SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM CONSTANŢA-POTAISSA TURDA 30-23

Invincibila Constanţa! » HCM, o nouă demonstraţie de forţă: 30-23 cu Potaissa Turda

Laurentiu Toma, în duel cu Cristian Adomnicăi, a fost principalul marcator al gazdelor, cu 8 goluri // Foto: Marian Muscalu (Telegraf Constanţa)
Laurentiu Toma, în duel cu Cristian Adomnicăi, a fost principalul marcator al gazdelor, cu 8 goluri // Foto: Marian Muscalu (Telegraf Constanţa)

Articol de - Publicat joi, 06 februarie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 05 februarie 2014 23:27

Campioana a cîştigat clar debyul cu echipa ardeleană care s-a ţinut scai 15 etape, avînd acelaşi număr de puncte şi nici o înfrîngere!

HCM Constanţa şi Potaissa Turda s-au întîlnit aseară în derbyul Ligii Naţionale, cele două echipe avînd aceeaşi linie de clasament după primele 15 etape: 13 victorii şi 2 egaluri. Disputa părea disproporţionată, campionii avînd un lot mult mai echilibrat şi mai sonor.

Lucru confirmat de primele 16 minute, cînd Popescu, Csepreghi, Şimicu şi ceilalţi "marinari" s-au distanţat la 9-3 pe tabelă! Ce a urmat e de-a dreptul incredibil. Turda a strîns rîndurile şi a arătat că nu e întîmplător în fruntea clasamentului. A marcat de 9 ori consecutiv şi a preluat conducerea, 12-9. La pauză s-a intrat pe picior de egalitate, 14-14.

"Locul 1 e al Constanţei!"
Turda a mai rezistat 10 minute din partea a doua, distanţîndu-se chiar la 18-15. Portarul Szopka a făcut minuni între buturi, dar nu a fost de ajuns. Toma, Şimicu, Csepreghi au făcut ordine pe semicerc.

S-au desprins la 26-20 şi au cîştigat la final cu 30-23. "Nu ne-am gîndit nici un moment la primul loc. Obiectivul nostru este să trecem de primul tur din play-off. Locul întîi e al Constanţei, clar!", a declarat Horaţiu Gal, antrenorul de la Turda.

Constănţenii au şi ei un alt obiectiv. "Cred că primul loc l-am cîştigat, în sezonul regulat, dar acum ne propunem să nu mai pierdem nici un punct pînă la final", a spus interul Alexandru Şimicu.

HCM are acum trei puncte peste Turda, 44 faţă de 41, continuîndu-şi supremaţia în handbalul românesc concretizată prin ultimele cinci titluri consecutive de campioană.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează