SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM - GYOR

Gheorghe Tadici vede Oltchimul favorită în dubla cu Gyor: "Unguroaicele nu sînt invincibile!"

Din echipa pe care Tadici a antrenat-o la Vîlcea au mai rămas cinci jucătoare: Curea, Manea, Nechita, Meiroşu şi Farcău
Din echipa pe care Tadici a antrenat-o la Vîlcea au mai rămas cinci jucătoare: Curea, Manea, Nechita, Meiroşu şi Farcău

Articol de - Publicat joi, 21 martie 2013 00:00 / Actualizat joi, 21 martie 2013 14:06

Selecţionerul României spune că singurul post la care Gyorul domină detaşat Vîlcea e cel de inter stînga.

Gheorghe Tadici a antrenat Oltchimul între 2006 şi 2008. A jucat un singur sezon în Liga Campionilor şi, deşi echipa a început ca şi anul acesta, cu şase victorii în grupă, nu a reuşit apoi să se califice în semifinale. Toată lumea handbalului a vorbit însă atunci că Gyor, campioana Ungariei, a pierdut voit meciul de acasă cu Lada Togliatti, pentru a scoate Vîlcea din calcule.

Selecţionerul României a fost dat apoi afară de la Oltchim, întorcîndu-se la Zalău. Spune că a rămas un suporter al campioanei României şi doreşte ca în acest sezon să cîştige Liga Campionilor.

- Domnule Tadici, un pronostic pentru Oltchim-Gyor? Cine se va califica în finală?
- Eu cred că Oltchimul porneşte cu prima şansă şi am să şi explic de ce. Luînd-o post cu post, Vîlcea are un lot mai valoros. Extremele au o viteză mai bună. Managarova, Curea, Farcău, Nechita nu se pot compara cu Radicevici, Orban şi care mai sînt pe acolo. La inter dreapta, nu mai discutăm. Ei nu au o handbalistă de valoarea Katarinei Bulatovici. La pivot, eu cred că Manea nu e cu nimic mai prejos decît Loke.

- Şi Gorbicz, Haraldsen, Amorim?
- Gorbicz e Gorbicz, nimic de zis, dar poate fi anihilată. Vîlcea o are pe Brădeanu, care e o jucătoare mai completă. Face şi faza de apărare. Haraldsen e cel mai bun portar din lume, corect, dar ascultaţi-mă pe mine, la portar e chestia de zi. Dacă nu prinde nimic, Gyor are poarta goală. Pe cînd Vîlcea are doi portari de top, Ungureanu şi Navarro.

- Aţi lăsat postul de inter stînga la urmă.
- E singurul la care Gyor e clar peste Vîlcea. Acolo o au pe Amorim, brazilianca. Dă foarte bine de la distanţă, e o apărătoare foarte bună.

- Care ar fi procentul atunci?
- 50 la 50, dar ştiţi de ce? Pentru că se joacă primul meci în România şi Gyorul e recunoscută pentru organizarea ireproşabilă, înţelegeţi ce vreau să spun. Altfel, aş vedea Vîlcea favorită cu 65 la 35 la sută!

- Se va juca la Vîlcea. Credeţi că e bine acest lucru?
- Nu bine, foarte bine! Dacă s-ar fi jucat la Romexpo, cu 14.000 de oameni în tribună, atunci prima latura financiară a clubului. Dar ca să joci în Polivalentă, pentru o mie şi ceva de bilete în plus, nu înţelegeam. Susţinere ca la Vîlcea echipa nu are în nici un alt loc. Fetele se antrenează acolo, cunosc fiecare colţ al sălii. Dacă aş fi fost antrenor la Oltchim, 300 la sută aş fi jucat acolo.

Gyor vinde de azi bilete!
Campioana Ungariei, ETO Gyor, a anunţat deja că de azi se vor pune în vînzare, la magazinul clubului şi la sala "Magvassy Mihaly", biletele pentru meciul cu Oltchim. Suporterii din Gyor au întîietate, doar biletele rămase nevîndute pînă pe 27 martie putînd fi achiziţionate de la Veszprem. Preţurile biletelor sînt cuprinse între 5.000 şi 7.000 de forinţi, adică între 60 şi 100 de lei.

