SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - BRAZILIA 25-22

În brațele fericirii » Seara de vis pentru România după victoria superbă contra Braziliei, scor 25-22

Pivotul Oana Manea îi sare în brațe Gabrielei Perianu la finalul meciului cu Brazilia
Pivotul Oana Manea îi sare în brațe Gabrielei Perianu la finalul meciului cu Brazilia

Articol de - Publicat marti, 15 decembrie 2015 00:00

După trei înfrîngeri în cea mai grea grupă, cu Spania, Norvegia și Rusia, ”tricolorele” s-au trezit exact în momentul crucial. Au făcut cel mai bun meci, au condus de la un capăt la altul și nu au mai avut căderile exasperante din partidele anterioare.

Cu cuțitul la os și bagajele aproape făcute, echipa României a avut cea mai bună reacție de supraviețuire la Mondialul din Danemarca. În fața Braziliei, echipa care pocnea de încredere după 14 partide consecutive fără înfrîngere, româncele nu s-au lăsat intimidate.

Dimpotrivă, au arătat pe teren propria tactică, bazată pe o apărare extrem de solidă, condimentată cu contraatacuri letale, pătrunderi abile și scheme care să scoată în evidență jocul extremelor. Jocul nu a mai fost focusat în jurul vedetei Cristina Neagu, ieșind la rampă celelalte "bătrîne" ale formației, Paula Ungureanu, Aurelia Brădeanu, Valentina Elisei și Adriana Nechita.

A ieșit o seară de vis în care hora bucuriei și-a făcut din nou apariția în delegația României.

Reacții din presa braziliană:

"Nimeni n-a reuşit să-i pună frînă Cristinei Neagu, cea mai bună jucătoare a lumii în 2010. Iar atacul româncelor, în clima glacială din Kolding, Danemarca, s-a combinat cu sîngele rece al lui Ungureanu, care a închis poarta. Cu acest rezultat, Brazilia spune adio bătăliei pentru un nou titlu"
Correio - Finalul unui vis

"Visul păstrării titlului a virat în coşmar. Într-o formă precoce şi dureroasă. După ce a terminat în frunte Grupa C, naţionala braziliană şi-a pierdut invincibilitatea şi a spus adio Mondialului din Danemarca după înfrîngerea în faţa României. Jucătoarele, care au plîns la final, încercau să găsească o explicaţie pentru poticnire"
O Dia - Visul s-a răsucit în coşmar

"O primă repriză îngrozitoare în faţa României, pierdută cu 8-13, nu a putut fi recuperată. S-a spus adio acestui campionat mult mai repede decît era de aşteptat. Explicaţia pentru înfrîngere stă în greşelile din apărare şi în deruta din atac" Folha de Sao Paulo - Cel mai prost rezultat din 2009

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează