SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM

Haos la Oltchim » La fel ca acum nouă ani

Articol de - Publicat vineri, 01 aprilie 2011 00:00 / Actualizat joi, 31 martie 2011 22:55

În 2002, după ce Oltchim juca finala Cupei Cupelor, sponsorul şi-a retras sprijinul financiar. A păstrat la echipă doar junioarele şi handbalistele cu contracte mici

Situaţia de la Oltchim, cu retragerea sponsorului principal şi rămînerea echipei fără bani, s-a repetat şi acum nouă ani. În 2002, chiar după ce oltencele cîştigaseră campionatul şi jucau finala Cupei Cupelor, au rămas fără sprijin financiar. Managerul Constantin Roibu le-a anunţat pe handbaliste că nu mai poate susţine echipa decît la cotă de avarie şi toate sînt libere să plece.

12 jucătoare au părăsit Vîlcea, între acestea Cristina Vărzaru, Aurelia Brădeanu, Steluţa Luca, Simona Gogîrlă, Marinela Pătru, Magdalena Urdea, toate componente ale "naţionalei" României.

Mariana Tîrcă, antrenoarea de atunci, a încropit o echipă din junioare. Oana Manea, Adina Fiera, Adriana Nechita au ajuns astfel titulare la doar 17 ani.

Confuzie totală
Jucătoarele de la Oltchim s-au prezentat ieri la antrenamente. Nimeni nu ştia însă nimic despre viitorul clubului. "Am aflat şi noi din ziare că domnul Roibu a anunţat că-şi retrage sprijinul financiar. Are tot dreptul să o facă pentru că noi nu ne-am îndeplinit obiectivele. E normal să fie supărat", a declarat Adina Fiera Meiroşu. Nici antrenorul Radu Voina nu ştia prea multe.

"Se alege praful de o echipă cu rezultate atît de bune şi nu cred că se va face ceva la fel de bun prea curînd. Cu siguranţă, toate aceste schimbări precipitate vor afecta şi echipa naţională. Voi rămîne lîngă fete pînă la finalul sezonului, le voi antrena, apoi vom vedea ce va mai fi", a declarat Voina.

Gavrilescu: "Nu intru în categoria lui Iri!"
Preşedintele Ioan Gavrilescu a fost atacat de managerul Constantin Roibu, care a spus că i-a ascuns ce i se întîmplă în club şi că afla ştirile din ziare. Gavrilescu nu a intrat însă în polemică şi a declarat doar că "vreau să mă retrag elegant, aşa cum, sper, am şi condus acest club. Sînt principiile care m-au călăuzit şi pe care nu le abandonez. Nu vreau să intru în categoria Iri sau Pepe", a spus oficialul. "Doream să mă retrag la 70 de ani. I-am împlinit şi, pentru că obiectivul din acest an a fost compromis, cred că nu mai are rost să rămîn. Pentru a o lua de la capăt încă un an, nu mai am putere, răbdare şi nici nervi", a spus Gavrilescu în Curierul de Vîlcea.

Al treilea club
Dacă Oltchim se va desfiinţa, va fi a treia echipă pe care a antrenat-o daneza Anja Andersen şi care pînă la urmă a dispărut. A fost mai întîi Slagelse FH şi apoi FCK Copenhaga, ambele în Danemarca. "Venirea Anjei Andersen a costat enorm echipa. Ne-am bucurat că făceam două antrenamente pe săptămînă, dar la meciuri nu mai puteam alerga în ultimele minute!", a recunoscut o jucătoare a Oltchimului. Şi Radu Voina a spus că după revenirea sa la Vîlcea, cîteva jucătoare s-au plîns că au febră musculară!

3,5 milioane de euro a fost bugetul Oltchimului în acest sezon, obiectivul echipei fiind jucarea finalei Ligii Campionilor

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (24)
ceaiuri
ceaiuri  •  04 Aprilie 2011, 18:52

nu stiu unde vedeti asa ceva ,patronul a luat o decizie se pare...dupa cum scrieti radicala nu mai finanteaza echipa dar clubul are contracte de sponsorizare in derulare cu alti sponsori,se pot renogocia salarii in functie de performanta(asa era normal)iar daca d-nul roibu nu mai doreste aceasta afacere..o poate vinde(nu o sa mai castige ca dupa jucarea finalei...)clubul poate trece de primarie(sau pot sustine o parte din cheltuieli)solutii presupun ca se gasesc..asteptam adunarea gen si o decizie inteleapta din partea biroului ex. pt ca nu tb uitat cand rostesti valcea automat te gandesti la jocul de handbal

iongeorgedan
iongeorgedan  •  03 Aprilie 2011, 14:02

Pacat ca se vorbeste asa de mult si se baga in seama gunoaiele de la fotbal care nu ne fac cinste cu nimic, iar adevaratele valori sunt neglizate!

ovrempeanjainapoi
ovrempeanjainapoi  •  03 Aprilie 2011, 00:36

Din pacate, sau poate chiar din fericire, s-a confirmat ca stirea cu preluarea lui Viborg a fost o farsa a unui sait danez. Totusi, stirea de pe saitul lui Viborg privind colaborarea cu clubul este adevarata, dar in cadrul unor programe de coaching pathfinder, si nicidecum ca antrenor al echipei. Asa ca stay tuned! Cosmarul gazetarilor continua! Inca se pot intampla multe surpize-surprize la Oltchim! :)))

Vezi toate comentariile (24)
Comentează