SPORTURI  »  HANDBAL  »  INTERVIU

Interviu cu Gheorghe Tadici, la împlinirea a 62 de ani » Ce surpriză i-au făcut fetele de la lot

Gheorghe Tadici împreună cu elevele sale la Mondialul din Serbia 2013, după victoria contra Ungariei // Foto: Marius Ionescu
Gheorghe Tadici împreună cu elevele sale la Mondialul din Serbia 2013, după victoria contra Ungariei // Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat vineri, 28 martie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 28 martie 2014 00:23

Gheorghe Tadici şi-a sărbătorit ieri ziua de naştere. Azi, selecţionerul "naţionalei" feminine aşteaptă un cadou de la echipă la meciul amical cu Germania, de la Baia Mare, de la ora 19:30, direct Digi 2.

Gheorghe Tadici a împlinit ieri 62 de ani. I-a sărbătorit în cantonamentul echipei naţionale, la Baia Mare, acolo unde România va juca, azi şi mîine, două partide de verificare în faţa Germaniei. Selecţionerul a scos aseară echipa la un restaurant şi a ciocnit un pahar de şampanie cu fetele şi colaboratorii săi.

- Domnule Tadici, la mulţi ani! Încă o zi petrecută în cantonament. A cîta?
- Cine mai ştie? De cînd mă ştiu, în perioada asta, ori am fost cu fetele de la echipa de club, ori cu cele de la echipa naţională, cît am fost selecţioner.

- Ce aţi primit cadou de ziua dumneavoastră?
- Fetele mi-au făcut o surpriză, m-au invitat în oraş. Au găsit ele un local în Baia Mare. Ele m-au invitat, eu plătesc! (rîde) Nu e pagubă. Am deschis două sticle de şampanie, am ciocnit şi ne-am urat cîte şi mai cîte. Nu vreau altceva decît să fiu sănătos. Iar lor le-am spus că aştept drept cadou evoluţii cît mai bune la meciurile cu Germania.

- Apropo de Germania, ele sînt cu echipa aproape completă, dumneavoastră aveţi multe absenţe. Va fi greu să le învingeţi?
- Sînt doar două meciuri amicale, nu acesta e obiectivul. Sigur că e mult mai greu să depăşeşti Germania în astfel de condiţii. Ei sînt cu ehipa de la Mondialul de anul trecut. Le-au pierdut pe Woltering, care am înţeles că s-a lovit la umăr, şi pe Althaus, care a suferit o entorsă. În rest, vin cu toate vedetele. Noi, în schimb, am chemat jucătoare noi, gen Tudor, Janina Luca, Oltean. Dar avem nevoie de astfel de stagii pentru omogenizare, pentru organizare tehnico-tactică.

- Miercuri, Norvegia a învins Belarus, în grupa României, doar cu 33-29. V-a surprins rezultatul?
- Pe mine nu! Eu am tot spus că Belarus nu e o echipă slabă, că a crescut mult în valoare. Are o linie de 9 metri valoroasă, pivot bun, poartă la fel.

- Vă temeţi că poate produce o surpriză în faţa Norvegiei, duminică, la retur?
- Sincer, da, mă tem! Norvegia e calificaă, nu mai e interesată. Dacă le menajează pe Loke şi pe Herrem, are probleme. Şi apoi noi trebuie să batem de două ori Belarusul. Dar o să vedem ce se va întîmpla. De altceva sînt îngrijorat.

- De ce anume?
- De faptul că acum e pauză în campionat. Stăm o lună fără să jucăm şi apoi vom avea în trei săptămîni nouă meciuri. Vă daţi seama ce fresh vor veni jucătoarele la echipa naţională pentru meciurile cu Belarus? Dar aşa se întîmplă cînd antrenorii nu sînt consultaţi!

- Aţi mai discutat despre situaţia dumneavoastră la cîrma echipei naţionale?
- Nu! Am spus-o şi repet. Eu îmi văd de treabă, am obiectiv să calific echipa la Europene, dar ţelul meu este Olimpiada de la Rio. Dacă nu mai sînt dorit, voi pleca! Nu ţin de scaun, nu am făcut-o niciodată!

26-23 a învins Germania pe România anul trecut, în decembrie, la Mondialul din Serbia

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
superfan1
superfan1  •  30 Martie 2014, 01:16

La multi ani, dle Tadici ! Va respect mult pentru tot ce a insemnat hanbalul romanesc pentru dvs si ce ati facut pentru el dar mai ales pentru ce ati facut cu si pentru Oltchim, echipa de suflet a tatalui meu, sa-L ierte Dumnezeu !!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează