SPORTURI  »  HANDBAL  »  EFH EUROPEAN LEAGUE

Duel românesc în semifinalele EHF European League » Gloria Bistrița și Dunărea Brăila luptă pentru un loc în finală + Primele reacții

Articol de - Publicat marti, 26 martie 2024 13:58 / Actualizat marti, 26 martie 2024 15:11

Azi s-au tras la sorți semifinalele EHF European League, la handbal feminin. Gloria Bistrița și Dunărea Brăila, cele două echipe românești, se vor înfrunta în semifinale.

România va avea o reprezentată în finala EHF European League. Gloria Bistrița și Dunărea Brăila se vor înfrunta în semifinalele Final Four-ului.

Sorana Cîrstea, prima reacție după revenirea Simonei Halep în circuitul WTA: „Atunci își va îmbunătăți jocul”
MIAMI OPEN
Sorana Cîrstea, prima reacție după revenirea Simonei Halep în circuitul WTA: „Atunci își va îmbunătăți jocul”

Gloria Bistrița - Dunărea Brăila, în semifinalele EHF European League

Câștigătoarea duelului românesc va juca în marea finală cu echipa care câștigă disputa Storhamar (Norvegia) și Neptunes Nantes (Franța). Final Four-ul se va juca în perioada 11-12 mai, la Graz (Austria).

Cum au reacționat Gloria Bistrița - Dunărea Brăila, după tragerea la sorți

„Gloria Bistrița este în fața unui sezon istoric. Suntem singura echipă neînvinsă din competiție și mai avem nevoie de doi pași, la Graz. Dunărea Brăila este adversar tradițional în campionatul intern, ne cunoaștem foarte bine. Vor fi ambiții mari, dar vrem să mergem până la capăt. Bistrița a arătat în acest sezon multă putere de luptă, determinare și încredere.

Partea bună este că România va avea o reprezentantă în finala EHF European League. Pe 11 și 12 mai, alături de suporterii noștri, vom merge la Graz pentru a lupta pentru trofeu, nu există altă variantă”, a spus Florentin Pera, antrenorul Gloriei Bistrița, pentru Gazeta Sporturilor.

„Da, o semifinală românească, o dovadă faptului ca handbalul românesc și cele două echipe sunt la un nivel ridicat asta însemnând și faptul ca o echipa din România va fi prezentă în finala competiției, ne dorim ca să fie CS Gloria2018 Bistrița-Năsăud.

Pentru noi este deja o performanță prezența în Final Four-ul unei competiții de un asemenea nivel și orice va veni peste pentru noi este o dovadă în plus ca strategia și direcția Clubului este una bună iar cu multă muncă și implicare performanțele nu întârzie ca să apară.

Vom juca cu aceeași determinare pentru suporterii noștri cărora le mulțumesc mult și pe această cale și cel mai important le mulțumesc celor care ne susțin și au încredere în noi, în mod special președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, dl Emil Radu Moldovan și sponsorilor CS Gloria2018 Bistrița-Năsăud. Hai Gloria!”, a transmis Eugen Cosma, președinte la Gloria Bistrița.

„Scenariul cel mai frumos pentru România ar fi fost ca noi și Gloria Bistrița să ne întâlnim în finala mare, dar partea bună este că vom avea cu siguranță o finalistă EHF European League din România. Sperăm să facem spectacol, să fie un meci cu un handbal de nivel ridicat și cea mai bună echipă să câștige”, a spus și Adrian Manole, manager la Dunărea Brăila.

„A fost o organizare deosebită la Graz, unde s-a desfășurat tragerea la sorți! Nu aveam preferințe cu cine să jucam semifinala pentru că toate echipele sunt puternice. Important este ca o echipă din România va juca finala EHF European League 2024 !Îmi doresc ca acea echipa sa fim noi, CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud”, a spus și Dan Dumitru, manager la Gloria Bistrița.

„Sunt entuziasmată pentru semifinală. Îmi doresc să câștigăm din tot sufletul. A fost o mândrie imensă și doar calificarea în Final Four. Ne-a crescut ambiția pentru o medalie și mai mult.

Bineînțeles, totodată sunt fericită că România va fi sigur reprezentată în finala mare a Ligii Europene, ceea ce înseamnă mult. Vreau să fie un meci cât o finală, iar la sfârșit cea mai bună să se bucure de victorie și să aducă titlul acasă în România”, a spus Corina Lupei, extrema stânga de la HC Dunărea Brăila.

Citește și:

E sigur că Red Bull și-a ales noul pilot: „Am văzut în weekend in Australia ce rapid e”
RED BULL
E sigur că Red Bull și-a ales noul pilot: „Am văzut în weekend in Australia ce rapid e”
Imagini cu puternic impact emoțional » Copiii de 15 ani s-au lovit cu sălbăticie pe Patinoarul Olimpic din Brașov
Bătaie
Imagini cu puternic impact emoțional » Copiii de 15 ani s-au lovit cu sălbăticie pe Patinoarul Olimpic din Brașov

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Catalynn.17
Catalynn.17  •  26 Martie 2024, 16:43

Partea bună e ca vom avea sigur în finală o echipă din România, partea proasta e ca ratăm din start șansa de le avea pe ambele. Succes și cei mai buni să câștige și finala! :-)))

SuporterOr
SuporterOr  •  26 Martie 2024, 15:09

Să câștige clubul cu cea mai performanta strategie și care va ști să se folosească de finala European League ca de o trambulina spre Champions League așa cum au făcut-o Ikast, Bietegheim și altele. La nivelul următor ar trebui sa fim competitivi in Champions League cu 3 echipe, ca Ungaria. Când vom fi o prezență constantă în cele 2 F4, vom domina handbalul feminin de club. Nu, nu sunt himere. Sunt absolut convins că doar noi ne putem pune piedică. Matrapazlâcuri, trafic de influență, arbitraj mafiot ca la fotbal , lupte interne, o federație incapabila la acest nivel, jocuri politice și de culise și falimentul e gata. Nu avem un sentiment de deja-vu?!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează