SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ

FOTO O campioană anunțată » CSM București a cucerit al treilea titlu consecutiv la handbal feminin

Campioanele și bucuria lor la primirea trofeu // FOTO Cristi Preda +11   FOTO
Campioanele și bucuria lor la primirea trofeu // FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 30 martie 2017 00:00

CSM București a câștigat aseară al treilea titlu consecutiv la feminin. Nimeni nu se poate bate în România cu o echipă care are buget aproape cât toate celelalte echipe la un loc.

CSM București a bifat aseară al treilea titlu de campioană a României, consecutiv. A fost titlul cel mai ușor câștigat de până acum, campioana Europei neavând niciun adversar demn de a-i face față. E și greu ținând seama de bugetul astronomic al clubului patronat de Primăria Capitalei.

Dacă în precedentele două campionate HCM Baia Mare le-a dat emoții mari bucureștencelor, mai ales în sezonul 2014-2015, când CSM s-a impus în play-off, cu 2-0 în finală, anul acesta Dunărea Brăila, ocupanta locului doi, a ținut suspansul doar 10 etape.

Brăilencele au fost prima echipă care a învins CSM-ul după ce clubul bucureștean a câștigat Liga Campionilor. A fost 30-27 la Brăila, o înfrângere care le-a adus pe campioane cu picioarele pe pământ.

Apoi Brăila s-a încurcat singură și suspansul a dispărut. CSM a defilat spre titlu, câștigând detașat toate partidele disputate, iar titlul a venit normal, matematic, cu patru etape înainte de final.

Titlu cu doi antrenori

CSM București a început actualul sezon cu danezul Jakob Vestergaard pe banca tehnică. Acesta a rezistat însă puțin mai mult de patru luni, fiind schimbat la începutul lui noiembrie cu actualul tehnician, Aurelian Roșca.

Vestergaard a prins 8 etape pe banca tehnică a campioanei, având 7 victorii și o înfrângere. Roșca a preluat echipa în etapa a 10-a, CSM-ul adunând de atunci 12 victorii consecutive.

Victorie de gală

Handbalistele de la CSM Bucureşti au jucat aseară contra Bistriţei meciul la finalul căruia au primit tricourile de campioane. A fost greu pentru bucureştence să se concentreze prea mult la joc, ardelencele punându-le destule probleme. Au condus cu 14-11 în minutul 23, moment în care "tigroaicele" s-au trezit.

Au intrat la pauză în avantaj, 16-15, după care în partea a doua s-au distanţat şi meciul s-a terminat la 34-27. Lobach 6 goluri, Bazaliu, Torstenson, Carmen Martin şi Niombla au fost principalele marcatoare de la CSM, în timp ce pentru bistriţence cele mai multe reuşite au fost în puse în dreptul Laurei Pristaviţa şi a Silviei Szabo, câte 6 goluri.

"Am preluat echipa în etapa a zecea, dar nu s-a pus problema câştigării titlului. Echipa a jucat fiecare meci, am văzut în partidele de campionat o bună pregătire a celor din Liga Campionilor"
Aurelian Roşca, antrenor

"Sunt campioană la titluri în România. Chiar vorbeam cu Linnea Torstenson pe podium şi-i spuneam asta. Cred că a fost un titlu mai uşor câştigat, e greu pentru că nu întotdeauna ne găsim motivaţia de a juca ştiind că până la urmă vom câştiga"
Oana Manea, căpitan CSM Bucureşti

"Este al treile titlu în România, din păcate, va fi şi ultimul pentru că voi pleca. A fost un campionat disputat, a trebuit să muncim după ce am pierdut la Brăila. Acum ne putem focusa pe partidele cu Ferencvaros din Ligă"
Carmen Martin, extremă dreapta CSM București

3.500.000 €e bugetul echipei feminine de handbal CSM București. Nicio altă echipă din liga fetelor nu are o sumă care să sară de un milion

43-23e cea mai categorică victorie a CSM-ului în acest sezon, obținută în etapa a 9-a, în fața formației Măgura Cisnădie, pe teren propriu

5jucătoare au câștigat în acest sezon primul titlu de campioane în România: Camille Ayglon, Majda Mehmedovici, Simona Bohme, Anastasia Lobach, Gnosianne Niombla

8titluri de campioană a României a cucerit Aurelia Brădeanu, cele mai multe din tot lotul CSM-ului. Interul stânga are 5 cu Oltchim, unu cu Rapid și două cu CSM

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează