SPORTURI  »  HANDBAL  »  FTC BUDAPESTA-OLTCHIM, SÎMBĂTĂ, ORA 17:00, ÎN DIRECT PE DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Fără Barbosa şi Navarro? » Cele două jucătoare de la Vîlcea au devenit libere de contract

Alexandrina Barbosa (26 de ani) poate evolua pe post de inter stînga, dar şi de extremă stînga // Foto: Raed Krishan
Alexandrina Barbosa (26 de ani) poate evolua pe post de inter stînga, dar şi de extremă stînga // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 06 martie 2013 00:00 / Actualizat marti, 05 martie 2013 22:33

Interul stînga Alexandrina Barbosa şi portarul Silvia Navarro, cele două handbaliste spaniole de la Oltchim, şi-au depus pe 19 februarie 2012 memorii la Federaţia Română de Handbal pentru neplată, solicitînd să devină jucătoare libere.

FRH a dat termen pînă pe 4 martie clubului vîlcean pentru a-şi achita datoriile. Înainte de partida cu Zvezda de sîmbăta trecută, conducerea Oltchimului a anunţat că în conturile jucătoarelor au intrat salariile restante pe luna decembrie. Au mai rămas însă de achitat banii pe ianuarie.

Şi-au trimis avocata la federaţie
Conducerea clubului vîlcean a negociat cu Barbosa şi Navarro pentru a-şi retrage memoriile, asigurîndu-le că în cel mai scurt timp, pentru toate jucătoarele, se va ajunge cu plata la zi. Deşi a părut că părţile s-au înţeles, ieri, avocata handbalistelor s-a prezentat la FRH cu o hîrtie semnată de jucătoare, prin care acestea cereau să devină libere de contract.

"Conform regulamentului, cele două handbaliste pot să se transfere în acest moment la orice club. Nu mai au drept de joc în campionatul intern pentru Oltchim, dar pot juca în meciurile din Liga Campionilor", a declarat o sursă din FRH.

"Vor juca la Budapesta!"
Preşedintele Oltchimului, Petre Berbecaru, dă însă asigurări că jucătoarele vor rămîne la Vîlcea şi că vor evolua în meciul decisiv de sîmbătă, de la Budapesta.

"Federaţia română nu are dreptul să anuleze contractele jucătoarelor. Ea poate să le ridice dreptul de joc, dar în întrecerea internă. Jucătoarele nu pot pleca acum, trebuie să ne dea în judecată în instanţă civilă sau să se adreseze Federaţiei Europene de Handbal. Am discutat cu ele şi au înţeles situaţia. Îşi vor primi banii, la fel cum şi-i vor primi toate fetele", a declarat Berbecaru.

Păţite la Itxako
Silvia Navarro şi Aleandrina Barbosa au avut mari probleme cu banii şi la Itxako Estella, campioana Spaniei, clubul de la care au venit la Oltchim. Ele nu şi-au primit salariul pe ultimele şapte luni şi au dat în judecată clubul din provincia Novarra.

Înainte de Itxako, Barbosa a avut "peripeţii" şi la Rulmentul Braşov! Ea a primit banii doar în primul an, nu şi în cel de-al doilea. A plecat pînă la urmă în Spania.

Azi expiră memoriul Ionelei Stanca
În aceeaşi situaţie cu a ibericelor se va afla, probabil azi, şi pivotul Ionela Stanca. Acuzată de cei de la Vîlcea că e singura handbalistă română din echipă care şi-a depus memoriu, rămîne de văzut dacă şi Ionela va anunţa azi FRH că nu şi-a primit banii sau se va înţelege, pînă la urmă, cu clubul, renunţînd la memoriu.

23 de goluri a marcat Alexandrina Barbosa pentru Oltchim în actuala ediţie a Ligii Campionilor

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
cumvretivoi
cumvretivoi  •  08 Martie 2013, 11:57

ADIO!! VISUL FRUMOS S-A SPULBERAAAAAAAAAAAAAAT,.....

vera7kc
vera7kc  •  06 Martie 2013, 17:41

e mai bine daca nu joaca Barbosa in ultimele 2 meciuri ce le mai avem de disputat in CL...pentru ca doar strica jocul.... in schimb de Navarro avem nevoie, Paula e fara indoiala portarul nr1 la Oltchim, dar e nevoie de inlocuitor in cazul in care se intampla ceva!

talpaiadului
talpaiadului  •  06 Martie 2013, 17:30

Jucatoarele au semnat hartia ca nu au platite si vor sa plece de la echipa, iar conducerea se agata de o chichita contractuala si le obliga sa joace. Cea mai mare tampenie, sa oblici jucatoarele sa intre pe teren cand ele nu mai au nici o motivatie, ba din contra! Mai bine o jucatoare de pluton dar motivata, decat una foarte talentata dar lipsita de motivatie!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează