SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Întîlnire emoţionantă » Campionii mondiali la handbal au sărbătorit titlurile cucerite în 1964 şi 1974

Gheorghe Gruia i-a făcut pe foștii colegi să rîdă // Foto: Cristi Preda
Gheorghe Gruia i-a făcut pe foștii colegi să rîdă // Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 16 aprilie 2014 00:00 / Actualizat marti, 15 aprilie 2014 22:17

Campionii mondiali s-au întîlnit ieri pentru a sărbători împlinirea a 50, respectiv 40 de ani de la cucerirea titlurilor din 1964 şi 1974. Cu mulţi ani în urmă dominau handbalul masculin mondial. Erau tineri, vînjoşi şi în plină glorie, însă timpul nu iartă pe nimeni.

Anii au trecut, ridurile s-au înmulţit, iar amintirile sînt cele care îi adună acum şi nu vreun meci de handbal. Ieri, 26 de campioni mondiali alături de antrenorul Nicolae Nedef s-au strîns să amintească tuturor că odată România a fost prima în lume. Au trecut 50 de ani, respectiv 40 de la două performanţe de răsunet.

Cristian Gaţu, fostul preşedinte al FRH şi dublu medaliat cu aur în 1970 şi 1974, a avut ideea să-i strîngă din nou pe toţi laolaltă. "Am vrut să fac această întîlnire pentru că de la an la an ne împuţinăm, recent l-am pierdut pe Gheorghe Licu. 13 dintre noi ne-au părăsit. De aceea e bine să ne reîntîlnim cînd puteam, ne face plăcere să ne revedem. Le mulţumesc celor care au venit de departe, tocmai din Mexic, Spania sau Germania", a spus Gaţu.

Gheorghe Gruia, la 74 de ani, a venit din Mexic pentru a fi alături de foştii săi coechipieri. "Noi sîntem dinozaurii handbalului, Dinozaurii erau animale puternice, la fel cum eram şi noi ca echipă, din păcate ei au dispărut şi noi sîntem pe cale de dispariţie", a spus dublul campion mondial din 1964 şi 1970.

Reîntîlnirea celor 26 de foşti handbalişti nu s-a terminat aseară. Azi, ei vor participa la o slujbă de pomenire a celor dispăruţi, apoi vor fi primiţi de preşedintele Traian Băsescu, iar ziua se va încheia cu o petrecere acasă la omul de afaceri Cristian Ţînţăreanu.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
salaaurel
salaaurel  •  17 Aprilie 2014, 10:00

Cinste lor,cinste gloriilor sa aveti parte de sanatate si fericire. Va stimam.

salaaurel
salaaurel  •  17 Aprilie 2014, 09:57

Gruia a fost cel mai bun marcator al handbalului romanesc ,dar cel mai bun handbalist este si va ramane cred multi ani sau poate vesnic inegalabilul Cristian Gatu.

handsport
handsport  •  16 Aprilie 2014, 11:15

poate aveti si o fotografie cu cei care au fost la aceasta întîlnire? multumesc anticipat!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează