SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - CROAŢIA 27-28

INTERVIU Oana Manea nu şi-a revenit după înfrîngerea cu Croaţia! » Dezamăgire fără margini

Oana Manea nu şi-a revenit după înfrîngerea cu Croaţia (Foto: Marian Ionescu)
Oana Manea nu şi-a revenit după înfrîngerea cu Croaţia (Foto: Marian Ionescu)

Articol de - Publicat miercuri, 14 decembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 13 decembrie 2011 22:29

La 24 de ore după jocul cu Croaţia, Oana Manea nu s-a trezit din visul urît legat de părăsirea Campionatului Mondial.

Era un Campionat Mondial în care handbalistele românce îşi puseseră mari speranţe. Chiar dacă multe jucătoare de bază din echipa României lipseau de pe listă, cele care au venit în Brazilia şi-au dorit mult să facă un nou turneu final. Pînă la urmă nu a fost să fie, România a pierdut cu Croaţia, în optimi, şi a fost trimisă acasă de timpuriu. Oana Manea, pivotul echipei noastre, vorbeşte despre evoluţia României la acest turneu final şi despre marea dezamăgire provocată suporterilor formaţiei.

- Oana, cît de mare e dezamăgirea după acest Mondial?
- E foarte mare, e îngrozitor, După meciul cu Croaţia nu am reuşit să dorm deloc. Nici acum nu-mi vine să cred că am fost eliminate. Îmi dădeam seama doar cînd mă întîlneam prin hotel cu croatele. Nu-ţi spun că-mi venea să le iau la bătaie, dar ce vină au ele? Noi sîntem principalele vinovate.

- Ce i-a lipsit echipei României la acest turneu final ca să ajungă mai sus?
- Multe au lipsit. Poate dacă am fi început competiţia mai motivate, mai hotărîte, am fi căpătat alt tonus. Şi cred că ne-a lipsit şi puţină şansă. O echipă fără noroc nu poate ajunge sus. Dar parcă pe noi ghinionul ne pîndeşte.

- Meciul cu Croaţia l-aţi revăzut? Aţi discutat ultimele faze controversate?
- Dar ce mai trebuie să văd meciul? Am fiecare fază în minte de parcă acum ar avea loc. În ultimele faze am fost dezavantajate clar. Două goluri valabile, la Mika şi Adina, şi o ultimă fază la care doar arbitrii din Suedia au ştiut ce au fluierat. Dar nu de asta am părăsit noi competiţia. Doar noi sîntem vinovate.

- Poate dacă portarii ar fi apărat mai bine...
- Nu-mi critic colegele. Atît au putut, atît au făcut. Toate am dat tot ceea ce am putut în acel moment.

- Genunchiul accidentat e mai bine?
- Să zicem, deşi nu sînt deloc sigură pe el. Cînd ajung acasă trebuie să lucrez special pentru întărirea ligamentului.

- Cum crezi că veţi fi primite acasă de suporteri, de oamenii care aşteptau multe de la voi?
- Au motive întemeiate să fie supăraţi. Le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de noi, la bine şi la greu. Au fost şi cei care ne-au dat mesaje de încurajare. Toţi trebuie să înţeleagă că am făcut tot ce era omeneşte posibil. Ne pare foarte rău că i-am dezamăgit.

- Mai avem o şansă de a merge la Olimpiadă. Ne agăţăm de ea?
- Normal, nu am fost la nici o ediţie a Jocurilor Olimpice şi-mi doresc enorm acest lucru. Să aşteptăm acum să vedem ce echipe vom întîlni, poate se vor reface pînă atunci şi jucătoarele accidentate, poate vom fi mai în formă şi va fi altceva.

- Brazilia ce impresie ţi-a lăsat?
- Crezi că am avut timp să vedem ceva? De la sală la hotel şi înapoi. Am intrat în magazine să ne cumpărăm detergent ca să ne spălăm echipamentul. E soare, cald în Brazilia, ar fi trebuit să fie bine, dar rămîn cu un gust amar. Cînd nu ai rezultate, de nici un loc nu-ţi aduci aminte cu plăcere.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
vera7kc
vera7kc  •  15 Decembrie 2011, 12:34

Oana, ai jucat exceptional cu Croatia. Ai aratat ca esti un pivot adevarat de valoare mondiala. Sa continui asa si o sa ajungi departe de tot. Multa bafta fetelor&noi va iubim indiferent de ceea ce se intampla!

ceaiuri
ceaiuri  •  14 Decembrie 2011, 16:01

oana daca ai invata sa te si aperi(la ultimile faze ai fost chiar in centru..nici pe intermediar unde stai deobicei)dar eu zic ca la acest sport stam bine

handbaltotal
handbaltotal  •  14 Decembrie 2011, 13:01

Este momentul sa scapam de antrenori romani de 60 si 70 de ani cu mentalitate de era dinozaurilor . Urmatorul ar trebui sa fie Vlad Caba sau un antrenor strain Muller . Ryde etc. Cu un antrenor bun roman sau strain aceasta echipa era deja Campioana Olimpica , Mondiala si Europeana.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează