SPORTURI  »  HANDBAL  »  SALA SPORTURILOR

FOTO Încă o minune marca România » Sala Sporturilor din Ploieşti, în care spectatorii nu văd tot terenul de joc, completează lista investiţiilor aberante din sport

Spectatorii din tribuna
nou construită la Sala
Olimpia din Ploiești nu pot
vedea poarta din dreapta
la un meci de handbal
Foto: observatorulph.ro +2   FOTO
Spectatorii din tribuna nou construită la Sala Olimpia din Ploiești nu pot vedea poarta din dreapta la un meci de handbal Foto: observatorulph.ro

Articol de - Publicat luni, 14 octombrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 13 octombrie 2013 21:15

Terenul de fotbal în pantă, patinoarele de plastic care nu alunecă, bazinul olimpic fără toate culoarele şi sala cu eroare de construcţie din Ploieşti au costat statul 12 milioane de euro

Sala Sporturilor Olimpia din Ploieşti, care a fost inaugurată cu fast în urmă cu o săptămînă, are o eroare de construcţie de proporţii. Spectatorii din tribuna nouă nu pot vedea întregul teren de joc atunci cînd asistă la un meci de handbal. Vizibilitatea la poarta din dreapta este obturată complet de peretele nou ridicat, spectatorii zărind doar o porţiune din semicercul de la 6 metri.

Doi ani în care nimeni nu a sesizat eroarea
În cei doi ani de construcţii pînă la momentul inaugurării, la care au participat prim-ministrul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea şi ministrul sportului, Nicolae Bănicioiu, nimeni nu a observat eroarea de proiectare. Nici la inaugurare, cînd a fost organizat un meci demonstrativ de baschet între echipele CSU Ploieşti şi Steaua CSM Exim Bank, nimeni nu a tresărit. Terenul de baschet este mai scurt decît cel de handbal, iar spectatorii au putut vedea jocul de la ambele panouri.

Abia în week-end-ul trecut, un suporter, Viorel Paul, a semnalat gafa de la noua sală şi a trimis publicaţiei online observatorulph.ro o fotografie realizată la inaugurare pe care a însoţit-o de un mesaj: "Dacă în Sala Sporturilor din Ploieşti o să fie un meci de handbal şi te aşezi în tribuna nouă, cum o să vezi poarta din dreapta terenului de joc?".

Şi PDL, şi PSD au revendicat investiţia
Înainte de redeschiderea Sălii Olimpia, în Ploieşti au fost amplasate mai multe panouri publicitare în care apare fotografia lui Victor Ponta alături de primarul Ploieştiului şi de şeful CJ Prahova şi pe care s-a scris: "Am promis. Am făcut. Sala Sporturilor". În replică, preşedintele PDL Prahova, Roberta Anastase, i-a criticat pe cei trei politicieni şi i-a catalogat drept "mincinoşi". Într-un comentariu postat pe o reţea de socializare şi trimis şi presei, Anastase a arătat că proiectul privind renovarea Sălii Sporturilor din Ploieşti a fost "iniţiat, susţinut şi finanţat de Guvernul Boc prin Ministerul Dezvoltării şi administraţia de atunci a Ploieştiului, condusă de primarul PDL Andrei Volosevici. "Cum a devenit prim-ministru, Ponta a tăiat finanţarea pentru acest proiect realizat la acel moment în proporţie de 90% şi aproape un an lucrările au fost blocate. Mircea Cosma nu avea ce să caute în poză, dar nu putea să lipsească din trioul mincinoşilor! Iulian Bădescu s-a opus acestui proiect. Acum, ca primar cu zero realizări, încearcă să îşi asume o investiţie la care nu are nici o contribuţie", a scris Anastase.

Lucrările de consolidare şi modernizare a Sălii Sporturilor Olimpia au demarat în 2011 şi au costat peste 20 de milioane de lei, făcînd parte din programul "Săli de Sport" finanţat de MDRAP, condus în acea perioadă de Elena Udrea, şi implementat de CNI. Noua construcţie are o capacitate de 3.500 de locuri.

Celelalte gafe din România
Terenul de fotbal în pantă
Terenul înclinat din comuna bihoreană Finiş, pe care joci fotbal de la deal la vale, a devenit celebru şi este considerat un exemplu de risipire a banilor publici. Investiţia, care a costat 236.000 de euro, a fost aprobată în august 2008, în timpul Guvernului Tăriceanu. Lucrările au tot tărăgănat timp de doi ani, după care Guvernul Boc a sistat investiţia, însă lucrările se aflau deja în stadiu avansat. "Mi-a plăcut fotbalul, Finiş avea echipă în liga a 5-a, şi am vrut un teren modern, cu tribună, ca după aia să promoveze. Comuna e pe dealuri şi era mai ieftin decît să cumpăr teren plat de la privaţi, care mi-au cerut preţuri foarte mari", a povestit primarul Ioan Man.

Patinoarele de plastic
În toamna lui 2009, ministrul sportului, Sorina Plăcintă, a aprobat achiziţia a 7 patinoare artificiale, ce au costat un milion de euro în total, care au fost amplasate în Focşani, Suceava, Bistriţa, Iaşi, Călăraşi, Cîmpulung Muscel şi Reşiţa. În final, au fost cumpărate 6 şi asamblate 5. Toate sînt însă abandonate, suprafaţa de plastic fiind improprie patinajului. Fostul ministru Plăcintă şi-a recunoscut săptămîna trecută eşecul în legătură cu patinoarele.

Bazinul neomologat de la Cluj
La 6 milioane de euro s-au oprit costurile construcţiei noului bazin de înot al Universităţii Babeş Bolyai de la Cluj, care a devenit în 2010 a doua construcţie de acest gen din ţară, după cea de la Izvorani, a COSR. Piscina de la Cluj beneficiază de aparatură unică în centrul şi sud-estul Europei, dar nu poate organiza competiţii sportive. Motivul? Bazinul de 50 de metri lungime are doar 8 culoare disponibile, nu 10, atît cît prevăd standardele internaţionale. Cele două culoare "moarte", de rezervă, lipsesc!

Pista de atletism trapezoidală!
În iulie 2010, Consiliul Local Ploieşti a fost pe punctul de a realiza o pistă de atletism cu o formă inedită, trapezoidală. Locul de amplasare ales a fost Parcul Tineretului, iar costurile se ridicau la 130.000 de euro. Proiectul iniţial prevedea ca pista să cuprindă doar patru culoare de alergat, porţiunile drepte nu erau nici paralele şi nici egale, o turnantă era mai lată şi mai largă, iar cealaltă îngustă şi strînsă, iar groapa de sărituri e amplasată în centru. După ce Gazeta a publicat schiţa proiectului, acesta a fost schimbat.

Poanta zilei
"Poate că sala din Ploieşti este dotată cu un perete retractabil, care dispare atunci cînd se joacă un meci de handbal. La fel ca acoperişul retractabil de pe Arena Naţional!"
un cititor gsp.ro



Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
tracar
tracar  •  30 Octombrie 2013, 09:17

Mai exista greseli flagrante de proiectare si executie . De exemplu , bazinul de polo al clubului Steaua , inaugurat in ianuarie 2013 . Acest bazin , care are dimensiunile de 33mX25m , ar fi trebuit sa aiba blocstarurile instalate pe distanta de 25 de m (DISTANTA OFICIALA) , adica sa fie pe latimea bazinului . IN schimb , blocstarturile sunt puse pe lungimea de 33 m , distanta NEOFICIALA . Adica pot avea loc competitii pe distantele de 66m , 99m , 198 m , etc . Aberant , nu ? Interesant este faptul ca la Miercurea ciuc exista un bazin IDENTIC cu cele dela Clubul Steaua , insa acolo blocstarturile sunt instalate REGULAMENTAR PE DISTANTA OFICIALA DE 25 M . Nu se pot face comprtitii oficiale.

dash.berlin
dash.berlin  •  15 Octombrie 2013, 01:55

Inginerii romani sunt de top :)

zwqx
zwqx  •  14 Octombrie 2013, 15:34
Postat de gabeloo pe 14 Octombrie 2013, 09:10

hahahah pai unde sint mah acum marii proiectanti de rahat si ingineri care au lucrat la aceea sala??daca as avea banio ias da in judecata sa plateasca neam de neamul lor pt nesimtirea lor!!otara de rahat cu uni rahatei numiti"arhitecti si ingineri"

Te asigur că în România sunt o mulţime de ingineri şi arhitecţi capabili. Nu asta este cauza ctitoriilor şui. Tocmai pentru ca o mânăreală să aibă succes, aleşii neamului nu apelează la firme şi oameni competenţi, ci la cele de casă/partid. Este ca şi cu o stradă - nu se decopertează după o lună de la asfaltare pentru că nu sunt inginerii constructori capabili, ci pentru că e o mânăreală fără altă finalitate decât tocarea banului public.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează