SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ

Începe lupta la titlu » Dinamo pornește cu prima șansă și în acest play-off

Articol de - Publicat luni, 03 aprilie 2017 00:00

Dinamo, echipa care a câștigat detașat sezonul regulat, pornește cu prima șansă și în acest play-off. 

Campioana României va juca împotriva celor de la Dunărea Călărași, echipa care a prins pe ultima sută de metri locul 8.

Dueluri foarte echilibrate se anunță însă cele dintre Potaissa Turda și Poli Timișoara, dar și dintre HC Odorhei și Dobrogea Sud Constanța. Campionatul trecut, turdenii și timișorenii au jucat finala mică a campionatului, bănățenii având câștig de cauză. Și Vasluiul poate pune probleme vicecampioanei CSM București, mai ales că a mai câștigat la București.

Și-au împărțit victoriile

De altfel, în sezonul regulat, în afară de Dinamo, care a trecut, 32-28, la București de Călărași și a remizat în deplasare, 29-29, celelalte echipe și-au împărțit victoriile. Odorhei-Constanța a fost 30-31 pe Litoral și 31-27 în retur, în Turda-Timișoara au fost victorii categorice ale gazdelor: 28-20 pe Bega, 31-25 în Ardeal. Rezultate surprinzătoare au fost la Vaslui-CSM București. Moldovenii au câștigat la București, 26-25, iar echipa Lui Zvonko Sundovski și-a luat revanșa în retur, 27-22.

Programul primelor partide din play-off

  • 4 aprilie, ora 18:45 HC Odorhei-HC Dobrogea Sud Constanța (Digi/Dolce)
  • 5 aprilie, ora 16:00 CSM București-HC Vaslui (TVR)
  • 5 aprilie, ora 18:00 Potaissa Turda-Poli Timișoara (netelevizat)
  • 5 aprilie, ora 18:15 Dinamo București-AHC Dunărea Călărași (Digi/Dolce)
    * se joacă după sistemul cel mai bun din trei meciuri

Steaua, la retrogradare

Echipele clasate pe ultimele 5 locuri în clasament vor juca în play-out, după sistemul fiecare cu fiecare, ținându-se însă cont de rezultatele dintre ele, din sezonul regulat. Astfel, în acest moment, în clasament conduce CSU Suceava, 18 puncte, urmată de CSM Focșani 16p, Steaua 15p, CSM Făgăraș 7p și CSM Satu Mare 1p. Ultima formație va retrograda direct, iar locurile 11 și 12 vor susține un baraj de promovare-retrogradare cu locurile 2 din cele două serii de Divizia A.

Etapa 1 (8 aprilie):

  • CSM Focșani-CSM Satu Mare
  • CSA Steaua București-CSM Făgăraș
  • CSU Suceava stă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează