SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINALA CHALLENGE CUP » UCM REŞIŢA-ALPLA HARD 26-18 (ÎN TUR: 28-29)

Eroii semicercului

Articol de - Publicat marti, 13 mai 2008 00:00

Reşiţenii au sărbătorit cu şampanie, artificii şi muzică bănăţeană al doilea trofeu european cucerit consecutiv.

UCM Reşiţa a devenit du­mi­ni­că seară prima echipă de hand­bal din România care cu­cereşte un trofeu european pen­tru a doua oară consecutiv. Jucă­to­rii lui Aihan Omer au avut de aceas­tă dată posibilitatea să sărbă­to­reas­că alături de propriii suporteri, după ce anul trecut au cîştigat Chal­lenge Cup la Drammen, în Nor­ve­gia.

5.000 de reşiţeni s-au strîns în pia­ţa din centrul oraşului, dar numai 1.800 au avut privilegiul să ur­mărească pe viu returul cu Alpla Hard. Restul au trăit emoţiile în fa­ţa unui ecran gigant, bucurîn­du-se la fiecare gol al favoriţilor. Cînd ar­bi­trii norvegieni Abraham­sen şi Kris­tiansen au fluierat finalul me­ciu­lui, fiesta s-a declanşat în sala reşiţeană. Jucătorii au făcut hora bu­curiei, iar tunurile de confeti au explodat, împrăştiind mii de hîr­tiu­ţe în culorile clubului: alb-albastru. Totul a continuat apoi în faţa sălii. Handbaliştii au fost prezentaţi pe scenă, au dansat şi au cîntat cu su­porterii, iar apoi au privit împreună focul impresionant de artificii. La miezul nopţii au făcut turul oraşu­lui în autocar, însoţiţi de o coloană de peste 100 de maşini.

“E tot ceea ce ne-am dorit. Pentru a doua oară consecutiv am cîştigat Challenge Cup, ceea ce nu e la îndemîna oricui. Poate la anul o să aducem trofeul a treia oară la Reşiţa şi-l vom păstra definitiv”, a declarat Aihan Omer. “Atmosfera a fost fantastică. Suporterii au fost mi­nunaţi şi lor le dedicăm succesul! Mă felicit că mi-am prelungit con­trac­tul la Reşiţa, un oraş în care hand­balul a devenit sportul numă­rul unu”, a declarat şi sîrbul Bojan Butulja.

5.000 euro a luat fiecare jucător reşiţean pentru cîştigarea Challenge Cup

7 victorii şi trei înfrîngeri e palmaresul Reşiţei în actuala ediţie a cupelor europene

Pariul lui Paleu
Vi­cepreşedintele FRH, Petru Pa­leu, e cel care l-a sfătuit acum do­uă s­ezoane pe Omer să sem­­neze cu UCM Reşiţa. “Ştiam ce poate, fusese antrenor la Fibrex Săvi­neşti. Am văzut că oamenii de la Reşiţa sînt ambi­ţi­oşi şi i-am spus lui Aihan că poate alege a­ceastă echipă, chiar dacă era nou-pro­mo­vată. A fost pariul meu, pe care l-am cîştigat”, a de­clarat Pa­leu. Oficialul FRH mai are însă un pa­riu. A făcut lobby pentru numi­rea lui Omer la cîrma “na­­ţionalei” şi acum aşteaptă ca­li­ficarea Ro­mâ­niei la CM. “E cea mai mare dorin­ţă a mea. Am încredere că Omer mi-o va împlini”, a încheiat Paleu.

“Omer are contract pe viaţă!”
Patronul lui UCM, Adrian Chebuţiu (foto, alături de antrenorul Omer), a povestit că l-a adus cu inima strîn­să acum doi ani la Reşiţa pe Aihan Omer. La prezentarea tehnic­ia­nului, în cadrul unui concert cu Ştefan Bă­ni­că jr., au fost doar aplauze răz­le­ţe. “Acum, cînd iese în oraş, toată lu­mea sare să-l îmbră­ţi­şeze, să facă poze cu el sau să-i cea­ră autografe”. Omer a semnat cu Reşiţa un nou angajament pînă în 2010, dar Che­bu­ţiu spune că nu-l ţine cu forţa. “Cînd va veni cu o ofer­tă mai bună, eu îl voi duce la aeroport. Pînă a­tunci însă are tot sprijinul meu pen­tru că tot ceea ce se în­tîm­plă acum la Reşiţa i se datorează lui în mare măsură” , a încheiat Chebuţiu.

Cu o singură mînă
Bojan Butulja a jucat ambele partide din finală cu Alpla Hard grav accidentat. Sîrbul a evoluat cu infiltraţii, avînd dureri insuportabile la umărul drept. Chiar şi aşa, a jucat excelent în apărare şi a marcat de trei ori. În ultimul minut al meciului, cînd un adversar l-a agăţat de mînă, Butulja s-a prăbuşit la pămînt şi a urlat de durere (foto) . A privit apoi neputincios cum colegii săi savurează succesul, în timp ce el s-a retras pe bancă, ţinînd o pungă cu gheaţă la umărul accidentat. “Nu mai contează acum. Bine că s-a terminat cu bine! Va trebui să merg în Germania să mă operez, dar voi mai face un control, să vedem ce zic doctorii”, a declarat Butulja.

Citește și:

„E jupân, face ce vrea cu echipa” » Prima reacție de la Craiova, după ce Mitriță a fost sărit din schemă de Iordănescu: „Să-și vadă de viața lui!”
Nationala
„E jupân, face ce vrea cu echipa” » Prima reacție de la Craiova, după ce Mitriță a fost sărit din schemă de Iordănescu: „Să-și vadă de viața lui!”
La 38 de ani și niciun minut jucat la Manchester City, a prelungit până în 2025. Explicația incredibilă
Campionate
La 38 de ani și niciun minut jucat la Manchester City, a prelungit până în 2025. Explicația incredibilă
Așteaptă un miracol! Lăsată acasă de Iordănescu, vedeta din Superligă mai are o singură speranță pentru a fi la EURO
Nationala
Așteaptă un miracol! Lăsată acasă de Iordănescu, vedeta din Superligă mai are o singură speranță pentru a fi la EURO

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (7)
 •  14 Mai 2008, 01:45

nota 10*

 •  13 Mai 2008, 19:14

Pentru faptul ca CFR Cj a castigat cupa si campionatul s-au umplut tone de hartie si zeci de ore de stiri, adica o echipa de fotbal castiga un campionat si o cupa intr-o tara unde fotbalul este la un nivel mediocru (cu unele foarte mici exceptii). Pentru ca UCMR a castigat a doua oara consecutiv o importanta cupa europeana ( la a carei echivalent fotbalul romanesc nici nu viseaza)mai nimic si doar pe la fundul ziarelor Dar asa suntem noi apreciem spoiala. oricum BRAVO RESITA ! BRAVO UCMR

 •  13 Mai 2008, 11:01

Ce recompensa mica!!! Orice nulitate care incalta ghete cu crampoane incaseaza incomparabil mai mult pentru un meci anost,probabil si ala blatuit! Baietii UCMR-ului merita mult mai mult!Atunci,cat merita Aihan Omer? Si cand te gandesti cat de greu a ajuns antrenorul nationalei...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează