SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM - ITXAKO 22-25

EXCLUSIV / Anja Andersen şi-a luat "la revedere" de la jucătoare. Unele handbaliste au plîns la despărţire

Articol de GSP - Publicat luni, 07 martie 2011 00:00 / Actualizat luni, 07 martie 2011 19:06

UPDATE 19:00

Potrivit unor surse din cadrul clubului, viitorul antrenor al echipei Oltchim Rîmnicu Vîlcea ar putea fi Mariana Tîrcă, o altă variantă luată în calcul fiind Dumitru Muşi, fostul tehnician de la Tomis Constanţa şi de la naţionala feminină a României.

"Postul este vacant, sîntem în discuţii cu doi antrenori, aşteptăm răspuns din partea lor pînă mîine. Dacă nu, începînd de mîine, echipa va fi condusă de Aurel Roşca şi Mori Duca (n.r. - antrenorii secunzi de la Oltchim). Încă nu ştim cine va veni, dar nu îi vom pune condiţii ca acesta să califice echipa în semifinalelele Ligii Campionilor", a spus Gavrilescu, potrivit mediafax.

UPDATE 18:20
Tehnicianul Radu Voina a afirmat că Anja Andersen ar fi trebuit lăsată să îşi ducă pînă la sfîrşit mandatul la Oltchim. "Nu vreau să comentez despre Anja Andersen, dar acum ea poate spune că înfrîngerea cu Itxako a însemnat pregătirea ultimelor două meciuri din grupă, pentru victorii, cu Buducnost şi Krim. Cine o poate contrazice? Vorba aia, trebuia lăsată să-şi rupă gîtul pînă la capăt, dacă tot s-a ajuns aici. Cine ar accepta acum să preia echipa?", a adăugat selecţionerul.

UPDATE 17:30
Antrenoarea daneză Anja Andersen şi-a luat "la revedere", luni, de la jucătoarele echipei Oltchim Râmnicu Vâlcea, după ce a fost demisă de conducerea campioanei României, relatează Mediafax.

"Anja Andersen şi-a luat "la revedere" de la jucătoare. Unele handbaliste au plîns la despărţire".

Jucătoarele echipei Oltchim asistă, în acest moment, la piesa de teatru Occident Express de Matei Vişniec, într-o reprezentaţie ţinută special pentru handbaliste şi prietenii lor de actorii Teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea.

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a fost învinsă, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 25-22 (11-12), de formaţia spaniolă Itxako Navarra, în etapa a IV-a a grupei I a Ligii Campionilor, înregistrînd astfel a doua înfrîngere în această fază a competiţiei.

Anja Andersen a fost numită în data de 3 februarie în funcţia de antrenor al echipei Oltchim Râmnicu Vâlcea, înlocuindu-l pe ungurul Peter Kovacs. Această schimbare de pe banca tehnică a campioanei României s-a produs cu trei zile înaintea debutului în grupele principale ale Ligii Campionilor.

Gruparea vâlceană a obţinut, cu Anja Andersen pe bancă, două victorii şi două înfrângeri în grupele principale ale Ligii Campionilor: Oltchim - Buducnost scor 21-20, Itxaco - Oltchim, scor 26-25, Oltchim - Krim Ljubliana, scor 31-27 şi Oltchim - Itxaco, scor 22-25.

După patru meciuri disputate în prima grupă principală, Oltchim se clasează pe locul al treilea, cu patru puncte, fiind devansată de Itxaco (6 puncte) şi de Buducnost (4 puncte).

UPDATE 16:15 E oficial! Anja Andersen a fost demisă de la Oltchim!

Toate jucătoarele Oltchimului împreună cu Anja Andersen au participat, la ora 12, la o şedinţă care a durat peste 3 ore. S-au analizat meciurile jucate pînă acum în Liga Campionilor. În urma acesteia s-a hotărît schimbarea antrenorului Anja Andersen, înlocuitorul nefiind încă anunţat.

Jucătoarele vor participa marţi, de la ora 10.30, la primul antrenament al Oltchimului fără Anja Andersen. Astăzi, de la ora 17:00, fetele ar fi trebuit să vizioneze o piesă la unul din teatrele din Vâlcea. După această schimbare, nu se ştie dacă se va mai întîmpla acest lucru.

După eşecul pe care Oltchim l-a suferit cu Itxako, antrenoarea Anja Andersen a fost demisă de la Oltchim. Principalul candidat pentru a prelua echipa, Radu Voina, a declarat că exclude varianta întoarcerii la cîrma campioanei României.

Rămîi pe gsp.ro pentru a afla mai multe detalii!

UPDATE 13:40
Unul dintre posibilii antrenori doriţi de conducerea clubului Oltchim Rm. Vîlcea în locul danezei Anja Andersen, Radu Voinea a declarat că este exclusă o revenire la cîrma campioanei României. "Nu iau în calcul o revenire la Vîlcea, acesta nu este un moment să preiei pe Oltchim", a precizat selecţionerul echipei Romaniei pentru agenţia Hotnews.

"Nu am fost contactat de nimeni de la Oltchim pentru a prelua echipa. Vă marturisesc că nici nu iau în calcul o revenire la Vîlcea. În altă ordine de idei, eu ştiu că echipa are antrenor în acest moment", a mai spus "selecţionerul".

Cu Voina pe bancă, Oltchim a jucat semifinalele Ligii Campionilor în 2009 şi finala în 2010. Anja Andersen are contract cu Oltchim pînă în vară, primind cîte 20.000 de euro pe lună!

Oficialii clubului vîlcean au mai încercat să-l abordeze de două, trei ori pe "selecţioner", dar fără succes, în timpul mandatului ungurului Peter Kovaci, predecesorul Anjei Andersen la cîrma Oltchimului.

UPDATE: 11:50 I se caută înlocuitor Anjei Andersen

Oficialii clubului Oltchim Rm. Vîlcea sînt dezamăgiţi de evoluţia echipei de handbal feminin în grupele semifinale ale Ligii Campionilor. După ce s-au micşorat şansele ca "galacticele" să ajungă în primele patru echipe ale Europei, Anja Andersen nu mai are multe zile la Vîlcea. Conducerea Oltchimului a început deja să-i caute un înlocuitor pentru a încerca să redreseze situaţia din mers.

Managerul Oltchimului, Constantin Roibu, încearcă încă o dată să-l convingă pe selecţionerul României, Radu Voina, să preia echipa. Cu Voina pe bancă, Oltchim a jucat semifinalele Ligii Campionilor în 2009 şi finala în 2010. Anja Andersen are contract cu Oltchim pînă în vară, primind cîte 20.000 de euro pe lună!

Oficialii clubului vîlcean au mai încercat să-l abordeze de două, trei ori pe "selecţioner", dar fără succes, în timpul mandatului ungurului Peter Kovaci, predecesorul Anjei Andersen la cîrma Oltchimului.

UPDATE 11:30 Programul de azi al "vîlcencelor": teatru!

La o zi după înfrîngerea suferită pe teren propriu în faţa echipei Itxako în Liga Campionilor, Anja Andersen le va duce pe handbalistele de la Oltchim Rm. Vîlcea să vizioneze o piesă de teatru.

Duminică seara, imediat după meciul cu echipa spaniolă, daneza şi-a dus elevele la restaurant unde au sărbătorit ziua de naştere a lui Yeliz Ozel. Totodată, Anja a anunţat că nu va mai pleaca în Danemarca şi va rămîne să antreneze echipa pentru meciul care urmează.

Anja: "Avem şanse în continuare!"
Primită cu aplauze şi cu multă încredere la Oltchim, Anja Andersen a sfîrşit aseară prin a fi huiduită. Daneza i-a exasperat pe suporteri cu schimbările şi cu inovaţiile: "Pleacă şi lasă-ne, ne-ai distrus!", i-au strigat suporterii. Anja a fugit repede în vestiar şi şi-a chemat elevele la şedinţă.

