SPORTURI  »  HANDBAL  »  DUNĂREA CĂLĂRAŞI - POTAISSA TURDA 27-27

Handbalul secolului 21 » Cronică acidă semnată de Marian Ursescu: "A fost un blat ordinar! Federaţia ar trebui să intervină!"

Articol de - Publicat marti, 28 martie 2017 21:59

Ultima etapă a Ligii Naționale de handbal, în sezonul regulat, a scos la iveală un blat ordinar. Protagonistele: Dunărea Călărași și Potaissa Turda, care au terminat la egalitate, 27-27!

Potaissa Turda avea nevoie de un punct pentru a rămâne pe locul al doilea în clasament, altfel ar fi putut fi depășită de CSM București. Dunărea Călărași nu era deloc interesată de acest joc, asigurându-și înaintea ultimei etape locul 8 în clasament, ultimul care-i dădea voie să participe în play-off.

Meciul? Unul extrem de spectaculos pentru un "novice". Cu răsturnări de joc, faze spectaculoase, duble aeriene. Am urmărit meciul la Dolce Sport și prietenul meu, Dragoș Borchină, furat de faze, a căzut și el în plasa meciului.

A rostit faze de genul: "acest meci face cinste handbalului", "jucătorii au dat totul pe teren".  Eu am văzut altceva. Am văzut două echipe care au știut rezultatul dinainte. Călărașiul și-a amăgit suporterii, a condus cu 6 goluri, Turda a revenit și a preluat conducerea.

În ultimele cinci minute însă, cele două echipe au fost extrem de cuminți. Nu au mai atacat porțile ca să nu "pericliteze" munca de până atunci. Nu s-a mai înscris din minutul 57, de ce ar mai fi făcut-o cineva?, pentru că scorul convenea tuturor.

Se vorbește că s-au pariat sume mari de bani pe cotele ce au oscilat între 8 și 10 pentru X. Eu nu cred asta. Spun doar că un astfel de meci nu face deloc bine handbalului și că Federația ar trebui să intervină. Pentru că nu e primul de acest gen, în România se întâmplă tot mai des, tocmai pentru că nu se iau măsuri.

P.S. Și o primă reacție despre meci. Sigur, veți spune că omul e direct interesat, directorul sportiv de la CSM București, Bogdan Vasiliu. Acesta a scris pe contul său de Facebook, imediat după meci. "Flavius Sâsâeac este membru în Consiliul de Administrație FRH... și regizor al unei triste comedii...Niciodată ca ei!". Oficialul bucureștean face trimitere la președintele celor de la Turda, Flavius Sâsâeac.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (20)
ceaiuri
ceaiuri  •  29 Martie 2017, 16:21

se mai stie..cluburi mari au si jurnalisti de"casa"pana acum nu am mai auzit de blat in acest sport...pt ca nu prea ai cum sa "fentezi"mai ales egal..e cel mai greu rezultat de obtinut la handbal..dovada si cotele mari(indiferent de joc)cat despre faptul ca nu s-a mai inscris in ult 3min...sunt meciuri unde nu se mai inscrie in ult 7-10min deci inca o bila neagra pt ursescu

963418257125693
Gheorghe Nistor  •  29 Martie 2017, 08:44

Nu este un caz singular. La fel a fost si al feminin in meciurile dintre Roman si Zalau, egal in ambele partide din campionat!

reddog_forever
reddog_forever  •  29 Martie 2017, 08:27
Postat de Vladimir Cinezan pe 29 Martie 2017, 06:37

Domnule Ursescu, se pare că deranjează prezența turdenilor pe locul al doilea în locul bucureștenilor cesemiști, de aici și îndârjirea cu care aruncați petarde și fumigene de tipul „blat ordinar”. Au mai fost egaluri trase la rindea în campionatul de handbal, egaluri greu de regizat, și nimeni nu s-a scandalizat, decât acum, când bucureștenii de la CSM privesc de jos în sus spre „blatiștii” din orășelul transilvan, care ar putea împinge spre tribunal afirmația bombastică a temerarului jurnalist. S-ar putea spune mai multe altele din curtea CSN-ului dâmbovițean, cu echipe de top carpatin la volei și handbal, echipe clădite pe o gogoașă de euroi, bine perpelită pe plita acestui bogat club. Desigur, suntem părtași cu toții la aventura handbalistică a echipei feminine, ne bucurăm că măcar o echipă românească face legea în Europa și evităm să ascultăm zornăitul banilor mărunți din teșchereaua recent convinselor norvegiene că pe Dâmbovița se lăfăie iahturi. Totul se desfășoară sub imperiul afirmațiilor cu jumătatea de gură fără măsele cariate, de tipul frecventului „se zice”, un imperesonal care atacă, dar fără replică de rostogolit pe scările tribunalului. Deci, „se zice”, după „surse” nedezvăluite, că se umblă cu opaițe printre năsăliile sportului, dar când afirmațiile capătă valoare de afirmații sigure, e bine să se și explice mecanismele faptului în sine. Deci, lăsați-i pe turdeni să se bucure de expediția dunăreană, e primăvară, poate chiar și pentru sportul românesc.

cu tot talentul dvs. gazetaresc, blatul ramane blat. chiar daca incercati sa il inveliti in staniol.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează