SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Grupa morţii! » România se luptă cu Franţa, Muntenegru şi Japonia pentru un loc la Jocurile Olimpice

România se va duela cu Japonia, Franţa şi Muntenegru pentru a obţine un loc la Olimpiadă.
România se va duela cu Japonia, Franţa şi Muntenegru pentru a obţine un loc la Olimpiadă.

Articol de - Publicat duminica, 22 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 21 ianuarie 2012 20:47

Ca să ajungă la Olimpiadă, România trebuie să se claseze cel puţin pe locul doi într-o grupă cu Franţa, Muntenegru şi Japonia.

"Naţionala" feminină a României nu a avut noroc! Angola a cîştigat vineri seara Cupa Africii, după 26-24 în finală contra Tunisiei, şi a trimis Muntenegru în grupa preolimpică din care fac parte şi "tricolorele". Tunisiencele au condus în repriza a doua permanent la două goluri diferenţă, dar pe final angolezele au revenit şi au cîştigat. Dacă Angola nu se impunea în turneul african, atunci ea ar fi fost echipa care venea în prima grupă la turneul preolimpic.

"Ar fi fost mai bine să jucăm contra Angolei, dar nu mai putem schimba nimic. Muntenegru e o echipă puternică, are jucătoare de mare valoare precum Bojana Popovici, Bulatovici sau Jovanovici. Ne va fi foarte greu, dar luptăm să ne calificăm", a declarat antrenorul Radu Voina.

Elisei, Manea şi compania vor întîlni în grupa A în turneul preolimpic, pe 25-27 mai, la Paris, reprezentativele Franţei, vicecampioana lumii, Muntenegrului şi Japoniei. Doar primele două formaţii vor obţine biletele pentru turneul olimpic la care sînt deja calificate Marea Britanie, Norvegia, Coreea de Sud, Brazilia, Angola şi Suedia.

13 a fost locul ocupat de România la ultimul Campionat Mondial, în Brazilia.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (6)
1737
1737  •  23 Ianuarie 2012, 09:47

Indiferent de selectie, esecul e garantat cat timp e Voina antrenor! Fara emotii!

vera_rapid
vera_rapid  •  22 Ianuarie 2012, 15:33

de acord. daca avem parte de aceeasi selectie catastrofala de la CM din Brazilia, atunci putem sa ne resemnam inca de pe acum.

dorindeva
dorindeva  •  22 Ianuarie 2012, 12:22

Sunt unul din cei mai mari sustinatori ai handbalului romanesc, deci imi doresc ca echipa Romaniei sa se califice la J.O. Dar? Cu o selectie ca aceea de la C.M. este exclus sa ne calificam. Daca banca tehnica,( probabil ca va fi aceeasi) nu va schimba nimic in jocul echipei, nu va veni cu scheme de joc noi, nestiute de adversari, sansele Romaniei vor fi O. Ideea lui Gatu de a bate Franta la ea acasa pentru ca Voina sa-si pastreze postul este cat se poate de tampita. Nu Voina se califica la J.O. ci Romania. E foarte greu sa bati Franta la ea acasa, asa ca Romania trebuie sa se concentreze pe celelalte doua meciuri. Locul 2 te duce la J.O. d-le Gatu. Fara Cristina si Paula va fi greu.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează