SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRELIMINARIILE CM 2015 SERBIA-ROMÂNIA, SÎMBĂTĂ, 19:00, DIGI2

FOTO EXCLUSIV Valentina Elisei a vorbit înaintea dublei cu Serbia despre şansele de calificare la CM: "Pentru asta vom lupta"

Foto: Marius Ionescu +5   FOTO
Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat vineri, 05 iunie 2015 21:23

România îşi joacă în dubla cu Serbia calificarea la Mondiale, dar şi şansele de a ajunge la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro în 2016.

Valentina Elisei Ardean a acordat un interviu în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor în care a vorbit despre duelul cu Serbia. Extrema stînga a "naţionalei" României a împlinit azi (n.r. vineri, 5 iunie) 33 de ani şi spune că cel mai frumos cadou pentru ea, din partea colegelor, ar fi victoria sîmbătă, în meciul de la Kraljevo.

Românca şi-a sărbătorit ziua de naştere, pe drumul spre Serbia, iar seara colegele de echipă i-au cîntat "La mulţi ani!" la cină. Sărbătorirea extremei dreapta a fost amînată pentru sîmbătă după ce, speră ele, "tricolorele" vor învinge la Kraljevo.

- Alice, de cîte ori ţi-ai sărbătorit ziua de naştere în cantonamentul naţionalei?
- Nu mai ştiu. În ultimii ani mai mereu pentru că aşa se întîmplă. În perioada asta sînt fie meciuri de calificare la Mondiale, fie partide pentru Europene. Dar e foarte frumos alături de fete.

- Ce cadou ai primit din partea coechipierelor?
- O brăţară cu un trifoi cu patru foi, ca să-mi poarte noroc. Dar le-am spus, cadoul mult aşteptat va fi calificarea la Mondiale. Şi victoria din meciul de sîmbătă.

- Ai emoţii? Pentru tine meciul e şi mai special pentru că ai jucat în Serbia.
- Am emoţii nu pentru că joc împotriva Serbiei, ci pentru că aşa e normal, sînt şi eu om. Dar vor dispărea la ora meciului şi în teren voi intra să dau totul ca să-mi ajut echipa.

- Miza e dublă, calificarea la Mondiale şi rămînerea în cursa pentru Jocurile Olimpice.
- Da, aşa e. Important e ca să ne calificăm la Mondiale, e tot ceea ce vrem în acest moment. Pentru asta ne antrenăm, pentru asta vom lupta. România nu a lipsit niciodată de la Mondiale, sperăm să nu o facă nici acum.

- Cum vezi disputele cu Serbia, ele sînt fără cele mai bune jucătoare?
- Serbia e Serbia, e vicecampioana lumii. Au jucătoare tinere, care vor să se afirme, îşi doresc şi ele să ajungă la Mondiale. Eu sînt convinsă că vom avea două meciuri grele. Putem noi să ni le facem mai uşoare.

- E finalul sezonului, sînteţi obosite, mai ales voi cele care aţi jucat în Liga Campionilor.
- Da, dar trebuie să trecem peste. Dorinţa de a ne califica la Mondiale e mai mare decît oboseala. Orice ar fi, sîntem pe ultima sută de metri şi dăm totul ca să încheiem sezonul cu dreptul.

- Vă e teamă de o atmosferă fierbinte, aşa cum sîrbii ştiu să facă?
- Nu, ne va motiva! Avem şi noi suporterii noştri, vor veni la meci să ne susţină şi vom face tot posibilul să le aducem o bucurie.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
981945781845037
Călinescu Adrian  •  06 Iunie 2015, 11:00

Alice......jucatoare de vis......succes fetelor ....***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close