SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL

Lotul naţional de handbal a fost împiedicat de o stewardesă să prindă un avion: "Şi-au bătut joc de noi!"

Adriana Nechita şi coechipierele ei au făcut naveta în ultimul timp, spre aeroport
Adriana Nechita şi coechipierele ei au făcut naveta în ultimul timp, spre aeroport

Articol de - Publicat miercuri, 04 decembrie 2013 00:00 / Actualizat marti, 03 decembrie 2013 20:05

Scandal monstru între Federaţia Română de Handbal şi Tarom. Compania aeriană nu a aşteptat lotul naţional de handbal feminin din Franţa, "tricolorele" fiind nevoite să piardă noaptea între hotel şi aeroport.

"Naţionala" feminină a României s-a întors luni seara din Franţa, de la turneul amical de la Paris. A ajuns pe aeroportul "Henri Coandă" la ora 20:20, cu o oră şi cinci minute întîrziere faţă de ora programată. "Am plecat cu întîrziere de la Paris", au dezvăluit jucătoarele.

La ora 21:15, "tricolorele" aveau legătură spre Timişoara. "Ne-am grăbit să ne luăm bagajele, am alergat spre plecări, dar acolo ne-am lovit de opacitatea unei doamne Chiriţă!", a dezvăluit selecţionerul Gheorghe Tadici.

"Comandantul aeronavei ne-a spus că aşteaptă, autobuzul care ducea la scara avionul ne aştepta, dar nu a vrut doamna respectivă să ne mai ia bagajele", a adăugat selecţionerul.

"Trebuia să veniţi cu o oră şi jumătate înainte!"
"Doamna stewardesă le-a spus membrilor lotului: «Trebuia să veniţi cu o oră şi jumătate înainte!». «Doamnă, dar acum am aterizat», au încercat să spună componentele lotului. «E vina Air France, nu a noastră», a venit explicaţia doamnei Carmen Chiriţă, însoţitoarea de bord!", a povestit şi Cristian Gaţu, preşedintele FRH. Şeful handbalului românesc e contrariat.

"Nu e vorba de lotul naţional. Orice călător ar fi fost în locul nostru, trebuia ajutat! Nu să fii certat de o funcţionară care e plătit din banii noştri", a adăugat Gaţu. "Asta se întîmplă pentru că trăim într-o ţară de doi lei", a spus dezamăgit fostul dublu campion mondial.

Le-au pus la dispoziţie charter
Planul echipei naţionale a fost total dat peste cap. "La Timişoara aveam cazare plătită, eram aşteptaţi la cină, după atîta drum! Am mers însă la un hotel de lîngă aeroport şi oamenii ăia s-au dat peste cap să ne ofere ceva de mîncare la 12 noaptea", a explicat Tadici.

Cristian Gaţu a depus o plîngere la conducerea Tarom. Dîndu-şi seama de greşeală, probabil, compania aeriană a pus la dispoziţie un charter ieri de dimineaţă, echipei naţionale, care a ajuns în cele din urmă la Timişoara.

"E păcat că s-au întîmplat aceste lucruri. Fetele nu aveau nevoie de o noapte pierdută, a trebuit să ne trezim la 4:30. Oboseala se acumulează după atîtea drumuri şi noi avem nevoie să fim la capacitate maximă înainte de debutul la Mondiale", a încheiat Tadici.

Amical cu Tunisia
Reprezentativa României va juca azi, de la ora 18:30, la Timişoara, ultima partidă de verificare înaintea debutului la Campionatul Mondial. "Tricolorele" vor întîlni campioana Africii, Angola, naţională asemănătoare ca stil de joc Tunisiei, formaţia pe care România o va întîlni în primul joc în grupa de la Novi Sad. Angola a participat în week-end la turneul de la Vrnjacka Banja, învingînd acolo Macedonia (31-24), dar şi Croaţia (29-26). A fost învinsă însă de gazda Mondialului, Serbia (34-21).

Tolnai o înlocuieşte pe Nichita
Gheorghe Tadici a făcut deja o primă schimbare în lotul României înainte de debutul la Campionatul Mondial. Portarul de la SCM U Craiova, Mirela Nichita, s-a accidentat, suferind o ruptură musculară la inghinali. În locul ei a fost chemată de urgenţă Talida Tolnai, de la Krim Ljubljana.

Tadici va stabili lotul de 16 cu care va aborda campionatul din Serbia azi, după amicalul cu Angola. El are la dispoziţie în acest moment 18 jucătoare, după ce Eliza Buceschi a fost şi ea convocată.

2 zile au mai rămas pînă la debutul Campionatului Mondial de handbal din Serbia. România va intra însă în competiţie peste trei zile, contra Tunisiei

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
alenb
alenb  •  04 Decembrie 2013, 21:50

articol slab. Daca nu era bilet intreg Paris- Timisoara (si nu era cazul aici), cursa Tarom nu avea nici un motiv sa-i astepte. Cu ce drept erau intarziati ceilalti calatori, doar ca veneau tadici, gatu si nationala de handbal? regulile sunt reguli. Au aterizat la 20.20, practica in intrat in posesia bagajelor pe la ora 21:00 iar avionul spre Timisoara era la 21:15.

mishu_74
mishu_74  •  04 Decembrie 2013, 19:35

Ce chestie. Adica pleaca din Paris si trebuie sa ajunga la Timisoara. Si ei iau bilet doar pana la Bucuresti apoi vroiau sa-si mai ia unul pana la Timisoara. Pai astia circula pentru prima data cu avionul?Puteau lua direct Paris - Timisoara si faceau o escala in Budapesta de ex. Costa si mai putin si ajungeau si mai repede. Dar nah, la romani e grele judecatile...

handbaltotal
handbaltotal  •  04 Decembrie 2013, 16:31

CM din Serbia este transmis doar de Dolce Sport ???

Vezi toate comentariile (12)
Comentează