SPORTURI  »  HANDBAL  »  CHALLENGE CUP

HC Odorhei în finala Challenge Cup: "Am bătut o echipă cu 100 de ani de istorie!"

Articol de - Publicat marti, 21 aprilie 2015 00:00

Harghitenii au 8 victorii din tot atîtea meciuri disputate în Europa. Ultima formaţie învinsă, legenda Benfica Lisabona.

După 31-29 la Odorhei, formaţia harghiteană s-a impus duminică seara şi în partida retur din semifinalele Challenge Cup, 27-25 la Lisabona, cu Benfica. HC Odorhei s-a calificat astfel în finală, fiind a treia echipă care ar putea cîştiga trofeul, după Steaua, 2006, şi UCM Reşiţa, 2007, 2008, 2009.

Vlad Caba, tehnicianul formaţiei române, nu a avut deloc emoţii în privinţa calificării. "Aveam încredere în noi. În meciul tur, am avut la un moment dat şase goluri pe final, dar nu am mai putut ţine ritmul şi am căzut. Din păcate, la handbal nu e ca la fotbal, să tragi de timp. A fost însă mai bine, că ne-am dus mai montaţi la Lisabona", spune Caba.

Antrenează de 5 ani pe HC Odorhei şi-şi doreşte primul trofeu cu formaţia ardeleană. Va întîlni în finală pe ABC Braga, o altă echipă portugheză. "În semifinale nu am bătut pe oricine. Benfica e un club cu o istorie de o sută de ani, sigur, marcat de fotbal. Dar şi handbalul reprezintă ceva pentru ei".

Pînă atunci, tehnicianul se gîndeşte însă la meciurile cu HC Odorhei, din play-off. "Trebuie să cîştigăm ambele meciuri pentru că altfel în sezonul viitor nu vom mai juca în Europa. Şi ce folos dacă am terminat sezonul regulat pe primul loc?", a încheiat Caba.

Finala cu Braga se va juca pe 16-17 mai, turul, o săptămînă mai tîrziu returul. Ordinea partidelor va fi stabilită azi.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
arabu79
arabu79  •  21 Aprilie 2015, 12:28

***!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează