SPORTURI  »  HANDBAL  »  OPINIE

Marian Ursescu despre cum o să ne dăm seama, în acest sezon, ce înseamnă handbalul românesc în Europa, fără Oltchim

Oana Manea în duel cu fetele de la Krim Ljubljana
Oana Manea în duel cu fetele de la Krim Ljubljana

Articol de - Publicat sambata, 05 octombrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 05 octombrie 2013 14:42

După cinci ani de speranţe la cîştigarea Ligii Campionilor, o finală jucată, în 2010, trei semifinale atinse, în 2009, 2012, 2013, Oltchim a sucombat. Intrat în faliment, clubul nu mai există acum decît în amintirile suporterilor.

Sîmbătă, o nouă ediţie a Ligii Campionilor va porni la start. O ediţie în care românii vor trebui să se împartă: între debutanta HCM Baia Mare, care vrea să ia în cîţiva ani locul "galacticelor", şi echipele la care evoluează româncele. Fie că e vorba de Krim Ljubljana, Hypo Viena sau Buducnost Podgorica. Oricum va fi, Liga nu va mai fi pentru români ca pînă acum.

Oricît de optimişti am fi, Baia Mare nu va putea ajunge între primele opt echipe ale Europei sau, mai mult, între primele patru. Maramureşencele sînt la început de drum şi vor trebui investiţi mult mai mulţi bani pentru a ajunge să se bată cu superputerile Gyor, Larvik, Buducnost sau, mai nou, Vardar Skopje.

Ne vom da seama, probabil, ce a însemnat Oltchim în handbal abia după ce vor fi trecut cîteva etape din sezonul actual. Atunci vom vedea că, dacă pentru Vîlcea prima fază a grupelor era una de încălzire, pentru "urmaşa" ei s-ar putea să fie tot ce poate atinge deocamdată. Iar cînd va veni luna ianuarie şi nu vom avea la ce să ne mai uităm, o să ne dăm seama ce am pierdut. Şi care e diferenţa între un buget de 700.000 de euro şi unul de 2,5 milioane.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (26)
sheva7
sheva7  •  10 Octombrie 2013, 09:55

Nu inteleg adversitatea diferitilor "suporteri" de web fata de aceasta echipa din Baia Mare....Baia Mare e o echipa precum a caracterizat-o szucs intr-un interviu , intrebata fiind de ce a ales baia mare, a raspuns "Echipa de la Baia Mare mi-a fost simpatică întodeauna. " Suntem o echipa care nu deranjam pe nimeni.Pana acum.Se pare...Nu inteleg ce naiba au de impartit cu noi, astia din valcea.Vedeti-va de defuncta oltchim.Noi avem propriul drum, propriu destin.Nu ne consideram oltchim, nici nu vrem sa fim noul oltchim, vazand ce sa ales de oltchim.Mai terminati cu povestea asta cu oltchim mare echipa.Hypo are 8 CL,oltchim 0.Daca oltchim a fost o mare echipa, Hypo ce-o fi

sheva7
sheva7  •  10 Octombrie 2013, 09:43
Postat de qpax pe 06 Octombrie 2013, 19:14

N-am de facut decat o remarca .... din 2,5 milioane (asta a fost in 2006 si 2007 buget la Oltchim) dupa aia a fost in jur de 3 milioane ... doar 30% au fost bani de provenienta publica ... La Baia Mare si pp ca toate echipele din Ardeal sunt organizate la fel ... bugetul (care dupa diverse surse variaza intre 700.000 si 1 milion de euro) este alcatuit in proportie de 90% din bani publici ... deci statul continua sa subventioneze, practic cu aceeasi suma, dar branduri necompetitive si incapabile sa atraga bani suplimentari din domeniul privat ..., si performantele o sa le vedem pe teren! Atat am avut de spus, la subiect ... bineinteles ca handbalul a murit pentru mine, ma doare in cot de cl!

bai, mirele, dar de unde stii tu cat la % din buget,e din bani publici?in primul rand, aceasta echipa primesti bani PUBLICI LOCALI!Spre diferenta de oltchim, fabrica primea bani de la govern, sa mai gafaie 2-3 luni. Atata timp cat oltchim n-a fost privatizat, inseamna ca e o firma de stat.Ati fost finantati din bugetul romaniei.Privatilor care sunteti voi privati. Le stii pe toate, sa ne anunti cand echipa din baia mare va primi bani de la guvern. Radoiule, ca sa nu mai faci supozitii aiurea, sa stii ca aceasta echipa are si sponsori.Digi de exemplu.Nu ne da precum la oltchim, dar eu presupun ca 1/2 din suma aia, ne dau.

sheva7
sheva7  •  10 Octombrie 2013, 09:38
Postat de suporter_valcean pe 07 Octombrie 2013, 13:12

Banii nu trebuie sa vina direct din bugetul local, pot sa faca un ocol. Dupa parerea mea bugetul real pentru echipa de handbal HCM Baia Mare este dublu fata de cel declarat (trambitat), intre 1,3-1,5 milioane de Euro.

Sa faca un ocol?Bine ca n-ai zis ca trebuie sa faca un spagat....

Vezi toate comentariile (26)
Comentează