SPORTURI  »  HANDBAL  »  FLENSBURG-KIEL 30-28

Fenomenala Flensburg! » Surpriză în Final Four-ul din Liga Campionilor: cel mai nordic oraş din Germania a cucerit trofeul

Portarul lui Flensburg, Mattias Andersson, e cel care a întors meciul prin paradele sale // Foto: GettyImages
Portarul lui Flensburg, Mattias Andersson, e cel care a întors meciul prin paradele sale // Foto: GettyImages

Articol de - Publicat luni, 02 iunie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 01 iunie 2014 22:18

După ce a întors Barcelona de la 6 goluri, în semifinale, Flensburg a reuşit acelaşi lucru şi cu Kiel, în finală. A cîştigat, prima oară în istorie, Liga Campionilor.

Trofeul Ligii Campionilor, la masculin, merge în acest an în cel mai nordic oraş din Germania, Flensburg, un orăşel cu puţin peste 80.000 de suflete. A fost sărbătoare aseară însă după ce echipa de handbal, mîndria oraşului, a cîştigat, la Koln, Liga Campionilor!

Flensburg era creditată cu ultima şansă la victorie. În semifinale a eliminat surprinzător Barcelona, după executarea loviturilor de la 7 metri, 41-39, iar apoi aseară, în finală, s-a luat la trîntă cu "mastodontul" Kiel, echipa în faţa căreia mai pierduse o finală de Ligă, în 2007.

Cea mai puternică echipă a Germaniei, THW Kiel, a condus în prima repriză cu 11-5, dar prea puţin a contat. Echipa "piticului" Ljubomir Vranjes, cel mai scund antrenor din Bundesliga, a crezut în şansa ei pînă la capăt. A egalat în minutul 38 la 19 şi a preluat imediat conducerea. S-a dus pînă la patru goluri avans, 26-22, şi apoi a ţinut cu dinţii de rezultat.

Flensburg a cîştigat la final cu 30-28, trecîndu-şi în cont primul trofeu de Liga Campionilor din istoria clubului. Aron Palmarsson, centrul celor de la Kiel, a fost declarat MVP-ul turneului, iar suedezul Mathias Andersson, portarul lui Flensburg, a fost cel mai bun goalkeeper.

În finala mică, Barcelona a trecut de Veszprem cu 26-25.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
ortega
ortega  •  02 Iunie 2014, 09:24

Fenomenal Andersson ăla ... Fără el erau locul 4 fără discuție ...

gica.paunescu
gica.paunescu  •  02 Iunie 2014, 09:22

Intamplator, am vizionat meciul din minutul 40 al intalnirii, asa cred. Desi s-a jucat foarte pronuntat fizic, n-am vazut decat o eliminare, acordata unui jucator de la invingatori; a fost un ritm de joc asa de alert cum n-am vazut nici la echipe nationale; iar sportivitatea nemtilor a fost exemplara ( n-au reactionat nervos deloc, la contactele fizice suficient de tari ). A fost o reactie de nervozitate a unui jucator de la invinsi, consumata pe scaunul bancii de rezerve; a dat de pamant cu o parte din echipament, de 2-3 ori in interval de cateva secunde; si-atat ! Iar portarul, Andersonn ( parca ! ), a fost extraordinar; nici Penu nu scostea atatea mingi precum suedezul.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează