SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM DE TINERET

Final dramatic, România bate Japonia 32-31 și se califică în "sferturi" » Golul victoriei a fost marcat cu 2 secunde înainte de final!

Articol de - Publicat luni, 11 iulie 2016 22:45

România s-a chinuit groaznic să treacă de Japonia în optimile de finală ale Mondialul de tineret care se desfășoara la Moscova. După ce a ocupat primul loc în grupe, iar Japonia abia pe 4 în seria ei, România pornea clar favorită. Și așa au și stat lucrurile până la un moment-dat.

Campioanele mondiale la această generație, acum doi ani, la junioare, au început perfect meciul și s-au desprins la 11-5 după 15 minute de joc. Asiaticele nu s-au abătut însă de la planul lor, continuând să joace în viteză și cu un ritm al paslor năucitor. Extremele Fujita și Mitsuhashi, dar și pivotul Ao Reiko, au arătat că Japonia nu mai e de mult o papuașă pe semicerc.

La pauză România a intrat în avantaj, 16-13, dar doar datorită paradelor formidabile ale Iulie Dumanska, ale reușitelor de excepție ale Cristinei Laslo și din nou jocului bun al pivotului Lorena Ostase.

Le-au tremurat genunchii

În partea a doua România a început din nou excelent. Difernța maximă de 6 goluri s-a refăcut în minutul 41: 24-18. Nimic nu le-a clintit însă pe nipone. Mithushashi a fost ”paznic” pentru Laslo, Dumanska nu a mai avut paradele din prima parte, iar Ostase a fost și ea anihilată. Jocul României a început să fie unul ezitant. De la 27-24 în minutul 50, Japonia a reușit imposibilul. A marcat de patru ori consecutiv și a preluat conducerea când mai erau doar 5 minute!

Mingea le tremura în mână româncelor parcă, antrenorul Ion Crăciun a scos portarul, dar fără rezultat. Noroc cu Elena Dache, interul dreapta care a luat jocul pe cont propriu. Handbalista care evoluaeză în liga a doua la Cetate Deva a reușit în ultimele 5 minute să marcheze trei goluri, a scos o aruncare de la 7 metri și o eliminare de două minute. Golul victoriei a venit însă cu 2 secunde înainte de final! Tot Elena marcase și golul ultim cu Germania, care a trimis România pe primul loc în grupă!

Au marcat pentru România: Laslo 7, Ostase 6, Ilie 5, Dindiligan 5, Dache 4, Craiu 2, Vasiliu 1, Stoicănescu 1, Corban 1.

Bucuria de la final a fost reținută. Japonia, care pierduse în grupă cu 23-43 cu Rusia, 18-26 cu Suedia și 25-31 cu Olanda, învingând doar China și Chile le-a făcut pe românce să tremure ca niciodată.

Cu Croația în ”sferturi”

Româncele se pregătesc însă acum de confruntarea cu Croația, o echipă infinit mai valoroasă, care a trecut și ea la limită de Ungaria: 26-25!

15 parade 
a reușit portarul Iulia Dumanska, aceasta având un procentaj de 34 %

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
masim
masim  •  12 Iulie 2016, 11:18

ca si in meciul cu Germania fetele se cred cu saci in caruta mai devreme de cat ar trebui; se pare ca trebuie sa fie un pic "ciupite" ca sa se trezeasca la realitate; cu Japonia chiar "le-a trecut glontul pe la ureche"; si ar trebui gasita o solutie pentru momentele cand Laslo e luata om la om ca atunci se cam rupe jocul nostru

paiazze
paiazze  •  12 Iulie 2016, 01:23
Postat de mplttev pe 11 Iulie 2016, 23:40

N-au condiție fizică și nici moral de învingătoare în momentele cheie cu excepția acestei Elena Dache care și-a păstrat sângele rece.

Fetele astea au devenit campioane mondiale acum doi ani, la U18, cand au batut Germania si tu spui ca n-au moral de invingatoare? :)))) Buna gluma...

mplttev
mplttev  •  11 Iulie 2016, 23:40

N-au condiție fizică și nici moral de învingătoare în momentele cheie cu excepția acestei Elena Dache care și-a păstrat sângele rece.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close