Apoi, la conferinţa de presă, antrenoarea a declarat: "Considerăm acest meci ca pe un antrenament. Avem şanse în continuare la calificare!. Trebuie să ne antrenăm cît mai mult împreună şi vom reuşi să jucăm handbalul viitorului. Nu consider că fac experimente în teren, ci doar văd handbalul altfel decît alţii", a spus Anja.

Ionela Stanca: "Plec, nu mai suport!"
Pivotul Oltchimului, Ionela Stanca, a discutat după meciul de aseară cu managerul Constantin Roibu şi i-a spus că vrea să-şi rezilieze contractul cu Oltchimul. "Eu am făcut eforturi, stau departe de soţul meu ca să fac un rezultat bun şi să am performanţe. Nu mai suport, vreau să plec!", i-a spus Ionela managerului de la Oltchim. Ionela a plîns pe toată durata partidei cu Itxako, fiind la al doilea meci cînd Andersen nu o trimite să joace după întîlnirea cu Buducnost.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (88)
vera7kc
vera7kc  •  07 Martie 2011, 22:56

@anrazvan total de acord cu tine. am spus si ieri dupa meci, ca tactica anjei nu e neaparat rea, dar nu e aplicabila in Romania. Si cu atat mai putin la jucatoare deja consacrate si formate pe un anumit post. Problema de comunicare e evidenta....fetele dau din cap, semn ca inteleg, cand de fapt nu inteleg mare lucru: de aia e nevoie de antrenor roman la oltchim. cu kovacs era si mai groaznic. respect pt anja, pt ceea ce a realizat....mi s-a parut, atat cat am vazut-o, un om super......pacat ca nu a reusit mai mult....probabil in danemarca la scoala ei d handbal, tactica ei va avea succes. Aici din pacate a daunat mult echipei....nu am jucat nimic, nu am jucat asa cum am fi putut.

bdgeorge
bdgeorge  •  07 Martie 2011, 21:47
Postat de marubozu pe 07 Martie 2011, 20:58

bdgeorge, gata! Ajunge! Nu mai comenta la toata lumea! Ai poluat destul topicul pe aici, mai lasa-i si pe altii sa-si exprime parerile, fara sa aprobi sau sa respingi tu! Ti-ai exprimat parerea foarte clar, iti cunoastem pozitia, fii fericit ca ai obtinut ce ai vrut si lasa-ne in pace!

prietene dreptul la exprimare nu il ia nimeni macar din pc asta de vedere romania e o tara democratica..in alta ordine de idei si eu iti pot spune tie sa termini ca iti cunoastem pc de vedere!!! din fericire pt Oltchim tu nu ai reusit deci nu poti fii fericit..in timp ce eu judec dupa fapte si statistica (care nu minte) tu esti patimas si ai lasat asta sa-ti intunece ratiunea... te salut

anrazvan
anrazvan  •  07 Martie 2011, 21:19

Primul demis ar trebui sa fie cel ce a adus-o fara sa-i asigure un secund bun in comunicarea cu jucatoarele. S-a vazut si aseara ca Anja explica ceva dar nu toate fetele intelegeau. Daca acolo era un secund care sa o ajute la comunicare schemele ei erau mai usor intelese. Ceea ce a spus ea legat de Galca si Neagu e corect, nu e bine sa joci cu jucatoare accidentate doar pentru a forta performanta. Iar ideea ei de a schimba fetele pe posturi e o idee interesanta pentru ca o jucatoare care stie sa joace 3 posturi sa zicem cum a jucat Elisei ieri de exemplu e foarte periculoasa si greu de blocat. Sper sa se gaseasca o minte care sa rezolve aceasta problema pentru ca e nevoie de un antrenor bun!

Vezi toate comentariile (88)
Comentează