SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINAL FOUR

VIDEO Surpriză imensă în Final Four-ul Ligii Campionilor: calificare în finală în ultima secundă! + Kristiansand a răpus-o pe Gyor

FOTO: Imago +6   FOTO
FOTO: Imago

Articol de - Publicat sambata, 03 iunie 2023 20:48 / Actualizat sambata, 03 iunie 2023 20:49

Kristiansand (Norvegia) a învins-o pe Gyor (Ungaria), scor 37-35, și s-a calificat în finala Ligii Campionilor la handbal feminin. Ferencvaros (Ungaria) a produs surpriza în cealaltă semifinală, victorie dramatică, 30-29 în fața lui  Esbjerg (Danemarca).

  • Finala Ligii Campionilor, Kristiansand - Ferencvaros, este programată duminică, de la ora 19:00. Finala mică se joacă mai devreme, de la ora 16:00.

Ungaria va avea o reprezentantă în finala Ligii Campionilor, dar nu pe Gyor, echipa pe care mizau toți specialiștii. 

Ferencvaros, povestea frumoasă a actualei ediții, calificată miraculos în Final Four după ce pierduse turul „sfertului” cu Metz la 6 goluri, a mai produs o „remontada”. Esbjerg, echipa care a eliminat-o pe CSM București, a condus astăzi și cu 5 goluri, chiar în debutul părții secunde.

Maghiarele, încurajate de un public fantastic la Budapesta, au revenit pas cu pas. Golul decisiv a fost semnat de Bolk atunci când mai erau doar două secunde pe cronometrul de joc.

+2 FOTO

Kristiansand, prima finalistă

Prima semifinală a Final Four-ului de la Budapesta, cea mai așteptată, cea dintre favoritele Gyor și Kristiansand a avut 30 de minute de vis. S-a jucat într-un ritm năucitor. 

Norvegiencele, câștigătoarele ultimelor două ediții din Liga Campionilor, au marcat nu mai puțin de 23 de goluri în prima parte. Maghiarele au punctat și ele de 18 ori. 

Finalul disputei a fost pe muchie de cuțit. Gyor a strâns din handicap, iar cu 45 de secunde înaintea fluierului final, norvegiencele mai aveau un singur gol avans. Vyakhireva și-a asumat o pătrundere individuală, a marcat și o duce pe Kristiansand spre istorie: la un singur meci distanță de al treilea trofeu consecutiv. 

CSM București și Rapid s-au oprit în „sferturi”

România a avut două reprezentante în actuala ediție a Ligii Campionilor, pe CSM București și pe Rapid. Ambele s-au oprit la un pas de Final Four, în faza sferturilor de finală. 

Rapid n-a avut nicio șansă în fața campioanei en-titre, 56-71 la general contra lui Kristiansand. „Tigroaicele” s-au înclinat în fața lui Esbjerg, 59-65 la general.

Citește și alte știri din handbal: 

Capitala are cele mai multe campioane » Cum arată harta din acest sezon
CAMPIONATE
Capitala are cele mai multe campioane » Cum arată harta din acest sezon
Pretenții europene » Analiza unui sezon dominat de CSM București în Liga Florilor
LIGA FLORILOR
Pretenții europene » Analiza unui sezon dominat de CSM București în Liga Florilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
MaxiP
MaxiP  •  07 Iunie 2023, 18:39
Postat de fotbalminim00 pe 04 Iunie 2023, 17:08

da mah la noi romani cand pierdem arbitrul e de vina,tu ai citi ce am scris sau esti Vasile deghizat?pai noua ne-au dat cu terenul in cap tur-retur,si cu ce lot?pai unguroaicele daca aveau lotul lui CSM erau deja campioane!

Erau pe naiba. Au avut lot și asa. În meciul retur a fost hoție, cât se poate de clara. CSM recuperase diferența din tur aproape, da meciul tur fusese ratat, în retur au fost peste, au fost măcinate de arbitri. Degeaba ma iei cu clișee cu noi romanii, nu doar noi romanii suntem furați în handbal, e un sport murdar, arbitrii decid o groaza de meciuri. Am văzut finale de CL făcute praf, finala feminina de la JO 2016 e elocventa, iar aceasta semi-finala a fost un alt exemplu.

AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  05 Iunie 2023, 00:21
Postat de Razvan pe 04 Iunie 2023, 04:39

Csm se uita la tv, doar ii o afacere facuta sa o scoata pe neagu golghetera si sa i dea bani la szabo, restul jucatoarelor vin, incaseaza si pleaca cu straita plina

Vezi ca esti in urma cu vreo 2 ani :)))

AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  05 Iunie 2023, 00:20
Postat de Tibisor pe 04 Iunie 2023, 12:17

Tu esti exact ca si stelistii care an de an '' sarbatoresc '' castigarea finalei din ' 86 ! A trecut de muuuuult ... e istorie deja !!! Tot ce conteaza e prezentul , doar prezentul poate fi controlat !

Pai omul a zis ca Neagu nu stie ce e performanta la nivel de Champions League, de ce sa *** despre o mare sportiva?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează
Close