SPORTURI  »  HANDBAL  »  IMAGINI DE GROAZĂ

Faţa nevăzută a performanţei în sport » Patricia Vizitiu şi-a rupt nasul pentru ultimul gol!

Momentul loviturii violente încasate de Patricia Vizitiu de la portarul munenegrean al lui Itxako, Mirijana Milenkovici. FOTO: Marius Ionescu +2   FOTO
Momentul loviturii violente încasate de Patricia Vizitiu de la portarul munenegrean al lui Itxako, Mirijana Milenkovici. FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat marti, 15 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 15 noiembrie 2011 08:58

Patricia Vizitiu, interul de la Oltchim şi de la echipa naţională de handbal, a suferit duminică o fractură de piramidă nazală.  Cu 70 de secunde înainte de finalul meciului Oltchim - Itxako, cînd formaţia ei conducea deja cu 7 goluri şi nimic nu mai putea ameninţa victoria, Patricia a scăpat pe contraatac. Dornică să înscrie, ea a plutit către poarta adversă, iar portarul a lovit-o, din eroare, cu piciorul în faţă! A marcat, dar şi-a rupt nasul şi spune că “voi juca oricum la Campionatul Mondial de peste o lună, din Brazilia!”

Patricia Vizitiu a suferit o fractură de piramidă nazală în minutul 59 al meciului cu Itxako. Interul dreapta de la Oltchim nu concepe însă să nu meargă la Mondiale


Mai erau doar 70 de secunde de joc din partida Oltchim- Itxako Estella şi vîlcencele se pregăteau să celebreze victoria în faţa finalistei Ligii Campionilor. "Galacticele" conduceau cu 29-22 şi nimic nu se mai putea întîmpla. Portarul Talida Tolnai a lansat însă un nou contraatac, Patricia Vizitiu a prins mingea şi a aruncat puternic la poartă. Gol! 30-22. Interul dreapta a rămas însă întinsă pe podea, iar sîngele a început să-i şiroiască pe faţă.

Mirijana Milenkovici, goal-keeperul care a lovit-o involuntar cu piciorul în faţă, şi-a pus mîinile în cap. Imaginile vorbesc de la sine. Nasul Patriciei era parcă mutat! Interul dreapta rememorează acele momente. "Am prins mingea în ultimul moment, în mare viteză, şi nu am mai putut să-mi controlez paşii. M-am izbit de portar, iar ea involuntar m-a lovit cu piciorul în faţă. Nu pot să o acuz, nu a fost vina ei, aşa a fost să fie", spune Vizitiu. Vîlceanca e puternică şi a mai trecut prin astfel de momente. "Nu am simţit nici o durere. Mă uitam doar că nasul meu nu mai e la locul lui".

A fost imediat la spital, doctorii i-au oprit sîngerarea, dar un verdict vor da abia peste două zile, cînd va putea efectua o radiografie. "E clar fractură, dar nu pot face acum o radiografie. Faţa e umflată şi nu pot respira decît pe gură", a subliniat Pati.

Gîndeşte însă pozitiv. "Bine că nu am nimic la mîini, la picioare! Nasul va trece şi voi putea juca repede". Aşteaptă momentul cînd va reintra pe teren, mai ales că peste trei săptămîni va debuta Campionatul Mondial. "Cu mască pe faţă, cu nasul prins, vreau să joc! Îmi doresc enorm să ajut şi eu, să venim cu un rezultat bun", încheie Patricia, care în aceste momente a simţit cît de mult e apreciată la Vîlcea. "Coechipierele, oficialii, suporterii, toată lumea mă încurajează şi mă susţine. Le mulţumesc mult, aceste lucruri mă fac să trec mai repede peste necaz".

Cadouri de ziua ei
Adriana Nechita şi-a serbat ieri ziua de naştere. Extrema dreapta a fost de dimineaţă alături de coechipierele de la lotul naţional la vizita medicală, iar apoi a plecat cu echipa României la Drobeta Turnu Severin. "Nu am primit liber de ziua mea, o să le fac cinste fetelor în cantonament", a glumit Ada. Prietena fotbalistului Stelei, Florin Costea, a primit ieri foarte multe cadouri. "De la fetele de la Oltchim am primit o geantă foarte frumoasă, de firmă. În rest, bijuterii, îmbrăcăminte şi multe flori", a adăugat handbalista care a împlinit 28 de ani.

VEZI MAI JOS O GALERIE FOTO CU IMAGINI ŞOCANTE DIN TIMPUL ŞI DUPĂ ACCIDENTAREA PATRICIEI VIZITIU!

Citește și:

România - Bulgaria, toți ochii pe națională înainte de EURO 2024! Cum arată primul 11 gândit de Edi Iordănescu
Nationala
România - Bulgaria, toți ochii pe națională înainte de EURO 2024! Cum arată primul 11 gândit de Edi Iordănescu
Edi Iordănescu, forțat să decidă: 2 jucători VITALI sunt OUT! Lotul României pentru amicalul cu Bulgaria
Nationala
Edi Iordănescu, forțat să decidă: 2 jucători VITALI sunt OUT! Lotul României pentru amicalul cu Bulgaria
A tunat și fulgerat: „Ianis Hagi e doar frumușel, Pușcaș aleargă zăpăuc, iar Stanciu e la final de carieră. Ar fi o mare prostie să nu joace Coman titular”
Nationala
A tunat și fulgerat: „Ianis Hagi e doar frumușel, Pușcaș aleargă zăpăuc, iar Stanciu e la final de carieră. Ar fi o mare prostie să nu joace Coman titular”

După 5 ani în Canada, Leonard Doroftei anunță întoarcerea definitivă în țară: „În România a fost doar vina mea, nu am știut exact ce vreau”

„Am fost amenințată cu bătaia, ABUZATĂ și DOPATĂ fără să știu!” » O medaliată la Mondiale face acuzații ȘOCANTE pentru GSP: „Am fost idioată, sunt cel mai curat sportiv din România”


Comentarii (16)
cusco
cusco  •  15 Noiembrie 2011, 12:44

PATRI iti doresc insanatosire grabnica si sunt sigur ca esti un exemplu pt. noi toti , PATRI ne-ai aratat, ca nici in ultima secunda nu ai lasat garda jos , BRAVO , ESTI O LUPTATOARE ADEVARATA!

angeladeva
angeladeva  •  15 Noiembrie 2011, 12:05

Ea, Patty seamana enorm cu tatal ei. "Marele Mache" era un munte de devotament, seriozitate, modestie, daruire, ambitie si tot ce se poate spune despre un mare sportiv. Asa tata, asa fiica. Patty, iti multumim pentru sacrificiile tale, pentru felul tau de-a fii, sa nu te schimbi niciodata, asta este Patricia pe care toata lumea o iubeste. Am fost in sala cand te-ai accidentat, mare ghinion, dar tu esti puternica, o sa treci peste asta, iar ca de obicei in momentul cand vei intra in teren toata sala te va aplauda , o meriti din plin. Te iubim, grupul de la Deva !!!

cusco
cusco  •  15 Noiembrie 2011, 10:26

BRAVO FETELOR SUNTETI DE-A DREPTUL INCREDIBILE( PROFESIONISTE ) BINE CA MAI EXISTA O PERFORMANTA IN ROMANIA SI CARE NE SCOATE AN DE AN PRIN EUROPA , MONDIALE . FETELE ASTEA AR TREBUI RECOMPENSATE CU VIRF SI INDESAT PT. DARUIREA LOR.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează