SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF

Fără francezi! » Singura echipă cu care HCM Constanţa nu vrea să joace în sferturile Cupei EHF

Laurenţiu Toma are în palmares victorii atît cu Montpellier, cît şi cu Pick Szeged // Foto: Marian Muscalu (Telegraf, Constanţa)
Laurenţiu Toma are în palmares victorii atît cu Montpellier, cît şi cu Pick Szeged // Foto: Marian Muscalu (Telegraf, Constanţa)

Articol de - Publicat marti, 01 aprilie 2014 00:00 / Actualizat luni, 31 martie 2014 23:53

HCM Constanţa speră să evite Montpellier Agglomeration HB în sferturile de finală ale Cupei EHF.

Constănţenii aşteaptă cu nerăbdare să afle numele adversarei din sferturile de finală ale Cupei EHF, care va fi desemnată la tragerea la sorţi programată azi, de la ora 13:15, la sediul EHF de la Viena.

HCM Constanţa se va afla în a doua urnă valorică, urmînd să se dueleze pentru calificarea în Final Four cu una dintre cîştigătoarele de grupă, aflate în prima urnă valorică.

"Sînt două echipe foarte tari, Montpellier Agglomeration HB şi Pick Szeged, dar şi una mai accesibilă, Lugi HF. Sperăm să avem şansă de această dată, ţinînd cont că am avut cea mai dificilă grupă", a spus extrema stîngă George Buricea. "Dacă sîntem sănătoşi, avem ştiinţa şi puterea să batem orice adversar", a completat centrul macedonean Branislav Angelowski.

"Am făcut o performanţă istorică, dar nu vrem să ne oprim aici. Nici nu contează adversarul din sferturi, mai ales că am demonstrat că pe teren propriu putem face minuni", a adăugat căpitanul Laurenţiu Toma.

"Micuţa" Lugi HF
Cel mai slab cotată este Lugi HF, formaţie clasată pe locul 4 în campionatul Suediei. Formaţia scandinavă are în palmares două titluri de campioană, obţinute însă cu mult timp în urmă, în 1980 şi 1995, iar în ultimul deceniu mai are o singură participare în cupele europene, în sezonul 2011-2012, cînd a ajuns pînă în "optimile" Cupei Cupelor.

Mai periculoasă pare a fi Pick Szeged, clasată pe locul secund în campionatul Ungariei, la egalitate cu marea rivală, MKB Veszprem. Campioană a Ungariei în 1996 şi 2007, Pick Szeged este o obişnuită a cupelor europene, participînd în ultimele şase sezoane în Liga Campionilor, unde cea mai bună performanţă este prezenţa în "optimi", în 2011 şi 2013.

Echipa lui Omeyer
Adversarul de evitat este Montpellier Agglomeration HB, echipă aflată pe locul secund în campionatul Franţei, în faţa bogaţilor de la Paris Saint-Germain. Francezii, care au în palmares 14 titluri de campioni, au luat startul în ultimele 12 sezoane ale Ligii Campionilor, reuşind să joace chiar şi o finală, în 2003.

Marea vedetă este portarul Thierry Omeyer, multiplu campion european, mondial şi olimpic, care a revenit în acest sezon, după şapte ani petrecuţi la supercampioana THW Kiel. Pe lîngă internaţionalii francezi, Montpellier s-a axat în acest sezon pe o brigadă slovenă, compusă din Gajic, Gaber, Dolonec şi Kavticnik, alături de spaniolul Simonet şi brazilianul Borges.

"Montpellier este o echipă în formă, cu un buget mult mai mare. Ne vom juca şansa indiferent de numele adversarului", a spus portarul Mihai Popescu.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
pancone84
pancone84  •  01 Aprilie 2014, 17:50

Probabil ca maine vor afla si profesionistii de la GSP cu cine am picat acum 5 ore.

glorie
glorie  •  01 Aprilie 2014, 13:45
Postat de adi_stelistul pe 01 Aprilie 2014, 10:22

Si eu sper sa fie suedezii.

Cu suedezii au cazut! Au sanse la Final 4.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  01 Aprilie 2014, 10:22

Si eu sper sa fie suedezii.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează