SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF

HCM Constanţa a făcut egal în Franţa cu Chambery: "Ne pare rău că nu am cîştigat!"

Mihai Popescu a fost unul dintre cei mai buni jucători români în meciul cu Chambery
Mihai Popescu a fost unul dintre cei mai buni jucători români în meciul cu Chambery

Articol de - Publicat marti, 18 februarie 2014 00:00 / Actualizat luni, 17 februarie 2014 22:53

Portarul Mihai Popescu, eroul campioanei României, crede că HCM are şanse să se califice mai departe, dar că va trebui să-i bată pe nemţii de la Fuchse Berlin, duminică.

HCM Constanţa a reuşit un rezultat extraordinar în etapa a doua din grupele Cupei EHF. "Marinarii" au terminat la egalitate, 29-29, în deplasare, contra francezilor de la Chambery Savoie.

Românii au fost la patru secunde de victorie, dar pe final cei doi arbitri, polonezii Leszczynski şi Piechota, au dat o mînă de ajutor gazdelor.

Şimicu, Toma, Novanc, Buricea, Csepreghi au făcut un joc extraordinar. Fără portarul Mihai Popescu însă, parcă rezultatul nu s-ar fi putut realiza. Pope a închis poarta, iar pe final i-a exasperat pe francezi cu paradele sale în postură de unu la unu!

- Mihai, felicitări pentru rezultat! Cum a fost la Chambery?
- Destul de greu, aşa cum ne şi aşteptam. Ne-am dorit însă mult să facem un rezultat bun, să jucăm exact. Din păcate, nu am reuşit să luăm cele două puncte, dar cred că e bun şi un punct.

- Ce s-a întîmplat la start, aţi început cu 0-5? A fost trac?
- Cred că au fost şi ceva emoţii, puţină lipsă de concentrare la finalizare, dar important e că ne-am revenit repede şi am dat dovadă de putere de revenire. Poate că şi ei au zis că vor avea un meci uşor cînd au văzut startul.

- Anul acesta sînteţi neînvinşi. Nu aţi mai pierdut din septembrie 2013.
- Sîntem în formă, jucăm bine. Echipa e omogenă, ne înţelegem din priviri. Sperăm să rămînem neînvinşi şi după meciul cu Fuchse Berlin, de la Constanţa.

- Ce s-a întîmplat pe final. Ceasul televiziunii franceze afişase de mult finalul cînd cei de la Chambery au marcat ultimul gol?
- Am auzit, dar pe tabelă mai erau patru secunde cînd am primit golul 29. Noi am protestat la arbitri din altă cauză. Antrenorul Zvonko Sundovski a cerut time-out, nu eram în pasiv. Şi după time-out, la prima pasă au fluierat pasiv. Să nu mai vorbim că Alex Şimicu a fost clar faultat. Dar acum nu mai putem schimba nimic, astea sînt regulile jocului.

- Ai amintit de Fuchse. Nemţii sînt favoriţii grupei?
- Pe hîrtie, da! Dar noi ne jucăm şansa. O să luăm meci cu meci, ne vom bate pentru fiecare punct. La Constanţa echipele vizitatoare ştiu că se cîştigă greu, publicul ne ajută. Sperăm să vină acum în număr cît mai mare să ne susţină.

Defavorizaţi că sînt cu Berlin în grupă
Primele două clasate în fiecare grupă vor obţine calificarea în "sferturile" competiţiei. Dacă Fuchse Berlin va termina însă grupa D, din care face parte şi HCM, pe primul loc, atunci ea va obţine automat calificarea în Final Four.

Asta pentru că federaţia europeană a decis ca la Berlin să aibă loc turneul final al Cupei EHF. În aceste condiţii, echipa de pe locul doi cu cel mai slab punctaj va rămîne pe dinafară. "Sperăm să nu fim noi, deşi avem, poate, cea mai grea grupă", a spus portarul "naţionalei" României.

CLASAMENT GRUPA D
1. Fuchse Berlin 2 2 0 0 63-54 4p
2. HCM Constanţa 2 1 1 0 60-51 3p
3. Chambery 2 0 1 1 56-59 1p
4. Hlohovec 2 0 0 2 49-64 0p
Rezultatele de pînă acum: HCM Constanţa-Sporta Hlohovec 31-22, Fuchse-Chambery 30-27, Hlohovec-Fuchse 27-33, Chambery-HCM Constanţa 29-29.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
alexbibirica1
alexbibirica1  •  18 Februarie 2014, 09:17

Daca sala sporturilor din Constanta va fi plina Duminica , HCM va castiga !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează