SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM BAIA MARE-MKS LUBLIN 30-25

HCM Baia Mare a început cu un succes Liga Campionilor » Costică Buceschi: ”Nu sînt mulţumit decît de victorie!”

Valentina Ardean Elisei a fost una dintre cele mai bune marcatoare ale partidei de ieri // Foto: Alex Nicodim
Valentina Ardean Elisei a fost una dintre cele mai bune marcatoare ale partidei de ieri // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat sambata, 18 octombrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 17 octombrie 2014 23:20

Baia Mare a debutat cu o victorie în grupa D a Ligii Campionilor, dar a avut emoţii în prima parte, iar evoluţia a fost departe de o pretendentă la Final Four.

Cu mîinile tremurînde, cu picioarele parcă neascultîndu-le, handbalistele campioanei României au avut un debut şovăitor în primul meci din Liga Campionilor.

MKS Lublin, echipa considerată cu şansa a patra în grupă, s-a familiarizat mult mai repede cu atmosfera senzaţională creată de cei aproximativ 2.500 de spectatori şi a condus pe tabelă în primele minute. A pus chiar şi patru goluri avans.

Uşor-uşor, echipa lui Costică Buceschi s-a trezit. Tonul l-a dat căpitanul Valentina Elisei Ardean, cea care are multe meciuri în Liga Campionilor.

Apărarea a fost mai atentă, iar HCM a început lupta pentru recuperare. A reuşit să egaleze, în sfîrşit la 10, în minutul 23, imediat trecînd şi în avantaj. Mult mai liniştite, cu încrederea redobîndită, jucătoarele campioanei României au pus patru goluri distanţă pînă la pauză, 16-12, iar în partea a doua emoţiile s-au risipit.

Antrenorul Costică Buceschi a schimbat liniile ca la hochei, iar scorul a luat proporţii. A ajuns pînă la şapte goluri avans, 26-19 şi 27-20, dar pe final Lublinul a mai îndulcit scorul şi s-a terminat pînă la urmă 30-25. O victorie de moral în urma unei evoluţii care nu a strălucit decît în puţine momente.

"Aşa sînt ardelenii, mai molcomi, se pornesc mai greu. Important e că am cîştigat, că am început cu o victorie. Trebuie să luăm totul pas cu pas, ne gîndim acum la partida de la Metz şi sîntem conştiente că lumea aşteaptă foarte mult de la noi", a declarat Eliza Buceschi, interul stînga maramureşean.

"Nu sînt mulţumit decît de victorie!"
Antrenorul Costică Buceschi nu era satisfăcut la finalul partidei cu MKS Lublin. Tehnicianul a pus însă evoluţia slabă din start pe seama debutului în ligă.

"Tracul începutului de sezon în Ligă s-a simţit. Oricîte meciuri ar avea jucătoarele în Liga Campionilor, emoţiile sînt mari la fiecare start. Primele 20 de minute le-am jucat mult sub nivelul nostru, ne-am grăbit, am făcut foarte multe greşeli, dar pînă la urmă ne-am revenit", a declarat Buceschi.

Tehnicianul a putut să şi schimbe formaţia în partea a doua, pentru a da posibilitatea tuturor jucătoarelor să evolueze. "E bine că am alternative la schimb, toate jucătoarele care intră pe teren au valoare, înscriu goluri. Sper totuşi ca la Metz să jucăm mai bine, să nu mai facem atîtea greşeli şi să ne impunem jocul", a adăugat Buceschi.

S-au întrecut în time-out-uri
Un lucru inedit, puţin întîlnit în handbal, s-a întîmplat în repriza a doua a partidei de aseară. În repriza a doua, în minutul 52, nemulţumit că polonezele s-au apropiat la cinci goluri diferenţă, 28-23, antrenorul Costică Buceschi a cerut time-out. Timpul de odihnă nu a adus însă nimic nou, nici una dintre echipe nereuşind să înscrie.

A urmat imediat, în minutul 54, time-outul cerut de Sabina Wlodek. Nici acesta nu a adus noutăţi pe tabelă, iar peste alte două minute, Buceschi a pus iar cartonaşul verde pe masa oficială! În cinci minute s-au cerut practic trei time-out-uri, vreme în care cele două echipe nu au marcat!

3 victorii a adunat HCM Baia Mare în Ligă, în istoria sa, cu succesul de aseară. Primele două fuseseră obţinute sezonul trecut, tot pe teren propriu, cu Hypo Viena şi Thuringer

"Începutul a fost mai greu, am avut puţin trac, dar pînă la urmă am obţinut victoria şi asta e cel mai important. Competiţia e lungă, iar meciul de azi ne-a arătat că nici un adversar nu e slab, nu trebuie desconsiderat" ( Gabriella Szucs, inter stînga HCM Baia Mare)

HCM Baia Mare 30
Do Nascimento 6, Buceschi 4, Elisei 4, Davîdenko 3, Gjorgjevska 3, Oltean 2, Szucs 2, Tiron 2, Lobach 1, Makeeva 1, Marin 1, Nechita 1. Antrenor: Costică Buceschi

MKS Lublin 25
Kocela 6, Gega 6, Malek 4, Drabik 4, Repelewska 2, Da Silva 1, Mihdaliova 1, Skrzyniarz 1.
Antrenor: Sabina Wlodek

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
ceaiuri
ceaiuri  •  20 Octombrie 2014, 23:28

e o solutie de avarie,croatele pot trece de suedeze si sa se califice,viborg inscrie cele mai multe goluri si incearca sa redevina echipa care castiga 2cupe la rand

ceaiuri
ceaiuri  •  20 Octombrie 2014, 23:24

infrangere,in rest rez normale,hypo ramane acasa,slovenele joaca bine cu toate ca au pierdut o..echipa(nationala a invins muntenegru intr-un amical),rusoaicele surprind prin dif de goluri realizata(cateva rusoaice nu au venit la nationala pt meciurile amicale cu noi..dar o sa le vedem la europene)nemtoaicele raman datoare...,buduc invinge fara dubii(neagu o repriza slaba cu un7m ratat,sterge din impresie in repr a 2a,)se vede ca a venit bulatovic,vardar in criza de timp(au nevoi sa form o echipa pt ca au jucat valoroase),muller face treaba buna si cred ca pot merge in finala de 4,croatele raman acasa,gyor in pierdere de..viteza,fara 2jucat portar si intr dr (planeta nu face fata iar hornyak

ceaiuri
ceaiuri  •  20 Octombrie 2014, 23:02

de preferat era o victorie mult mai mare(poate conta si dif de goluri)polonezele sub..fata de anul trecut(se observa lipsa lui wojtas)larvik lider incontestabil(lotul acelas plus poloneza care s-a integrat destul de bine,orice punct castigat de cele 3echipe cu norv inseamna ..calificarea )metz s-a tinut bine o repriza,au jucatoare valoroase(baimarencele vor avea meci deosebit de greu la ele)au o talie mica in aparare dar compenseaza cu o aparare f mobila(gen fosta itxako)in atac stau bine(sarboaica,rusoaica si slovena de la gyor)pivot de nationala,extreme rapizi ,pot face 2pct dar si noi stim ca cel putin 1pct adus de afara inseamna calificarea mai departe,polonezele vor bifa cea de-a

Vezi toate comentariile (3)
Comentează