SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINALA LIGII CAMPIONILOR

FOTO Vardar Skopje a câștigat finala Ligii Campionilor la handbal masculin cu Veszprem!

FOTO: Guliver/GettyImages +6   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 02 iunie 2019 20:39

Vardar Skopje a trecut de Veszprem, scor 27-24, în finala Ligii Campionilor la handbal masculin. Echipa e cu un pas spre desființare după acest succes, patronul Serghei Samsonenko anunțând că nu va mai susține financiar echipa din sezonul viitor

Încă din toamna trecută, patronul lui Vardar Skopje, rusul Sergei Samsonenko a anunțat că nu va mai sponsoriza campioana Europei din 2017 și că jucătorii sunt liberi să plece. Nimic nu i-a clintit însă pe handbaliști să rămână și să ducă bătălia până la capăt, în Liga Campionilor

S-au calificat mai întâi pentru a treia oară consecutiv în Final Four-ul de la Koln. În semifinale, sâmbătă, au produs o surpriză imensă, revenind în fața Barcelonei după ce au fost conduși cu 7 goluri la pauză!

Provocările pentru echipa pregătită de spaniolul Garcia Parondo au continuat. Aseară, în marea finală, echipa care pleca la începutul competiției cu șansa a patra, a sărbătorit cucerirea celui de-al doilea trofeu. Croații Karacici și Ciupici, rușii Șișkarev și Dibirov, macedoneanul Stoilov și brazilianul Moraes mai trăiseră acest sentiment tot cu Vardar acum doi ani. Dar eroii echipei din Skoplje au fost uriașul leton Kristopans (2,15 metri) și portarul sârb Mirosavljev. Macedonenii au dat însă o lecție tuturor despre cum trebuie să joci chiar și atunci când viitorul tău este incert, să joci cu inima și să pui pasiune chiar dacă nu ți-ai primit salariul de câteva luni!

 

Pentru Veszprem continuă blestemul, campioana Ungariei pierzând aseară a patra finală consecutivă de Liga Campionilor! Au fost lacrimi printre fanii maghiari, mai ales că Laslo Nagy și-a anunțat retragerea, la fel ca și sârbul Momir Ilici.În finala mică, Barcelona a învins Vive Kielce cu 40-35, cele mai multe goluri marcate până acum într-un meci la Final Four. O palidă consolare pentru catalanii pe care toată lumea îi vedea învingători în acest sezon. 

Final Four Koln

  • Semifinale
    Veszprem-Vive Kielce 33-30
    Vardar Skopje-Barcelona 29-27
  • Finala mică
    Barcelona-Vive Kielce 40-35
    FinalaVardar Skopje-Veszprem 27-24

Vezi și:

TROFEUL CARPAȚI // România termină la egalitate cu Angola și pierde Trofeul Carpați

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează