SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL / CAMPIONATUL EUROPEAN

Finala Campionatului Europeană se joacă între granzii Franţa şi Croaţia

Croatia
Croatia

Articol de - Publicat duminica, 31 ianuarie 2010 00:00

Campioana olimpică şi mondială, Franţa, va întîlni în ultimul act vicecampioana Europei, Croaţia

Franţa a început turneul final din Austria şchiopătînd. Egal cu Ungaria, victorie la un gol cu Cehia, alt egal cu Spania. Uşor-uşor însă, echipa lui Claude Onesta a ajuns la nivelul maxim al jocului său. Karabatic, perla echipei, a dat tonul revenirii şi Franţa a ajuns în finală.

Ieri, în semifinale, Islanda, cea care pierduse titlul olimpic în faţa Franţei, la Beijing, a sperat că-şi poate lua revanşa. Nu a fost chip. "Cocoşii" au zburat pe teren şi la final a fost 36-28! Campioană mondială şi olimpică, Franţa are azi şansa să cîştige şi titlul european, devenind astfel prima echipă care deţine în acelaşi timp cele mai importante trofee.

În ultimul act, francezii vor întîlni Croaţia. O altă echipă învăţată cu finalele, o formaţie construită de maestrul Lino Cervar. Balici, Vori şi ceilalţi croaţi nu au mai pus mîna pe aur însă de mult timp. Ultima dată a fost la Atena, la Olimpiadă, în 2004. Vor să o facă din nou acum.

În semifinale, Croaţia a învins Polonia cu 24-21, la capătul unui meci strîns, în care croaţii au avut probleme, îndeosebi, în prima parte. Finala începe azi la ora 18:30 şi va fi în direct pe TVR2.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
 •  31 Ianuarie 2010, 16:48

Fratilor, meciul e la ora 17:30 CET...ceea ce inseamna 18:30 ora Romaniei!!! Mai multa atentie cand informati publicul! Saraca maica-mea nu s-a miscat de 15 min de pe Tvr 2!

 •  31 Ianuarie 2010, 14:21

Q1: a participat trustul Intact la negocieri privind preluarea transmisiilor de la EHF Men Final Tournament? Q2: care sa fi fost costurile cu transmisiile ca nici un manager nu si le-a asumat?

 •  31 Ianuarie 2010, 14:21

Concluziile pe care le putem trage sunt: - se promoveaza din ce in ce mai mult sporturi de contact pentru ca de acolo pot aparea vedete si pentru alt gen de emisiuni proaste - se promoveaza ce e ieftin - in consecinta se promoveaza ce e prost - asteptati voi sa se califice echipa nationala a Romaniei de handbal masculin la un nou turneu final, ca, la felul in care joaca, n-o sa mai aveti prea multe sanse in urmatorul deceniu.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează