SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

Handbal de gală » Campionatul European masculin debutează în Polonia. România are doar doi reprezentanți

Nikola Karabatic, starul Franței, a cîștigat de trei ori Campionatul European // Foto: Reuters
Nikola Karabatic, starul Franței, a cîștigat de trei ori Campionatul European // Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 15 ianuarie 2016 00:00

Campionatul European masculin debutează azi, în Polonia. Franța, Spania și Danemarca sînt favorite la titlu. România va fi reprezentată la turneul final din Polonia doar de cuplul de arbitri Ștark-Ștefan.

Încă un turneu final european fără România va debuta azi, la Katowice! Al zecelea consecutiv. Practic, de la Euro 1996, "tricolorii" nu au mai reușit calificarea, turneele continentale fiind imposibil de atins.

Polonia organizează pentru prima dată un turneu final continental, încercînd acum să cîștige și prima medalie. Franța, echipa care deține toate titlurile majore (olimpic, mondial și european) este și acum mare favorită, deși formația pregătită de Claude Onesta are mai mulți jucători indisponibili: Jerome Fernandez, Kevynn Nyokas, Mathieu Grebille, Timothy N'Guessan sau William Accambray. În plus, Franța a cîștigat cele trei titluri europene din patru în patru ani, 2006, 2010, 2014, iar strict matematic următorul ar fi în 2018!

Danemarca, echipa cu șase podiumuri din 7 prezențe, dintre care două titluri europene, este a doua favorită, o formație care se bazează pe multe vedete de cinci stele, în frunte cu Mikkel Hansen.

Urmează Spania, o echipă capabilă să se bată de la egal la egal cu Franța și Danemarca, iar apoi țara gazdă Polonia. Drept favorită care ar putea apărea la această ediție, specialiștii dau numele Ungariei, echipa pregătită de Talant Dușebaev. Ungaria nu a ajuns niciodată în semifinale la Europene.

Al patrulea turneu final

România va fi reprezentată la Euro2016 de cuplul de arbitri Bogdan Ștark - Romeo Ștefan. Cei doi se află la al doilea Campionat Europeam, după ediția precedentă, din 2014, acolo unde au oficiat la finala mică a competiției, Spania-Croația 29-28. Cuplul Ștark-Ștefan a mai condus meciuri la Campionatele Mondiale de băieți în 2013 și 2015.

Grupele CE 2016

Grupa A (Cracovia) Grupa B (Katowice) Grupa C (Wroclaw) Grupa D (Gdansk)
Franța Croația Spania Danemarca
Polonia Islanda Suedia Ungaria
Macedonia Belarus Germania Rusia
Serbia Norvegia Slovenia Muntenegru

* primele trei clasate în grupa A formează o grupă de șase formații cu primele echipe din grupa B, rezultatele dintre ele contînd. La fel şi echipele din grupele C și D.

Programul de azi

Grupa A
19:00    Franța-Macedonia
21:30    Polonia-Serbia (TVR 3)

Grupa B
17:00    Croația-Belarus
19:15    Islanda-Norvegia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează