SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Fără Neagu cu Norvegia » Tadici a chemat o singură stranieră pentru dubla cu nordicele

Cristina Neagu a jucat ultima dată pentru România la Euro 2012 // Foto: Marius Ionescu
Cristina Neagu a jucat ultima dată pentru România la Euro 2012 // Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat marti, 15 octombrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 14 octombrie 2013 19:54

Selecţionerul Gheorghe Tadici nu a convocat-o pe Cristina Neagu pentru dubla din preliminariile CE 2014, dar spune că va fi în lot la Mondiale.

"Naţionala" feminină a României se va reuni mîine, la Oradea, în vederea dublei cu campioana olimpică, Norvegia, din 23, respectiv 27 octombrie. Antrenorul Gheorghe Tadici a convocat, pentru partidele din preliminariile CE 2014, 18 jucătoare.

17 dintre acestea vin din campionatul intern, cele mai multe de la Baia Mare, 7, şi de la Braşov, 4, şi una singură din străinătate, Patricia Vizitiu, de la Krim Ljubljana. Selecţionerul nu le-a convocat pe Neagu şi Tolnai, cele care au avut evoluţii excelente în Liga Campionilor, la noile lor echipe, Buducnost, respectiv Krim Ljubjana.

În privinţa interului, Tadici a declarat însă că: "Am discutat cu Neagu înainte de începerea Ligii Campionilor şi am convenit că dacă va fi sănătoasă, ea se va alătura lotului pentru Mondialul din Serbia, din luna decembrie", a declarat Tadici. Pînă atunci însă, o va lăsa la echipa muntenegreană.

Speranţe cu Belarus
România va întîlni campioana olimpică şi mondială, Norvegia, pe 23 octombrie, la Oradea, şi pe 27 octombrie, la Bergen. Tadici s-ar mulţumi şi cu un punct din dubla manşă. "Sper să facem meciuri bune şi să cîştigăm măcar un punct la Oradea", a declarat Tadici.

Calificarea se va decide însă abia în iunie anul viitor, 11-15 iunie 2014, cînd va avea loc dubla manşă cu Belarus. Primele două echipe din grupă vor merge la Europeanul din 2014, găzduit de Croaţia şi Ungaria.

Lotul României pentru Norvegia
Portari: Ungureanu, Nichita, Dedu
Extreme: Nechita, Chiper, Pîrvuţ, Elisei, Dincă
Pivoţi: Tătăran, Pintea
Linia de 9 metri: Brădeanu, Perianu, Băbeabu, Ţăcălie, Vizitiu, Marin, Olteanu, Buceschi

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (8)
ceaiuri
ceaiuri  •  15 Octombrie 2013, 20:35

apara (piedade e mult peste)si face decat faza de atac si ajungem la o pb ce ne-a chinuit si nationala in ultimul timp ..apararea(poate nici antrenorii nu sunt ce tb sa fie)nu stiu ce jucat de-a noastra ce joaca afara face si faza de aparare...(o sa o vedem pe spiridon in urmat meci dar joaca pt alta nationala)

ceaiuri
ceaiuri  •  15 Octombrie 2013, 20:30

neagu e pe drumul cel bun dupa o accidentare care a tinut-o pe tusa mai mult de 1an(inca nu joaca ce juca se vede o retinere in joc..teama de o noua accidentare care poate fi si ultima are o explicatie in jocul ei)in primul meci cu polonezele a jucat ceva mai mult de o repriza(a facut-o bine)adzic menajand-o in repr a doua cu ftc un meci mai greu(knezevic cate a ratat)a inscris dupa extrema petrovic cele mai multe goluri si goluri de efect,se stia ca apararea nu era punctul forte(nici la valcea pe intermediar nu excela in aparare)dovada ca adzic a observat si o pune sa se apere in extrema(aceeas schema popovic- savic cand jucau)nici manea nu joaca din acelasi considerent nu se poate

usla
usla  •  15 Octombrie 2013, 18:12
Postat de razvyyc pe 15 Octombrie 2013, 12:52

Ursescule, tu te-ai uitat la meciul celor de la Buducnost? Ce evolutie excelenta ai vazut la Neagu? Ai vazut cate goluri a luat echipa pe spinarea ei? Neagu este in evolutie crescatoare, insa mai este mult pana la forma initiala. Evolutia ei generala o cotez cu putin peste nivelul mediocru, aproape de limita acceptabilului. Este OK, tinand cont ca vine dupa 2 pauze lungi. Dar sa spui ca a avut o evolutie excelenta este mult prea mult. Gabi, ce lot ai vrea tu in teren? Mi se pare un lot OK, un compromis bun intre tinerete, experienta si valoare. Semnatarele petitiilor au fost lasate acasa (insa nici asa nu aveau sanse de joc, evolutiile lor au fost modeste, valul din spate este mare, etc)

Ai dreptate, si sunt convins ca n-a vazut meciul, s-a bazat { cred} pe spusele vreunei rubedenii de-a lui NEAGU. Pai aceasta s-a dus{ la ultimul meci } de 4 ori singura pe semicerc si a ratat, a scapat mingea din mana, a dat pase gresite, iar in aparare, a avut o prestatie jalnica . MAI E MULT PANA DEPARTE. De fapt si antrenorul { f. bun } a pus-o sa se apere in extrema, fiindca nu avea incredere in ea sa se apere pe inter unde contactul fizic e mai dur constatand si el ca nu face fata .

Vezi toate comentariile (8)
Comentează