SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Huţu se întoarce! » La 40 de ani, Luminiţa Huţupan Dinu revine pe teren

Luminiţa Huţupan revine la 40 de ani pe terenul de handbal.
Luminiţa Huţupan revine la 40 de ani pe terenul de handbal.

Articol de - Publicat miercuri, 04 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 03 ianuarie 2012 22:06

Votată de fanii din întreaga lume în 2011 cel mai bun portar din toate timpurile, Luminiţa Huţupan Dinu visează să mai cîştige o dată Liga Campionilor.

Numărul 16 se întoarce! Luminiţa Huţupan Dinu, cel mai valoros portar din handbalul feminin românesc, va reveni în poarta Oltchimului la 40 de ani şi două luni!

La doi ani după ce a născut, Luminiţa vrea să arate că încă nu şi-a spus ultimul cuvînt în handbal. Oficialii de la Oltchim, îngrijoraţi de forma portarilor echipei în ultimul timp, i-au făcut propunerea revenirii Luminiţei Dinu. Managerul Constantin Roibu a avut aseară, la Rm. Vîlcea, o discuţie cu goal-keeperul, în urma căreia părţile au căzut de acord.

Luminiţa le-a spus oficialilor vîlceni că nici nu vrea să semneze un contract şi că doreşte doar să arate că poate apăra poarta Oltchimului la fel de bine precum a făcut-o pînă în 2009.

"Nu vreau să spun nimic. Nu declar acum că dacă mă întorc eu Oltchimul nu va mai pierde nici un meci. Am mult de muncă, eu nu am mai jucat de doi ani şi acest lucru probabil că se va vedea. Îmi doresc însă enorm să ajut echipe şi voi face tot posibilul pentru a reuşi", a spus Luminiţa.

A slăbit 15 kilograme
După ce a născut, Luminiţa a slăbit 15 kilograme şi a ajuns acum la 87, adică tot atîtea cîte avea în momentul în care s-a retras! "Nu am fost niciodată o jucătoare slabă. La Ljubljana, au fost perioade în care am avut şi 92-93 de kilograme şi apăram foarte bine", spunea Lumi în trecut, întrebată despre cîte kilograme ar trebui să aibă un portar.

Nu merge în Turcia
Handbalistele de la Oltchim vor pleca mîine într-un cantonament de pregătire, de o săptămînă, în Turcia. Luminiţa va rămîne însă acasă şi se va pregăti singură, după un program lăsat de preparatorul fizic Frank Kuhn. Abia apoi Huţu va intra în programul echipei, iar cel mai probabil va redebuta în această lună, într-unul din meciurile de campionat.

A născut o fetiţă
Huţu s-a retras din handbal în mai 2009, după ce a jucat cu Oltchim semifinala Ligii Campionilor contra danezelor de la Viborg. La puţin timp, ea a rămas însărcinată, iar în aprilie 2010 a născut o fetiţă. Ştefania are acum un an şi opt luni şi e nedezlipită de mama sa. O însoţeşte la fiecare meci de handbal, dar şi la antrenamentele echipei naţionale feminine, acolo unde Luminiţa ocupă funcţia de antrenor cu portarii.

3 Ligi ale Campionilor a cîştigat în carieră Luminiţa Huţupan Dinu: două cu Krim Ljubljana (2001, 2003) şi una cu Kometal Skopje (2002). A mai jucat două finale cu Krim (2004, 2006)

Alţi handbalişti care au jucat handbal la 40 de ani:

Lene Rantala (Danemarca)    joacă la 43 de ani
Stanka Bozovici (Austria)    s-a retras la 41 de ani
Jackson Richardson (Franţa)    s-a retras la 40 de ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (24)
tiberiunaga
tiberiunaga  •  20 Februarie 2012, 18:50

Huţupan A FOST un portar bun. A jucat din talent, inspiraţie şi noroc şi nu din inteligenţă. Are o condiţie intelectuală firavă, nu are ce căuta nici ca antrenor de portari. A revenit din lăcomie şi din prostie. La 40 de ani, grasă, lentă, fără condiţie fizică şi reflexe s-a făcut de râs şi a contribuit din plin la contraperformanţa Oltchimului. Sigur, vinovatul principal este Radu Voina un antrenor mai mult decât modest şi conducera clubului care l-a păstrat.

cinva
cinva  •  21 Ianuarie 2012, 03:41

Hombrados are si el 40 de ani si e unul dintre cei mai buni portari din lume. Carlos Perez la 41 ani mai inscrie cate 4-5 goluri pe meci din care cel putin 1 de pe picioare. As mai putea continua lista. Dar n-am sa fac treaba nepriceputului de la gesepe

anitzaa
anitzaa  •  08 Ianuarie 2012, 20:38
Postat de 1737 pe 04 Ianuarie 2012, 10:47

Vai de steaua lor! Ce naiba i-o fi apucat pe-astia de la Oltchim? Pur si simplu o tin din prostie in prostie! Cand credeam ca le-am vazut pe toate, hop inca una si mai si! Pai Hutupan mai lipsea sa revina pe teren!?! Asta nu mai trebuia pastrata de incompetentul Voina nici macar ca antrenor de portari (s-a vazut ce bine a antrenat si pregatit portarii la nationala)! Dar Berecaru e de paie acolo? Ce inseamna sa ai o conducere incompetenta si total paralela cu activitatea pe care ar trebui s-o managerieze! Antrenor jalnic, cu un lot ales doar dupa chipul si asemanarea lui! Ozel, Neaga, Elisei, Vizitiu, Tolnai - voi ce mai cautati acolo, dragelor? Lasati-i in plata lor!!!

Decat sa te legi de Elisei, Vizitiu, Ozel, mai bine taci. Inseamna ca habar nu ai de componenta Oltchimului. Cine comenteaza doar sa se afle in treaba, mai bine ia o carte si se apuca sa citeasca altceva.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează