SPORTURI  »  HANDBAL  »  MKB VESZPREM-HCM CONSTANŢA, AZI, ORA 18:15, ÎN DIRECT PE DIGISPORT 1

În numele lui Marian » HCM Constanţa şi MKB Veszprem vor juca azi cu gîndul la "Păsărilă"

Sadoveac va fi din nou faţă în faţă cu Carlos Reinaldo Perez, ungurul de origine cubaneză, care continuă să joace la 41 de ani // Foto: Raed Krishan
Sadoveac va fi din nou faţă în faţă cu Carlos Reinaldo Perez, ungurul de origine cubaneză, care continuă să joace la 41 de ani // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 09 februarie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 08 februarie 2013 21:06

Patru ani au trecut de la moartea regretatului pivot Marian Cozma.

La patru ani şi o zi de la moartea tragică a lui Marian Cozma, survenită într-o noapte blestemată de 8 februarie, regretatul pivot român va fi din nou comemorat la Veszprem. Fosta sa echipă, campioana Ungariei, joacă azi cu HCM Constanţa în grupa B a Ligii Campionilor.

La Veszprem, între timp, s-au făcut multe modificări. Mulţi din prietenii lui Marian, precum Dejan Perici, Zarko Sesum, Marko Vujin, Nikola Eklemovici sau Evgheni Luşnikov, au plecat. Nici antrenorul Lajos Mocsai nu mai e. Au rămas însă fraţii Ivancsik, Carlos Perez, sîrbul Uros Vilovski.

Cînd vor intra azi pe teren, se vor gîndi măcar pentru o secundă la " Păsărilă". Mai ales că, acolo, deasupra tabelei de marcaj, tricoul cu numărul 8 a rămas de patru ani agăţat. Şi urmăreşte toate meciurile echipei lui Marian.

"Parcă Dumnezeu a făcut ca o echipă din România să joace cu Veszprem la exact patru ani distanţă de la moartea lui Marian! Vom juca şi cu gîndul la el. Sper să facem o figură frumoasă", a declarat directorul executiv de la HCM Constanţa, Nurhan Ali.

A treia favorită la Ligă
Veszprem are un sezon excelent. Şapte succese în grupă din şapte partide, victorii la Kiel şi Atletico Madrid. Campioana Ungariei e creditată, de altfel, ca a treia favorită la cîştigarea Ligii, după Kiel şi Barcelona.

Antrenorul spaniol Carlos Ortega are o echipă de cinci stele, cu vedete precum Chema Rodrigues, Laszlo Nagy, Mirko Alilovici sau Garcia Ugalde.

Constanţa nu speră la prea multe de la meciul din Ungaria. "Maghiarii sînt deja calificaţi, poate vor juca puţin mai relaxat şi am putea profita. Ar fi extraordinar să putem obţine măcar un punct, ne-ar ajuta mult şi ne-ar oferi un moral fantastic pentru partida decisivă de la Celje", a declarat portarul Mihai Popescu.

6-0 conduce Veszprem în disputa cu echipele din România. Dinamo, Steaua şi Constanţa nu au cîştigat niciodată împotriva ungurilor

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
cartgrigorescu
cartgrigorescu  •  09 Februarie 2013, 12:13

Nici Carlos Perez nu mai e. S-a transferat la arabi. Cine scrie aceste articole??? Nu stie nimic. Veszprem va castiga sigur. Cum dealtfel toate echipele maghiare (de club, nationala) indeferent de sport au cam castigat in ultima vreme (hochei, fotbal, handbal, polo). Atat la baieti cat si la fete.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează