SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - UNGARIA 27-21

Luminiţa Huţupan Dinu: "Românii să aibă încredere în noi!"e handbal 2008

Articol de - Publicat miercuri, 03 decembrie 2008 00:00

Incontestabil jucătoarea meciului cu Ungaria a fost portarul "naţionalei" României, Luminiţa Huţupan Dinu. La 37 de ani, Luminiţa a vrut după Jocurile Olimpice de la Beijing să se retragă din prima reprezentativă, dar a fost în cele din urmă convinsă de noul antrenor, Radu Voina, să mai vină la Campionatul European din Macedonia.

"Meriţi mai mult, te poţi retrage după un rezultat bun, ştiu că ai valoare", i-a spus atunci Radu Voina. Luminiţa s-a întors şi rezultatul s-a văzut aseară, la Skopje: 23 de mingi apărate, evoluţie fenomenală între buturi, care le-a uimit şi pe unguroaice. "Noi am încercat să facem totul, dar am dat de un portar extraordinar. Ne era frică de ea şi de ce ne-a fost frică nu am scăpat", a spus după meci antrenorul Imre Vilmos. Fericită că a cîştigat meciul cu Ungaria, Luminiţa şi-a adus aminte de meciul de la Beijing, pierdut de "tricolore" cu 30-34.

"Atunci am suferit mult, am plîns, dar nu se poate vorbi de o răzbunare. Noi am dorit doar să jucăm şi să arătăm care ne e adevărata valoare", a spus Luminiţa. Primită cu mare căldură la Skopje, după ce a cîştigat Liga Campionilor cu Kometal Skopje, Luminiţa speră ca echipa României să nu se oprească aici. "Apărarea a fost azi formidabilă în faţa mea, fetele au luptat cu adevărat. Le-am văzut montate şi am ştiut că vom cîştiga", a adăugat goal-keeperul.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
 •  08 Decembrie 2008, 00:31

BRAVO LUMINITA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 •  04 Decembrie 2008, 14:21

in sfarsit nu si-au mai batut jucatoarele joc de munca lui hutupan. si la beijing a aparat 20+ de atacuri dar atunci jucatoarele nu au fost in stare sa inscrie. luminita ar putea lua orice campionat intr-o echipa care sa stie sa atace.

 •  04 Decembrie 2008, 13:55

Multumesc fetelor pt binele ce ni-l pot face. Valoarea lor este INCONTESTABILA. Asa joaca VIITOARELE CAMPIOANE MONDIALE!!!!! Cred ca antrenorul le aduce si el un grad de siguranta. Felicitari MAXIME tuturor!!!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează