SPORTURI  »  HANDBAL  »  DECIZIE

Federația Română de Handbal nu aliniază statutul conform cerințelor EHF și IHF! Ce propunere a respins Consiliul de Administrație

Constantin Din, președintele FR Handbal
Constantin Din, președintele FR Handbal

Articol de - Publicat miercuri, 20 martie 2024 16:31 / Actualizat miercuri, 20 martie 2024 16:31

Conducerea FRH, prin votul din ședința Consiliul de Administrație, a sugerat că nu dorește să se alinieze la statutul EHF și IHF, respingând propunerea ca un membru ales în CA să nu dețină altă funcție în cadrul federației.

Vicepreședintele FRH, avocatul Sorin Dinu, a propus în ședința de marți, 19 martie, a Consiliului de Administrație al federației ca: „un membru ales în CA să nu dețină nicio altă funcție retribuită sau neretribuită în cadrul FRH pe durata mandatului ca membru CA”.

Această propunere ar fi aliniat statutul FRH la cele de la EHF și IHF și astfel conducerea federației române nu ar mai fi avut în cadrul C.A. oameni plătiți în cadrul federației care votează de fiecare dată tot ce-și dorește conducerea executivă a forului român.

Decizie drastică anunțată de Comitetul Olimpic Internațional » Ce se întâmplă cu sportivii ruși și belaruși
JOCURILE OLIMPICE
Decizie drastică anunțată de Comitetul Olimpic Internațional » Ce se întâmplă cu sportivii ruși și belaruși

Propunerea lui Sorin Dinu a picat la vot cu scorul de 10-6 și în continuare președintele Constantin Din se bazează în C.A. pe voturile oamenilor plătiți de FRH, fapt ce contravine statutelor forurilor EHF și IHF.

La ședință au participat toți cei 16 membri ai CA, iar împotrivă au votat: Constantin Din, Mihai Bocan (membru plătit de FRH / director departament competiții și transferuri), Gabriel Armanu, Liana Costea (membru plătit de FRH / antrenor coordonator regional), Rudi Stănescu (membru plătit de FRH / antrenor portari lot seniori), Marian Joița, Ion Mihăilă, Adrian Cosman, Marius Marocico (membru plătit de FRH / antrenor coordonator regional), Răzvan Caba.

Alte două propuneri respinse la vot

Tot în ședința de ieri a Consiliului de Administrație a FRH au picat la vot cu același scor, 10-6, alte două propuneri ale vicepreședintelui Sorin Dinu:

- pe foaia de joc la meciurile seniorilor/senioarelor să fie trecuți minimum 8 sportivi români, iar 3 să fie în permanență pe teren

- eliminarea din statut a articolului care prevedea ca: „persoana care candidează la funcția de președinte a FRH să aibă o experiență de minimum 5 ani într-o funcție de conducere a unei structuri sportive handbalistice sau a unei entități publice sau private.”

Tot în ședința de ieri a C.A. s-a stabilit ca Adunarea Generală din acest an să se desfășoare în 26 aprilie la Casa de Cultură a Studenților din București.

Citește și:

George Buricea după prima acțiune ca selecționer: „Trebuie să avem încredere în jucători!”
ECHIPA NAȚIONALĂ
George Buricea după prima acțiune ca selecționer: „Trebuie să avem încredere în jucători!”
Tribunalul UE a hotărât ca Nikita Mazepin să fie scos de pe lista de sancţiuni impuse Rusiei
DECIZIE
Tribunalul UE a hotărât ca Nikita Mazepin să fie scos de pe lista de sancţiuni impuse Rusiei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
ceaiuri.
ceaiuri.  •  21 Martie 2024, 16:14
Postat de adrian.7 pe 21 Martie 2024, 13:45

@ceaiuri alias baiatul lui Tadici, șeful de sala de sport, lider de galerie...iar ai aparut?

cainele moare de drum lung ,olteanul de grija mea,vezi ca mai aveti putin si jucati barajul(de la Plenita ziceai ca esti)daca in militie nu se mai castiga am niste pamant la Rast,daca dai cu sapa bine,sa nu tai porumbii te platesc cu ziua(dar cum nu te duce capul nici de sapa nu esti bun,***)duminica pune 2 solist iar daca iei din norma de hrana sau de haine pune un x ***...bafta

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adrian.7
adrian.7  •  21 Martie 2024, 13:45

@ceaiuri alias baiatul lui Tadici, șeful de sala de sport, lider de galerie...iar ai aparut?

ceaiuri.
ceaiuri.  •  20 Martie 2024, 17:42

inca un episod de lupta intre presedinte si vice(daca vicele reusea demiterea presedintelui cred ca nu exista precedent)presedintele nu voteaza o propunere(europeana) mai mult decat morala,normala(conflictul de interese este prezent in ecuatie)o federatie ce merita"privatizata"primul pas organizarea campionatului pe regiuni istorice(fiecare cu autonomie si alegeri regionale),pasul urmator fiind o liga profesionista schimbat regulamentul frh si rezultatele se vor vedea in cativa ani

Vezi toate comentariile (3)
Comentează