SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Întăriri pentru Ligă » Dinamo a început achizițiile cu gândul la grupele Ligii Campionilor

Daniel Bera a jucat în Ligă, sezonul trecut, cu Minaur Baia Mare FOTO Alex Nicodim
Daniel Bera a jucat în Ligă, sezonul trecut, cu Minaur Baia Mare FOTO Alex Nicodim

Articol de - Publicat sambata, 18 iunie 2016 00:00

”Câinii” au transferat doi internaționali iranieni și doi români

Dinamo București se întoarce după 11 ani în grupele Ligii Campionilor. După ce a câștigat Liga Națională, campioana României se pregătește de cea mai importantă competiție intercluburi. "Avem nevoie de un lot superior celui de anul trecut, atât numeric, cât și valoric", declara antrenorul Eliodor Voica imediat după terminarea sezonului.

Doi frați din Iran

Și "câinii" s-au pus pe treabă. Ieri, conducerea alb-roșiilor a anunțat parafarea a patru jucători noi, doi "stranieri" și doi internaționali români. Dinamo a reușit să aducă doi handbaliști din naționala Iranului, frații Esteki, dar și doi internaționali români: Alin Șania, care a jucat ultima dată la Dunărea Călărași, și Daniel Bera, extrema stânga de la Minaur Baia Mare.

Allahkaram Esteki (28 de ani) și Sajad Esteki (26 de ani) sunt titulari de bază în naționala Iranului, cu care au participat la Mondialul din Qatar din 2015.

Allahkaram vine din campionatul Franței, evoluând ultima dată pentru Montpellier, fiind un jucător de 1,94 metri. Fratele său e inter stânga și a jucat în Bundesliga, la TVB 1898 Stuttgart.

"Sunt doi jucători valoroși. Pe Allahkaram l-am văzut încă din iarnă, la Montpellier. Este un jucător complet, care ne aduce un plus datorită faptului că are experiență. Cu siguranță frații Esteki ne vor ajuta în sezonul următor, când vom avea jocuri multe", a declarat Eliodor Voica.

Doi români, doi ani

Dinamo a mutat și din Liga Națională. A obținut semnăturile a doi internaționali români: Alin Șania (33 de ani) și Daniel Bera (26 de ani). Primul va suplini plecarea din apărare a francezului Ibrahima Diaw, care a părăsit Dinamo, iar cel de-al doilea va întări postul de extremă stânga, acolo unde mai evoluează Alexandru Asoltanei.
Pe lângă noii transferați, și-au prelungit contractele cu Dinamo și Alireza Mousavi, Daniel Savenco și Marius Mocanu.

Secundul lui Xavi Pascual

Dinamo a anunțat că antrenorul principal al echipei, fostul internațional Eliodor Voica, va ocupa și funcția de secund la naționala masculină al tehnicianului Barcelonei, Xavier Pascual. "Este o onoare pentru mine să lucrez cu Pascual. Știu însă că nu va fi o misiune ușoară", a declarat Voica. Prima acţiune oficială a lotului va avea loc în toamnă, când vor debuta grupele preliminare de calificare la Euro 2018.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează