SPORTURI  »  HANDBAL  »  CE U19 FEMININ / ROMÂNIA-UNGARIA 20-24

Li s-a urcat la cap! România a pierdut al doilea meci în Spania și nu mai are șanse de calificare

Articol de - Publicat sambata, 25 iulie 2015 00:00

România s-a făcut de rîs la Campionatul European sub 19 ani, de la Valencia (Spania).

Venind din postura de campioane mondiale sub 18 ani, titlu cîștigat anul trecut în Macedonia, "tricolorele" erau cotate cu șanse mari la medalii și la întrecerea continentală. Numai că evoluția lor a fost una sub așteptări.

"Vedete" peste noapte

După 24-31 cu Franța, România a pierdut clar și jocul cu Ungaria, de ieri, 20-24. Dacă împotriva Franței, "tricolorele" au condus la pauză și au dat speranțe suporterilor, în disputa de aseară, elevele lui Aurelian Roșca au fost depășite din primul minut și pînă în ultimul minut.

Doar portarul Isabela Roșca și pivotul Lorena Ostase au jucat ceva mai bine, încercînd să-și motiveze colegele. Nu au avut însă pe cine.
Principalele artizane la turneul final de anul trecut, cele care au marcat mai mult de jumătate din golurile campioanei mondiale în Macedonia, Bianca Bazaliu și Cristina Laslo, au fost de nerecunoscut în Spania. Bazaliu a avut ieri un procentaj de numai 23 la sută la aruncările de la distanță, irosind 10 mingi! Laslo a marcat și ea doar de două ori, cu un procentaj de 33 la sută!

Ca și în primul joc, extremele au jucat și ele foarte prost.

Șanse zero la calificare

Rezultatele de pînă acum nu mai conferă României nici o șansă la ieșirea din grupă. Mai mult, nici măcar locul 3 nu va mai putea fi prins de "tricolore". În aceste condiții, România rămîne să se bată pentru locurile 9-16. Duminică, de la ora 18:00, Suedia va întîlni echipa României, nordicele cîștigînd la scor atît în fața Ungariei, cît și a Franței!

CLASAMENT GRUPA C

1. Suedia 4p
2. Ungaria 2p
3. Franța 2p
4. România 0p
Ultimele meciuri: Suedia-România, Franța-Ungaria

România 20

Ostase 5 goluri, Bazaliu 4, Dindiligan 2, Seraficeanu 2, Laslo 2, Ilie 2, Carasol 1, Polocoșer 1, Craiu 1. Antrenor: Aurelian Roșca

Ungaria 24

Monori 5, Feluvegi 5, Gerhath 2, Hamori 2, Harsfalvi 2, Horvath 2, Bouti 1, Dioszegi 1, Elo 1, Kemeny 1, Pasztor 1, Pinter 1. Antrenor: Gyorgy Papp

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
r.a.i.
r.a.i.  •  25 Iulie 2015, 15:46

GJKL

mplttev
mplttev  •  25 Iulie 2015, 10:44
Postat de Andronic Popovici pe 25 Iulie 2015, 10:02

Intrbare: cate jocuri au avut in picioare in echipele lor ,lotul prezentat ?

N-au avut prea multe. Și, mai mult, ele nu sunt susținute și promovate la echipele de club. Joacă din an în paște. Ăsta e adevăratul motiv pentru jocul atât de slab. N-au meciuri în primul eșalon. Să ne uităm la jucătoarele care au câștigat campionatul mondial. Au fost trecute pe tușă în loc să fie prezente cvasipermanent la echipele lor de club. Așa se face la noi promovarea tinerilor.

1581870215401957
Andronic Popovici  •  25 Iulie 2015, 10:02

Intrbare: cate jocuri au avut in picioare in echipele lor ,lotul prezentat ?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează