SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

Calificate, dar fără prime: Federația de Handbal e datoare 50.000 de euro la jucătoarele naționalei

România va debuta sâmbătă la Campionatul European contra Țărilor de Jos, dar „tricolorele” nu și-au primit încă primele pentru calificare/ foto: Imago
România va debuta sâmbătă la Campionatul European contra Țărilor de Jos, dar „tricolorele” nu și-au primit încă primele pentru calificare/ foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 31 octombrie 2022 16:32 / Actualizat luni, 31 octombrie 2022 16:45

România va debuta sâmbătă la Campionatul European contra Țărilor de Jos, dar „tricolorele” nu și-au primit încă primele pentru calificare.

Fostul președinte al FRH, Alexandru Dedu, stabilise o primă maximă de 2.000 de euro pentru fiecare jucătoare, în funcție de minutele jucate și de aportul fiecăreia. Handbalistele așteaptă acum din partea noului președinte, Constantin Din, onorarea promisiunii făcute de conducerea federației.

S-a accidentat Eliza Buceschi! Florentin Pera, în dialog cu GSP, înaintea amicalului cu Germania: „Ne dorim tot lotul valid pentru Euro”
NAȚIONALA ROMÂNIEI
S-a accidentat Eliza Buceschi! Florentin Pera, în dialog cu GSP, înaintea amicalului cu Germania: „Ne dorim tot lotul valid pentru Euro”

România s-a calificat la Euro 2022 dintr-o grupă cu Danemarca, Austria și Insulele Feroe. Cu 3 victorii, 1 egal și 2 înfrângeri, naționala feminină s-a clasat pe locul secund, după Danemarca, și s-a calificat la CE care începe vineri în trei țări: Slovenia, Muntenegru și Macedonia de Nord.

Fostul selecționer, Adrian Vasile, a folosit în cele 6 partide 26 de jucătoare, dintre care doar 5 au jucat în toate meciurile. Pintea, Dumanska, Bazaliu, Dincă și Harabagiu. Cu cele șase partide jucate, acestea ar trebui să primească, în funcție de algoritmul stabilit de Adrian Vasile, cei mai mulți bani, dar nu mai mult de 2.000 de euro, suma maximă stabilită de vechea conducere a FRH. 

Jucătoarele României nu și-au primit banii nici după 6 luni

Au trecut mai bine de 6 luni de la calificarea României la Euro 2022, după victoria din 24 aprilie, 38-29 în fața Austriei, și „tricolorele” nu și-au încasat banii. „Ni s-a spus că se vor face toate demersurile pentru a primi banii. Noi tot așteptăm...”, a declarat una dintre handbalistele tricolore.

Tabelul cu suma pentru fiecare jucătoare a fost întocmit de fostul selecționer, Adrian Vasile, și predat conducerii FRH. Surse federale au confirmat pentru Gazeta Sporturilor că președintele Constantin Din i-a sugerat lui Vasile că suma totală este mare, dar selecționerul nu a schimbat nimic.

România face parte din Grupa C, care se joacă la Skopje, alături de Țările de Jos, Franța și Macedonia de Nord.

Jucătoarele folosite de antrenorul Adrian Vasile în preliminariile CE 2022:

  • 6 meciuri jucate: Yuliya Dumanska, Crina Pintea, Bianca Harabagiu, Nicoleta Dincă, Bianca Bazaliu.
  • 5 meciuri jucate: Daciana Hosu, Sorina Grozav, Lorena Ostase, Alexandra Subțirică.
  • 4 meciuri jucate: Mădălina Zamfirescu, Alina Ilie, Alexandra Badea, Sonia Seraficeanu, Anca Polocoșer.
  • 3 meciuri jucate: Cristina Neagu, Cristina Laslo.
  • 2 meciuri jucate: Eliza Buceschi, Corina Lupei, Elena Dache, Andra Moroianu, Diana Ciucă, Alexandra Dindiligan, Ana Maria Tănasie, Andreea Rotaru, Oana Borș, Ana Maria Savu.

Lotul României pentru Euro 2022:

  • Portari: Iulia Dumanska (Gloria Bistrița), Diana Ciucă (Rapid), Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea)
  • Extreme stânga: Ana Maria Tănăsie (Minaur Baia Mare), Alexandra Dindiligan (CSM București), Corina Lupei (SCM Rm Vâlcea)
  • Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu (Gloria Bistrița), Alexandra Badea (Rapid), Mihaela Mihai (CSM București)
  • Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Lorena Ostase (Rapid), Andreea Țârle (Minaur Baia Mare)
  • Linia de 9 metri: Cristina Neagu (CSM București), Bianca Bazaliu (Gloria Bistrița), Eliza Buceschi (Rapid), Laura Pristăviță (Gloria Bistrița), Sorina Grozav (Rapid), Diana Lixăndroiu (CSM Slatina)

Programul României în grupa C

  • 5 noiembrie, ora 21:30 România-Țările de Jos
  • 7 noiembrie, ora 21:30 România-Franța
  • 9 noiembrie, ora 19:00 România-Macedonia de Nord
    Televizare DigiSport, Orange TV, Prima Sport

Citește și:

Gloria Buzău se califică la „masa verde” în turul 3 al Cupei EHF » Decizia anunțată azi de Tribunal

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează