SPORTURI  »  HANDBAL  »  RETRAGERE

Ce scria Gazeta Sporturilor în 2007, la debutul Cristinei Neagu în echipa națională

Cristina Neagu în duel cu apărarea franceză la CM 2007 FOTO Gazeta Sporturilor
Cristina Neagu în duel cu apărarea franceză la CM 2007 FOTO Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat miercuri, 13 decembrie 2023 13:00 / Actualizat miercuri, 13 decembrie 2023 14:30

Cristina Neagu (35 de ani) și-a anunțat retragerea din reprezentativa feminină a României, o retragere despre care vorbise încă de anul trecut. Interul stânga a pus punct unui capitol care a început în 2007 în Franța.

Cristina Neagu și-a încheiat parcursul la echipa națională a României cu un turneu final trist, fiind accidentată și ratând prezența la Jocurile Olimpice din 2024.

 A fost al șaptelea turneu final mondial pentru handbalista în vârstă de 35 de ani. Coincidență sau nu, debutul său în echipa României a avut loc tot la un Campionat Mondial, în 2007

Antrenorul naționalei era atunci Gheorghe Tadici, iar România a încheiat pe locul al patrulea. Neagu avea 19 ani și a fost introdusă în teren încă de la primul meci, cel cu China, când a marcat 10 goluri.

Ea a mai apărut în echipă și în celelalte meciuri, dar partida de referință este cea cu Franța din sferturi de finală când România s-a impus după prelungiri cu 34-31, iar Neagu a marcat de 8 ori, unele dinte goluri venind în momente în care echipa avea nevoie de reușite.

Cristina Neagu, numită briliant la începuturi

Iată ce scria Gazeta Sporturilor după meciul cu Franța sub titlul „Briliant”:

Ce scria Gazeta Sporturilor în 2007, la debutul Cristinei Neagu în echipa națională
Articolul din 2007 din Gazeta Sporturilor

„La 19 ani, Cristina Neagu e cea mai bună jucătoare din lume la categoria sa de vârstă. Tadici a aruncat-o în groapa cu lei.

În 2005, la Campionatul European de tineret din Austria, România a pierdut finala în fața Danemarcei. O nouă stea a apărut în echipa României: Cristina Neagu. 

Toți antrenorii danezi au pus ochii pe puștoaica, pe atunci, de 16 ani și jumătate. Formată la CSS 5 București, Cristina a continuat urcușul anul viitor la Campionatul Mondial de tineret, din Turcia. A dus România în spate până în semifinale, dar „naționala” a fost din nou eliminată de Danemarca. Neagu a fost aleasă iar în echipa ideală a CM.

Ce scria Gazeta Sporturilor în 2007, la debutul Cristinei Neagu în echipa națională
Cristina Neagu la CM 2027 în meciul cu Franța FOTO Gazeta Sporturilor

A semnat imediat cu Rulmentul Brașov, antrenoarea Mariana Tîrcă numind-o „briliantul” echipei. Selecționerul Gheorghe Tadici a avut-o și el în vedere pentru „naționala” de senioare.

 „Neagu este ca și Steluța Luca, ambele au debutat cu mine pe bancă. E un diamant neșlefuit îndeajuns, dar vom avea grijă de ea și s-ar putea să fie cea mai bună handbalistă din lume. Deja, la actuala ediție, a avut două meciuri extraordinare, cu China și Franța”, a spus Tadici.

 „Mă bucur mult că mi se dă atâta încredere. Meciurile tari călesc orice jucător. Nu mi-a fost frică deloc, chiar dacă în fața mea era Valerie Nicolas. Domnul Tadici mi-a spus să arunc curajos la poartă și așa am făcut. E cea mai frumoasă seară din viața mea”, a spus imediat după meci Cristina”.

32 de goluria marcat Cristina Neagu la comeptiția sa de debut la seniori, CM 2007, cele mai multe în partida cu China

Cristina Neagu, 250 de goluri pentru România

Gheorghe Tadici nu s-a înșelat și Cristina Neagu a devenit cea mai bună handbalistă din lume, ea fiind desemnată cu acest titlu de patru ori în 2010, 2015, 2016 și 2018. 

Cea mai bună performanță a Cristinei Neagu la Campioantul Mondial cu echipa României a fost cucerirea medaliei de bronz în 2015.

Neagu a marcat 250 de goluri pentru naționala României în cele șapte ediții de Campionat Mondial la care a participat în 2007, 2009, 2013, 2015, 2017, 2019 și 2023.

303 de goluria marcat Cristina Neagu la turneele finale europene pentru naționala României

VIDEO. Cristina Neagu: „Am dat totul pentru echipa națională”

Citește și:

Ce lasă în urmă „Messi a handbalului” » 3 realizări ULUITOARE din cariera Cristinei Neagu
NEAGU S-A RETRAS
Ce lasă în urmă „Messi a handbalului” » 3 realizări ULUITOARE din cariera Cristinei Neagu
Cristina Neagu s-a retras din „națională” » Meciul despre care spune, după 6 ani, că „am și acum coșmaruri cu el”
NEAGU S-A RETRAS
Cristina Neagu s-a retras din „națională” » Meciul despre care spune, după 6 ani, că „am și acum coșmaruri cu el”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
balderis
balderis  •  13 Decembrie 2023, 16:02

Măi Gogore, ăsta care ai scris articolul și care interpretezi pe dos toate datele ! Pe scurt pot să-ți spun că duiumul de goluri pe care la-a înscris preferata ta , dom Neagu, sa datorat subordonării celorlalte jucătoare ale echipei naționale , intereselor ei personale !!! Astfel colegele ei aflate în situații clare de gol, întorceau mingea și o căutau pe ,,Messi” să depășească niște recorduri, altfel erau făcute cu ou și cu oțet !!! Numai că echipa națională a avut de pierdut multe locuri în clasament și probabil medalii de luat . Nu mai vorbesc de ratările și pasele la adversare în mai toate meciurile pe care le-a jucat și nu mai știu cîte meciuri s-au pierdut din cauza ei !!! Dar trebuia să fie votată cea mai bună din lume ! Sper c-or să spună fetele ce pățeau, dacă nu-i pasau ei !!!

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  13 Decembrie 2023, 14:52

...sa nu exageram ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează