SPORTURI  »  HANDBAL  »  TRAGERE LA SORŢI CE 2016

Grupă infernală » România nu a avut noroc la tragerea la sorți pentru Euro 2016

În 2016, după 16 ani, “tricolorele” au reușit, în sfârșit, să le învingă pe nordice, 25-20 la Cluj, în preliminariile CE 2016! // FOTO Raed Krishan
În 2016, după 16 ani, “tricolorele” au reușit, în sfârșit, să le învingă pe nordice, 25-20 la Cluj, în preliminariile CE 2016! // FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 11 iunie 2016 00:00

Ca de fiecare dată în ultimul timp, România nu a avut noroc și a nimerit în cea mai grea grupă la Euro 2016.

Când Cristina Neagu a văzut componența grupei României la Europeanul din Suedia, cea mai bună jucătoare din lume a izbucnit. "Eu, sincer, m-am săturat să nimerim în cele mai tari grupe!".

În urna a treia valorică, după ce a terminat calificările pe locul 2, după Norvegia, "tricolorele" au fost trimise în " grupa morții". Alături de Norvegia, echipa care parcă se ține scai de noi, de Rusia și de Croația.

"Norvegia nu mai are nevoie de prezentări, Rusia are o echipă extrem de puternică, dar nici Croația nu e de neglijat, are jucătoare foarte bune. Tocmai de aceea va fi foarte greu. Suporterii noștri s-au obișnuit să avem rezultate bune, dar la fel de bine putem și pierde. O să încercăm să ieșim cu bine, să mergem până la capăt, deși și încrucișarea din această grupă va fi foarte dificilă, cu Muntenegru, Danemarca și Ungaria, probabil", a declarat Neagu.

A 6-a oară consecutiv cu Norvegia!

În ultimii ani, fie că a fost vorba de calificări pentru Europene sau Mondiale, dar și turnee finale, România a fost mereu în grupă cu Norvegia. S-a întâmplat în preliminariile Euro 2014 și 2016, la Euro 2014 și 2016, la Mondialul din 2015, dar și la Jocurile Olimpice din această vară.

Practic, în grupa de la Hesingborg, România dă a 6-a oară din tot atâtea posibilități peste cea mai bună echipă din lume, campioana Europei, a lumii, dar și campioana olimpică. În acest an, după 16 ani, "tricolorele" au reuşit, în sfârșit, să le învingă pe nordice, 25-20 la Cluj, în preliminariile CE 2016!

Și în amicale, tot cu ele jucăm!

România se pregătește pentru Olimpiada de la Rio, tot cu Norvegia! Echipa noastră va participa la un turneu în Norvegia, între 21 și 24 iulie, acolo unde va întâlni Norvegia, Franța și Spania.

Grupa A (Stockholm)
Suedia
Serbia
Spania
Slovenia

Grupa B (Kristianstad)
Olanda
Franța
Germania
Polonia

Grupa C (Malmo)
Muntenegru
Ungaria
Danemarca
Cehia

Grupa D (Helsingborg)
Norvegia
Rusia
România
Croația

* primele trei echipe din fiecare grupă se califică în faza a doua. Se formează alte două grupe de 6 echipe, formațiile din A încrucișându-se cu cele din B, iar cele din C cu cele din D. Punctele obținute în grupe contează.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
alexbibirica1
alexbibirica1  •  13 Iunie 2016, 09:51

grupa fost stabilita dinainte.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează