SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA-KOSOVO, 18:30, DIGISPORT 1

Kosovo. Care Kosovo? România va evolua astăzi în preliminariile pentru Euro 2018 în faţa unui stat pe care nu-l recunoaşte

Articol de - Publicat miercuri, 29 octombrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 28 octombrie 2014 19:40

Naţionala masculină a României întîlneşte azi Kosovo, în preliminariile Euro 2018. "Tricolorii" au ajuns în ultima grupă valorică şi joacă în faţa unui stat pe care România nu-l recunoaşte!

Reprezentativa masculină a României, de patru ori campioană mondială în trecut, a ajuns în cel mai jos punct posibil pe harta handbalului european. "Tricolorii" sînt în ultima grupă valorică şi nu mai pot ajunge la Euro 2016 şi Mondialele din 2015 şi 2017! Azi încep însă re-recalificările pentru Campionatul European din 2018! Din 1996 România nu a mai reuşit să se califice la un Campionat European! 10 ediţii s-au scurs de atunci fără ca România să poată intra între primele 16 echipe.

"Mai jos nu se poate, trebuie să ne ridicăm!"
Aihan Omer a preluat "naţionala" masculină pentru al treilea mandat. Tehnicianul care a dus România la Mondialul din 2009 e încrezător. "Nu mai vreau să fim ultima găină din Europa. Mai jos nu putem ajunge, dar de acum trebuie să ne ridicăm", a spus antrenorul de la Dunărea Călăraşi, cel care a fost campion al României cu Minaur Baia Mare, Fibrex Săvineşti şi HCM Constanţa, dar a cîştigat şi de trei ori consecutiv Challenge Cup, cu UCM Reşiţa.

Kosovo, la primul meci

"Tricolorii" vor debuta azi, la ora 18:30, împotriva Kosovo, un stat căruia i-a fost recunoscută independenţa faţă de Serbia în 2008. Între cele cinci state membre ale Uniunii Europene care au spus "NU" Provinciei Kosovo se numără şi România, alături de Cipru, Spania, Grecia şi Slovacia. În aceste condiţii, la meciul de azi, din sala Dinamo, nu va fi arborat steagul Kosovo, iar jucătorii nici nu vor putea asculta imnul naţional! "

Kosovo se află în faţa primului meci internaţional din istorie, returul fiind programat pe 1 noiembrie, la Priştina. Din aceeaşi grupă mai face parte şi Italia, doar prima clasată obţinînd calificarea în turul al doilea al calificărilor. "Nu ştim nimic de adversari, dar pe noi ne interesează jocul nostru. Trebuie să arătăm că este o schimbare la naţionala României şi că dorim altceva de acum încolo", a declarat selecţionerul Aihan Omer.

Se mută din Bucureşti!
Aihan Omer a ameninţat şi că "naţionala" se va muta să joace meciurile în provincie dacă în Bucureşti spectatorii nu vor veni la meciuri. "Dacă sala nu e plină şi nu avem susţinere, ne vom duce acolo unde publicul va fi al optulea jucător. Măcar 1.200 de oameni ar putea veni la un meci de handbal şi în Bucureşti", a declarat Omer.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
ortega
ortega  •  30 Octombrie 2014, 09:18
Postat de rampage_roar pe 29 Octombrie 2014, 12:01

tu cu ce pasaport ai intrat in Romania cel de ungur sau cel de roman?

Mătha trebuie să știe , că o călăream atunci ...

oaeaspurcata
oaeaspurcata  •  29 Octombrie 2014, 21:15

Azi cu Kosovo, in curand vom fi nevoiti sa jucam si cu Transnistria, Nagorno Karabah, Abhazia, Republica Donetk, Gagauzia. Din punctul asta de vedere sunt pro separatisti : Macar pe-astia sa-i mai batem la handbal masculin si daca se mai inscriu si Scotia, Irlanda, Irlanda de Nord, Tara Galilor(tari sau regiuni 0 in handbal), Catalunya, Tirol poate vor fi obligati cei de la EHF sa mareasca nr. de participante la turneele finale ca sa avem si noi o sansa in plus :)))

magura
magura  •  29 Octombrie 2014, 16:31
Postat de ortega pe 29 Octombrie 2014, 10:36

Cu ce pașapoarte or fi intrat pseudo-albanezii ăștia în România ? Sârbești ? Kosovare n-aveau cum , nu există în baza de date a MAI , bălăria asta de așa-zis stat ... Trebuia ca autoritățile să-i trateze cu flit pe albanezi ...

Te macina rau chestia asta? Oare cu ce or fi intrat... Ce griji ai si tu... :)))

Vezi toate comentariile (6)
Comentează