Protest la EHF
Oltchim Rm. Vîlcea a trimis ieri un protest la Federaţia Europeană de Handbal prin care îşi exprimă dezacordul disputării meciului retur cu Gyor pe 11 aprilie.

"Am făcut cerere de respectare a datelor oficiale, de 13 sau 14 aprilie. Ungaria nu are doar sala de la Veszprem cu capacitate mare. Mai sînt la Budapesta două, la Pecs, la Szeged, la Debrecen. De ce Gyor doreşte neapărat Veszprem, cînd aceea e ocupată la data returului?", a declarat preşedintele Petre Berbecaru.

"Dincolo de oboseala fetelor şi distanţa mică dintre cele două meciuri, echipa nostră va fi privată de susţinători. Cine îşi poate lua două zile libere de la serviciu în mijlocul săptămînii, doar pentru că Gyor nu acceptă altă sală şi altă dată?", a spus Berbecaru.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
razvyyc
razvyyc  •  21 Martie 2013, 22:02

Punctele noastre forte: Farcau merge tot mai bine (desi Curea este in scadere evidenta de forma). Folosite consecutiv ar obosi apararea adversarelor. La fel si pe celalalt flanc, folosind consecutiv jucatoarele Managarova- Nechita. Bulatovic poate fi asul din maneca, insa de data asta o sa fie primita de Amorim, o aparatoare excelenta. In plus, Haraldsen o cam stie deja (a se vedea recent incheiatul CE). Un punct slab pentru noi: pivotul. Odata obosit, nu sa pre fie inlocuitor iar randamentul o sa afecteze echipa pe finalul meciului.

razvyyc
razvyyc  •  21 Martie 2013, 21:36

4. Amorim este peste Meirosu sau Jovanovic. Nu pentru ca-i buna, ci pentru ca-s slabe competitoarele! Barbosa ce mai misca, insa o sa dea de o aparare buna. Isi poate depasi conditia, insa-i greu sa faca acelasi lucru in 2 partide.... 5. Gorbicz peste Bradeanu. Fara comentarii. A fost peste in orice sezon. O sa joace si pe inter, si in centru. O sa fie inlocuita de Andreea Lekic, cred. Alta jucatoare de exceptie. Pe acest post, chiar si rezerva Gyorului este peste titulara noastra.

razvyyc
razvyyc  •  21 Martie 2013, 21:23
Postat de denyx pe 21 Martie 2013, 07:29

razvyyc, care 5 cele mai bune din lume pe post?,,,nu-mi spune ca in viziunea ta Radicevic este peste Managarova?sau Haraldsen peste Ungureanu sau Navarro? sau Redei-Soos peste Bulatovic???sau Szepesi peste Curea/Farcau!?!?! te intreb, esti ungur sau esti roman caruia ii place aceasta echipa(Oltchim) doar cand castiga?!>!>!ca mereu ridicam in slavi ce au strainii si ce avem noi niciodata nu apreciem?!?!?numai in aceste doua situatii as intelege de ce esti asa partinitor cu echipa asta a Gyorului....insa ai dreptate un lucru..daca vrei sa termini Gyorul, oboseste-l rau de tot ca nu are cine intra in locul lor: exact cum s-a intamplat cu FTC! o zi faina sa ai!

Am spus clar, are jucatoare mai bune decat Oltchim cel putin pe 5 posturi. Restul sunt inflorituri de-ale tale. Hai sa-ti spun punctual: 1. Radicevic este peste Managarova. La palmares, la goluri marcate in sezonul curent, la golurile marcate in sezoanele precedente, la faza defensiva, la determinare. 2. Haraldsen peste Ungureanu. Nordica a castigat TOT ce se putea castiga pana acum. Procentajele mingilor aparate te lasa mut. Paula doar daca prinde o zi splendida o poate depasi. Insa trebuie ajutata de aparare. Aparare care-i cam carpita, cu gauri evidente. 3. Loke peste Manea. Fara comentarii. Cine comenteaza la acest punct chiar nu are legatura cu handbalul. Loke-i mai buna chiar si ie

Vezi toate comentariile (9)
Comentează