SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA-SUEDIA 24-25

FOTO Am murit cu ei de gît! » România s-a luptat de la egal la egal cu Suedia, dar a cedat pe final la un singur gol: 24-25

Vali Ghionea a marcat de 8 ori, dar a provocat ultimul 7 metri din care Suedia a învins la Bucureşti // Foto: Alex Nicodim +14   FOTO
Vali Ghionea a marcat de 8 ori, dar a provocat ultimul 7 metri din care Suedia a învins la Bucureşti // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat duminica, 08 iunie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 07 iunie 2014 23:36

"Tricolorii" au fost la o secundă de un rezultat mare, egal în faţa vicecampioanei olimpice. Au clacat însă, iar calificarea la Mondiale e compromisă.

Acum două luni, România pierdea în faţa Finlandei, o necunoscută în handbal, şi rata calificarea în preliminariile Euro 2016! Ce aşteptări să ai atunci de la un meci în care în faţă ai vicecampioana olimpică Suedia, cvadrupla campioană mondială şi europeană?

Altă atitudine, altă determinare
Cu un antrenor nou pe banca tehnică, francezul Christian Gaudin, fost dublu campion mondial, România a arătat însă altceva ieri, în sala Dinamo. "Tricolorii" s-au bătut pentru orice minge, nu s-au speriat de "numele" din faţa lor şi au arătat că atunci cînd joci cu inima, nimic nu este imposibil.

Prima repriză a fost una de luptă surdă, în care apărările au dus greul. România conducea totuşi, la pauză, cu 9-8. În partea a doua, jocul românilor a fost şi mai bun, iar scorul a crescut în favoarea României.

Am condus pînă în minutul 54, 21-20, moment în care, deşi se aflau în superioritate numerică, "tricolorii" au primit două goluri consecutive. Luptînd cu dinţii pentru un rezultat pozitiv, românii au pierdut şansa de a ţine în şah Suedia!

La ultimul atac, cu o secundă înainte de final, Petersen a obţinut o aruncare de la 7 metri, pe care tot el a fructificat-o. S-a terminat 24-25, returul e la Goteborg, pe 15 iunie, calificarea la Mondiale e una utopică, dar o rază de soare tot se întrevede.

"Vechea meteahnă a handbalului românesc!"
George Buricea a revenit în "naţionala" României după o pauză de patru ani, la fel ca şi Vali Ghionea. Extrema stînga a lăudat atmosfera din lot, planurile tactice ale noului tehnician.

"Păcat, am fost aproape de un rezultat mare. Dar am pierdut pe mîna noastră, pe vechile metehne ale handbalului românesc. Gaudin ne-a spus să desfacem jocul pe extreme, să nu ne grăbim, dar noi am înghesuit totul pe centru şi am luat goluri în superioritate numerică. O să încercăm să facem mai multe în Suedia, deşi ne va fi foarte greu", a spus extrema stînga de la HCM Constanţa.

"Sînt foarte mulţumit de băieţi. Am jucat de la egal la egal cu o superputere. Nu pot să spun că Gaudin a făcut minuni, nu putea să-şi marcheze teritoriul într-un timp aşa de scurt, dar echipa a arătat altceva, o altă faţă" (Alexandru Dedu, preşedinte FRH)

"Ne-am temut de meciul acesta, România a jucat un handbal de calitate. Nu ne considerăm calificaţi, mai e un meci în Suedia. S-au văzut multe surprize" (Mattias Andersson, portar Suedia)

România 24
Ghionea 8, Sadoveac 5, Csepreghi 2, Iancu 2, Mihalcea 2, Buricea 1, Criciotoiu 1, Cristescu 1, Fenici 1, Rotaru 1. Antrenor: Christian Gaudin

Suedia 25
Petersen 6, Ekberg 5, Gottfridsson 5, Jakobsson 5, Lukas Karlsson 2, Tellander 2. Antrenor: Staffan Olsson

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
rdanutz
rdanutz  •  08 Iunie 2014, 13:16

Hai baietii! Hai ROMANIA! Daca se poate pierde onorabil, asta au facu baietii! Au fost invinsi si nu trebuie sa le fie rusine! Nu au jucat contra vreunor incepatori sau necunoscatori ...

ortega
ortega  •  08 Iunie 2014, 12:18

Mattias Andersson ... ăsta-i portarul lui Flensburg ... E genial ... I-a distrus pe Kiel de unul singur ... Ce șansele lui pește să mai avem ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează