 și a controlat prima repriză. Cum ați revenit în meci?
- Cred că tocmai acest început a fost în avantajul nostru. Au avut o falsă impresie că o să fie ușor, că meciul e rezolvat deja. S-au trezit apoi, dar un pic prea târziu. După minutul 60!

- Ai mai jucat un meci într-o asemenea atmosferă?
- Sinceră să fiu, nu cred! Prin minutul 40, în sală s-a anunțat că s-au vândut toate biletele. Suporterii ne-au transmis o energie pozitivă, e frumos când știi că poți face oameni fericiți, când ei la final te îmbrățișează, te felicită, chiar dacă nu-i cunoști personal.

- Aveți în echipă, acum, multe fete care sezonul trecut au jucat la Baia Mare. Pentru ele a fost o ambiție în plus?
- Nu au fost discuții pe acest subiect. Sigur că fetele care jucaseră la Baia Mare aveau un motiv în plus să câștige. Dar repet, nu am transformat meciul în obiective personale. Am vrut toate să învingem campioana României și a Europei. Era un obiectiv suficient de motivant.

Toţi vor dori să le bată

- Va fi presiune acum pe voi, lumea la Brăila se gândește deja că aveți șanse la titlu?
- E mult prea mult! Să fim serioși, jucăm într-un campionat cu campioana Europei! Nici măcar de medalie nu putem fi sigure. Acum toate echipele vor să bată Brăila, echipa care a învins, la rându-i, CSM București. Ne dorim să jucăm bine la fiecare meci și să dăm totul. Vom vedea ce va fi.

- Aveți șanse să ajungeți în grupele Cupei EHF, e un sistem asemănător acum cu cel din Liga Campionilor!
- E un obiectiv pe care ni l-am propus. Să ajungem în grupe, să jucăm meciuri tari. Numai așa poți crește în valoare. Va fi și greu pentru că se va acumula oboseală, epuizare psihică, dar o să încercăm se gestionăm bine fiecare etapă.

- Ai fost convocată de curând și la naționala României. Cum ai primit vestea?
- Cu bucurie. Dar cred că această convocare a venit ca urmare a evoluțiilor mele de la echipa de club. M-am străduit să-mi ajut echipa, am muncit mult. Și, fără să fiu lipsită de modestie, mă așteptam să fiu convocată. Voi munci în continuare și e o onoare să îmbrac tricoul naționalei.

"Vrem să confirmăm acest rezultat. Să nu devenim echipa despre care să se spună doar «Brăila, formația care a bătut CSM București»"

"Eu sunt genul de portar liniștit, care nu se exteriorizează. Încerc să mă concentrez doar pe ce am eu de făcut"

Coafura specială

Elena a apărat la meciul cu CSM București cu părul prins în codițe. "Sunt ca o școlăriță. Am glumit cu fetele pe seama acestui subiect. Prima dată am jucat așa, cu codițe, la meciurile cu Dudelange, din Cupa EHF. Și fetele mi-au spus că de acum doar așa să-mi prind părul, că apăr foarte bine", spune Elena.

"Trebuie să domini psihic adversarul!"

Portarul Brăilei spune că petrece foarte mult timp în fața videoului studiind jocul adversarelor și încearcă să vadă care sunt aruncările lor predilecte. "Dacă în teren încărcătura fizică este mai mare, în poartă trebuie să ai un psihic foarte puternic. Tu trebuie să-ți domini adversarul! Dacă nu ești puternic, ai putea să clachezi", spune Elena Voicu. Goalkeeperul adaugă că în momentele grele, de mare tensiune, fiecare jucătoare trimite mingea acolo unde aruncă de obicei. "Intervin automatismele, nu mai ai timp să gândești prea mult. Și dacă tu, ca portar, știi care sunt aruncările preferate, s-ar putea să ai șanse mai multe", a adăugat Elena.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează