SPORTURI  »  HANDBAL  »  DINAMO CAMPIOANĂ

Eliodor Voica a adus titlul la Dinamo, dar recunoaște: ”Niciodată nu ești sigur de post!”

Eliodor Voica (stânga) a fost ținta băii de șampanie a elevilor săi // FOTO Alex Nicodim
Eliodor Voica (stânga) a fost ținta băii de șampanie a elevilor săi // FOTO Alex Nicodim

Articol de - Publicat miercuri, 01 iunie 2016 00:00

Eliodor Voica a adus titlul la Dinamo după 11 ani de secetă. Tehnicianul recunoaște însă că nu are locul asigurat, la fel ca orice antrenor din lume.

Eliodor Voica a câștigat luni, cu Dinamo, primul titlu din carieră ca antrenor. Fostul jucător al alb-roșiilor a fost foarte aproape de această performanță și pe când antrena pe Știința Bacău, dar a pierdut atunci în fața celor de la HCM Constanța.

Colin Voica se bucură acum că a reaprins speranța la Dinamo și că echipa sa de suflet va juca din nou în Liga Campionilor.

- După 11 ani, Dinamo e din nou campioană. A fost grea așteptarea?
- Din foarte multe puncte de vedere a fost foarte greu. Suporterii sunt cei care au suferit cel mai mult, pentru că noi am mai fost și la alte echipe și am fost angrenați în alte proiecte. Mă bucur că am adus titlul în Ștefan cel Mare, că am reaprins, cum se spune, patima handbalului la Dinamo.

- Ați fost campion ca jucător. E mai greu din postura de antrenor de obținut un titlu?
- Sunt două lucruri complet diferite. Fiecare e trăit și digerat în felul propriu.

- Cum ați caracteriza acest sezon?
- Nu a fost deloc unul liniștit. Am avut urcușuri, coborâșuri, momente bune și mai puțin bune. Am jucat în grupele Cupei EHF și aș putea spune că și acest parcurs ne-a fost un profesor bun, am avut multe de învățat. De acum va fi și mai dificil, sunt conștient de asta, dar nu mă sperii, îmi plac provocările.

- Aveți nevoie de jucători noi la echipă? Veți juca în Liga Campionilor, vor fi meciuri multe și dure, nu?
- Va fi un moment special. Liga Campionilor e cea mai puternică și grea competiție. În acest sezon lotul nostru nu a fost unul extraordinat de bogat numeric. Trebuie să avem mult mai mulți jucători pe care să ne putem baza.

- Sunteți sigur de postul dumneavoastră acum, că ați câștigat titlul?
- Niciodată nu poți fi sigur că ești antrenor la o echipă sau alta. Cum se spune, antrenorul e cu bagajele făcute întotdeauna. Dar nu vreau să fac acum apologia antrenorului.

Ținta: să păstreze "stranierii"

Trei dintre cei mai buni jucători ai "alb-roșiilor", Pierre-Yves Ragot, Ibrahima Diaw și Jakov Vrankovici, sunt la final de contract cu Dinamo și ar putea părăsi echipa. Ținta oficialilor bucureșteni e de a-i păstra pe toți trei.

Cele mai multe oferte le are "stângaciul" croat Jakov Vrankovici, 23 de ani, golgeterul echipei, care are mai multe oferte.

"Vom aduce și alți jucători la Dinamo! Veți vedea ce echipă vom avea sezonul viitor!", s-a lăudat președintele secției de handbal, Daniel Georgescu. Oficialii au vrut să câștige mai întâi titlul pentru a trece la măsuri.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (3)
bakunin
bakunin  •  01 Iunie 2016, 15:08

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bakunin
bakunin  •  01 Iunie 2016, 15:07

Anton Netolitzschi (ai auzit de el, flo? *** *** bolnava): "CIOCLII CELEBRI DIN NOU.... MESERIASI !!! Pentru a nu mai trece inca un an peste cei 11 de la castigarea ultimului titlu de campioana nationala la handbal, dinamo a beneficiat de "climatul" intalnit in perioada premergatoare revoltei populare din 1989 si a luat toate măsurile de precauție pentru a avea garanția lucrului bine facut ! Si-a asigurat in teren prezenta celui mai PARSIV, HIDOS si JOSNIC cuplu de arbitri pe care l-am vazut in zi de luni.... (poate au avut o slabiciune la inceput de saptamana !?) !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1745flo
1745flo  •  01 Iunie 2016, 12:07

Felicitari Eliodor, ati fost de departe cei mai buni acest sezon! Un titlu pe deplin meritat!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close